Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Σκιαμαχίες στο κοινό έδαφος της αντιλαϊκής πολιτικής

Οι σκιαμαχίες που ξεκίνησαν στην αρχή της βδομάδας, με την προσπάθεια του πρωθυπουργού να «ντύσει» τις αντιδραστικές αλλαγές που παρουσίασε για τη συνταγματική αναθεώρηση με το μανδύα της «προοδευτικότητας», τα κυβερνητικά στελέχη να κατηγορούν τη ΝΔ ότι υπεκφεύγει από τη συζήτηση για να προστατέψει το «παλιό πολιτικό σύστημα που εκπροσωπεί» και τα στελέχη της ΝΔ να μιλάνε για «υπονόμευση της απαραίτητης συναίνεσης» για τα ζητούμενα του κεφαλαίου, συνεχίστηκαν και χτες με τις τοποθετήσεις των στελεχών τους ένθεν κακείθεν.

Στο γνωστό δικομματικό «παιχνίδι», αλλά και στον βολικό κουρνιαχτό της σκανδαλολογίας που σήκωσε τις προηγούμενες μέρες η κυβέρνηση, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι δεν επιθυμεί αναθεώρηση του Συντάγματος από το φόβο της για ενδεχόμενη αλλαγή του άρθρου περί ευθύνης υπουργών, ήρθε χτες να προστεθεί και η αντιπαράθεση με αφορμή τις πληροφορίες που θέλουν την κυβερνητική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία, να προσανατολίζεται σε Προανακριτική για 5 πολιτικά πρόσωπα που έχουν διαχειριστεί το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Υγείας στις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα για τους Α. Γεωργιάδη (ΝΔ), Μ. Σαλμά (ΝΔ), Ανδ. Λοβέρδο (ΠΑΣΟΚ), Μ. Βορίδη (ΝΔ) και Δ. Αβραμόπουλο.

Με αφορμή τη διαφαινόμενη πρόθεση παραπομπής των πέντε σε Προανακριτική, νερό στο μύλο της κοκορομαχίας φρόντισαν να ρίξουν χτες τα στελέχη ΝΔ και Κινήματος Αλλαγής, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «κατασκευασμένη λάσπη» και «στοχοποίηση» των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης, στο δρόμο προς τις εκλογές.

Σε αυτό το κλίμα, 50 τουλάχιστον βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας αναμένεται τη Δευτέρα να καταθέσουν πρόταση εκκίνησης της διαδικασίας για αναθεώρηση του Συντάγματος.

ΚΚΕ: Κοινός τους στόχος η αδιατάρακτη υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής

Σε σχόλιό του για την αντιπαράθεση σχετικά με τη συνταγματική αναθεώρηση, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει: «Πίσω απ' τη γνωστή προεκλογική αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, αυτή τη φορά για τη συνταγματική αναθεώρηση, κρύβεται μια ακόμη ταύτισή τους: Ο κοινός τους στόχος στο να μη διαταράσσεται η υλοποίηση της κυρίαρχης αντιλαϊκής πολιτικής, στόχος που αποτυπώνεται στις προτάσεις και του ενός και του άλλου».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η θέση του ΚΚΕ για την Προανακριτική(2021-03-31 00:00:00.0)
Εδωσε συνέχεια στη βολική κοκορομαχία με τη ΝΔ για τη συνταγματική αναθεώρηση(2019-02-15 00:00:00.0)
Ολοκληρώθηκε η συζήτηση στην Επιτροπή(2019-01-31 00:00:00.0)
Στο επίκεντρο προτάσεις με αντιδραστική κατεύθυνση(2006-04-18 00:00:00.0)
Ο εκλογικός νόμος στην «ημερήσια διάταξη»(2001-02-01 00:00:00.0)
Κλείνατε επί δεξιά...(1997-06-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ