Πέμπτη 13 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΕΕ και ΝΑΤΟ εγγυώνται μόνο πολέμους, προσφυγιά, φτώχεια

Τα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΕΕ - ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, στο πλαίσιο των εντεινόμενων ανταγωνισμών τους με τη Ρωσία, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος στη συζήτηση του Ευρωκοινοβουλίου για την «Εφαρμογή της συμφωνίας σύνδεσης ΕΕ - Ουκρανίας». Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του Κόμματος ανέφερε συγκεκριμένα τα παρακάτω:

«Η έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου για την Ουκρανία αναγκάζεται να ψελλίσει για αφόρητη φτώχεια του λαού της, για βία και τρομοκρατία από εγκληματικές ναζιστικές και εθνικιστικές ομάδες. Κανείς όμως δεν ξεχνά:

Ευρωπαϊκή Ενωση, ΝΑΤΟ και Αμερικανοί οργάνωσαν πραξικόπημα για την επιβολή της σημερινής κυβέρνησης με συμμετοχή φασιστών, την ενισχύουν παντοιοτρόπως όλο και περισσότερο. Απόδειξη η ανοιχτή υποστήριξη της επιτρόπου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, V. Jurova, στην απαγόρευση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας σε απάντηση Ερώτησης του ΚΚΕ.

Η Ουκρανία και άλλες χώρες, πεδία βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής και άγριου αντικομμουνισμού, αποτελούν προκεχωρημένα φυλάκια της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΝΑΤΟ για περικύκλωση της Ρωσίας, στο πλαίσιο οξύτατων ανταγωνισμών μαζί της. Απόδειξη και τα γεγονότα της Αζοφικής Θάλασσας όπου ΕΕ και ΝΑΤΟ επιδιώκουν ισχυρότερη στρατιωτική παρουσία, δηλαδή ένα ακόμα φιτίλι γενικευμένης πολεμικής ανάφλεξης με ανείπωτες συνέπειες.

Αποδεικνύεται και πάλι ότι Ευρωπαϊκή Ενωση και ΝΑΤΟ δεν εγγυώνται ειρήνη, ασφάλεια και ευημερία, αλλά μόνο πολέμους, προσφυγιά, φτώχεια και δυστυχία. Οι λαοί είναι οι μόνοι που μπορούν να ορθώσουν το ανάστημά τους σε αυτήν την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα».

Στο στόχαστρο οι λαοί με την περαιτέρω στρατιωτικοποίηση της ΕΕ

Εξάλλου, την περαιτέρω ενίσχυση της στρατιωτικοποίησης της ΕΕ με την PESCO, τη Μόνιμη Στρατιωτική Συνεργασία της ΕΕ και τη στρατιωτική κινητικότητα, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης στη συζήτηση του Ευρωκοινοβουλίου για την «Εφαρμογή της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας». Στην παρέμβασή του ο ευρωβουλευτής του Κόμματος ανέφερε τα εξής:

«Η ταχύτατη υλοποίηση της στρατιωτικοποίησης της ΕΕ προμηνύει τον κίνδυνο γενικευμένης αναμέτρησης, με θύμα τους λαούς, για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών. Μετά την PESCO, τη Μόνιμη Στρατιωτική Συνεργασία της ΕΕ, προωθείτε τώρα τη στρατιωτική κινητικότητα, τη Στρατιωτική Σένγκεν, για άμεσες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, με κράτη - μέλη να γίνονται ξέφραγο αμπέλι των ευρωΝΑΤΟικών στρατευμάτων, για πολεμικές επιχειρήσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης αυτοτελώς σε ανταγωνισμό ή και σε συνεργασία με άλλους ιμπεριαλιστές, για να αυξήσει τη λεία των δικών της μονοπωλίων.

Στόχος να παραμεριστεί κάθε εμπόδιο: Με κατάργηση ομοφωνίας στην εξωτερική πολιτική, με μηχανισμούς βιομηχανίας όπλων και χρηματοδότησής της που φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια κι αναβαθμίζονται.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, σημαιοφόρος των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή, πρωτοστατεί στους πολεμικούς σχεδιασμούς, με βάσεις - ορμητήρια, βάζοντας στο στόχαστρο τον ελληνικό λαό και τη χώρα.

Οι λαοί μπορούν παλεύοντας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο να εμποδίσουν τα αιματοβαμμένα σχέδια ΕΕ και ΝΑΤΟ κάνοντας πράξη το σύνθημα "Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών"».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ