Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ
Κινητοποίηση σήμερα ενάντια στην κοινή άσκηση

Στις 3 μ.μ., στην πύλη του παλιού αεροδρομίου, στο Ελληνικό

Τη διεξαγωγή της τελικής φάσης της συνεκπαίδευσης «Jackal Stone», που πραγματοποιείται σήμερα Παρασκευή, στις εγκαταστάσεις του Λιμενικού στον Αγιο Κοσμά στο Ελληνικό, καταγγέλλει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί τους εργαζόμενους, τις Επιτροπές Ειρήνης, τους αγωνιστές του αντιπολεμικού - αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, σήμερα Παρασκευή 2 Νοέμβρη, στις 3 μ.μ. στην πύλη του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό (επί της λεωφόρου Ποσειδώνος).

Στο κάλεσμά της, η ΕΕΔΥΕ αναφέρει:

«Καταγγέλλουμε τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που φέρει τεράστιες ευθύνες, γιατί σε μια περίοδο που κλιμακώνεται η επιθετικότητα των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή μας, εμπλέκει ολοένα και βαθύτερα τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, παρέχοντας στρατιωτικές, ακόμη και πολιτικές υποδομές για τη διεξαγωγή πλήθους στρατιωτικών ασκήσεων και συνεκπαιδεύσεων, που στην ουσία αποτελούν πρόβες πολέμου.

Με το πρόσχημα των δήθεν ασκήσεων για "την προστασία από ασύμμετρες απειλές και προστασία και διάσωση πολιτών από θεομηνίες και άλλου είδους φυσικές καταστροφές", ενεργοποιούνται τα στρατιωτικά επιτελεία για να αναλαμβάνουν και να φέρουν σε πέρας αποστολές που χρεώνουν οι ΗΠΑ στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, την ώρα που η κυβέρνηση δρομολογεί σχετικό "μνημόνιο συνεργασίας", θεσμοθετώντας και με αυτό τον τρόπο την ακόμη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας.

Ο λαός μέσα από την πάλη του να εκφράσει την εναντίωσή του σε όλους αυτούς τους σχεδιασμούς!».

Στην κινητοποίηση καλούν επίσης η Ενωση Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Καλλιθέας, η Επιτροπή Αγώνα Αργυρούπολης - Ελληνικού, η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας, η Λαϊκή Επιτροπή Αγ. Δημητρίου, ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Αγ. Δημητρίου, οι Σύλλογοι Γυναικών Αργυρούπολης, Ελληνικού, Π. Φαλήρου, Αλίμου και Γλυφάδας.

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση απευθύνει και η Κίνηση για την Εθνική Αμυνα (ΚΕΘΑ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ