Τετάρτη 31 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
Ανοιξε την παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου με ομάδα φασιστοειδών!

Καταγγελία και κινητοποίηση σήμερα από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ

Με τη διέλευση ενός φασιστικού συνονθυλεύματος ενστόλων, προσκεκλημένων της δημοτικής αρχής Αργυρούπολης - Ελληνικού, άνοιξε η παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στην πόλη. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ομάδα υπό τον τίτλο «ΟΔΕΥΩ (Ομάδα Δυναμικών Εξορμήσεων Υψίστης Ωφελείας)», που παρέλασε φωνάζοντας μεταξύ άλλων και αλυτρωτικά συνθήματα για τη Μακεδονία, εισπράττοντας τα εύσημα από τη δημοτική αρχή για τον «άψογο σχηματισμό της».

Σημειώνεται ότι πρόκειται για την ίδια παραστρατιωτική ομάδα - τάγμα εφόδου, που πριν από μερικούς μήνες είχε πρωτοστατήσει στην κατάληψη του χώρου στο Βοτανικό, ο οποίος προορίζεται για την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους, μια κίνηση που είχε στηριχτεί από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Η ένστολη ομάδα «ΟΔΕΥΩ» εμφανίζεται σε ιστοσελίδες της να πραγματοποιεί ασκήσεις στρατιωτικού τύπου και να αναπτύσσει ρατσιστική εθνικιστική δράση. Δεν είναι τυχαίο δε ότι μετά την παρέλασή τους, υπό τις ευλογίες της δημοτικής αρχής, αποθρασυμένα φασιστοειδή επιτέθηκαν σε κοινωνικό χώρο στο Ελληνικό, ενώ λέρωσαν σχολεία της πόλης με τα ναζιστικά σύμβολά τους.

Την απαράδεκτη κίνηση της δημοτικής αρχής Αργυρούπολης - Ελληνικού να ξεπλένει το συγκεκριμένο φασιστικό τάγμα καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι Οργανώσεις Ελληνικού - Αργυρούπολης - Γλυφάδας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και το τοπικό παράρτημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, καλώντας σε κινητοποίηση σήμερα, Τετάρτη 31 Οκτώβρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αγ. Τριάδας στην Αργυρούπολη.

Στο κάλεσμά τους για την κινητοποίηση αναφέρουν:

«Το παράρτημα ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Ελληνικού, Αργυρούπολης, Γλυφάδας, οι Κομματικές Οργανώσεις Ελληνικού, Αργυρούπολης, Γλυφάδας του ΚΚΕ και οι Οργανώσεις Βάσης της ΚΝΕ καταγγέλλουν την παρουσία ενός φασιστικού συνονθυλεύματος ενστόλων, προσκεκλημένων της διοίκησης του δήμου Αργυρούπολης - Ελληνικού, που άνοιξε παρελαύνοντας τη μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Η ομάδα αυτή δεν είναι τυχαία, έχει δείξει ρατσιστική και εθνικιστική δράση με την κατάληψη στον Βοτανικό, σε χώρο όπου επρόκειτο να ανεγερθεί τέμενος, αναλαμβάνοντας την περιφρούρηση εθνικιστικών συλλαλητηρίων, οργανώνοντας παραστρατιωτικού τύπου ασκήσεις.

Η παρουσία αυτής της φασιστικής ομάδας στις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου "άνοιξε τον ασκό του Αιόλου" σε παντός είδους φασίστες, με αποτέλεσμα την επίθεση φασισταριών στο χώρο "Καλλίπολης" στο Ελληνικό, αλλά και το γράψιμο φασιστικών συνθημάτων στο ΕΠΑΛ της Αργυρούπολης.

Το Παράρτημα ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Ελληνικού, Αργυρούπολης, Γλυφάδας, οι Κομματικές Οργανώσεις Ελληνικού, Αργυρούπολης, Γλυφάδας του ΚΚΕ και οι Οργανώσεις Βάσης της ΚΝΕ καλούν σε κινητοποίηση την Τετάρτη 31/10/2018 και ώρα 18.00 στην πλατεία Αγίας Τριάδας στην Αργυρούπολη».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ