Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΚΟΠΙΑΝΟ
Νέα συνάντηση χτες στην Αθήνα

Στην Αθήνα βρέθηκε χτες ο αν. πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, αρμόδιος για τις σχέσεις με την ΕΕ, Μπ. Οσμάνι, για συνάντηση με τον αν. υπουργό Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλο, καθώς επιταχύνονται οι διεργασίες υλοποίησης όσων προβλέπονται στη συμφωνία των Πρεσπών, ως όχημα υλοποίησης σχεδιασμών των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια.

Επισήμως, συζήτησαν «θέματα διμερούς, περιφερειακού και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος». Ο ίδιος ο Γ. Κατρούγκαλος δήλωσε χτες σχετικά: «Συζητήσαμε για την προώθηση και για το σεβασμό του πνεύματος της συμφωνίας των Πρεσπών, ως μίας συμφωνίας που δεν επιλύει μόνο ένα πρόβλημα που ταλάνιζε τις δύο χώρες, αλλά και που σταθεροποιεί την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και εξασφαλίζει και την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών της περιοχής μας. Κάτι που αποτελεί μία πάγια πολιτική της δικής μας πλευράς, ήδη από τη Σύνοδο Κορυφής της Θεσσαλονίκης (σ.σ. το 2003 επί ΠΑΣΟΚ), η οποία άνοιξε τις ευρωπαϊκές πόρτες στις γειτονικές μας χώρες».

Ακολούθως μετέβησαν στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, προκειμένου ο αξιωματούχος της ΠΓΔΜ να επιβιβαστεί στην εναρκτήρια πτήση της γραμμής Αθηνών - Σκοπίων, μετά τη μετονομασία του αεροδρομίου της γείτονος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ