Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΑΝΑΤΟΣ ΟΜΟΓΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ
Συνεχίζονται οι έρευνες

Αίτημα στην Εισαγγελία Τιράνων να παραλάβει τη σορό του Κων/νου Κατσίφα για την ταφή υπέβαλε η οικογένειά του. Το αίτημα, όπως είπε χτες ο δικηγόρος της οικογένειας Ευθ. Ναυρίδης, μέχρι στιγμής δεν έχει συζητηθεί. Ο δικηγόρος προσήλθε, χτες, στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθήνας για να τον ενημερώσει για τις νομικές ενέργειες στις οποίες θα προβεί η οικογένεια.

Σε δήλωσή του ανέφερε πως «η οικογένεια ζητεί την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος, να έχει σαφή και πλήρη ενημέρωση. Ο,τι επαφές γίνονται με την Αλβανία είναι με την Εισαγγελία Τιράνων και συγκεκριμένα με την Εισαγγελία βαρέων εγκλημάτων, με την οποία συνεργαζόμαστε. Από τη στιγμή που ο άνθρωπος είναι Ελληνας υπήκοος, ασφαλώς έχουν και οι ελληνικές αρχές αρμοδιότητα, γι' αυτό έχει επιληφθεί και η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας».

Ανάρτηση που μυρίζει ...προβοκάτσια

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της προσπάθειας αξιοποίησης του θανάτου του ομογενούς από εθνικιστικούς κύκλους ένθεν κακείθεν, στο διαδίκτυο κυκλοφορεί από χτες και μια υβριστική ανάρτηση που χυδαιολογεί ενάντια στους Ελληνες, κοινοποιημένη στο Facebook από νεαρό άτομο που συστήνεται ως Αλβανός, κάτοικος Μυτιλήνης και «ξενοδοχοϋπάλληλος», στρώνοντας το έδαφος για προβοκάτσια. Η συγκεκριμένη ανάρτηση διαδίδεται από διάφορα φασιστοσάιτ και συνοδεύεται από φωτογραφίες και βίντεο ατόμων να καίνε την ελληνική σημαία. Κάποιες από αυτές τις φωτογραφίες, που όσοι τις διαδίδουν, τις συνδέουν με το παραπάνω πρόσωπο είναι τραβηγμένες μέχρι και 15 χρόνια πριν και αξιοποιούνται για να διαδίδονται ξενοφοβικά - εθνικιστικά καλέσματα «εκδίκησης» ενάντια στο γειτονικό λαό. Το συγκεκριμένο προφίλ που φαίνεται να κοινοποίησε την παραπάνω ανάρτηση προκαλεί πολλά ερωτήματα για το αν είναι γνήσιο, ενώ το γεγονός ότι δημιουργείται κλίμα προβοκάτσιας καταγγέλλει η ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ, θέτοντας ερωτήματα, όπως: «Ποιοι είναι αυτοί που επιδιώκουν να στήσουν προβοκάτσιες στη Λέσβο πατώντας πάνω στη σορό του ομογενούς από την Αλβανία;», «Γιατί αναπαράγεται το ζήτημα σε όλες τις φασιστικές ιστοσελίδες;» Η Οργάνωση του ΚΚΕ καλεί σε επαγρύπνηση το λαό, σημειώνοντας ότι οι προβοκάτσιες που στήνονται έχουν σκοπό να πυροδοτήσουν κι άλλο την έξαρση των εθνικισμών. Καλεί το λαό του νησιού «να μην "τσιμπήσει"» και τις μαζικές του οργανώσεις να ξεσκεπάζουν τέτοιες επιχειρήσεις, απομονώνοντας τους εμπνευστές τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ