Τετάρτη 31 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το περιοδικό «Ναυτική Ελλάς» και η παραχάραξη της Ιστορίας

Πληθαίνουν ανησυχητικά οι προσπάθειες απόκρυψης της ιστορικής αλήθειας αλλά και διαστρέβλωσής της, κυρίως σε ό,τι αφορά την τεράστια συνεισφορά του ΕΑΜ και των άλλων ΕΑΜογενών οργανώσεων, του ΚΚΕ, στον εθνικό απελευθερωτικό αγώνα. Σ' αυτόν τον αστικό διαγκωνισμό ιστορικής παραχάραξης, συμμετέχει και το περιοδικό της Ενωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού (ΕΑΑΝ), «Ναυτική Ελλάς». Στο τεύχος Οκτώβρη 2018 και σε άρθρο με τίτλο «Η απελευθέρωση (απ' τους Γερμανούς) της Αθήνας», ο συγγραφέας αποσιωπά το ρόλο του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και του ΚΚΕ και «είδε» τους κατακτητές ανενόχλητους να φεύγουν, τον Γερμανό κατοχικό διοικητή στρατηγό Φέλμι με τον δήμαρχο Γεωργάτο να καταθέτουν στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, αλλά και ελληνικές σημαίες να εμφανίζονται «...δειλά - δειλά» απ' τα σπίτια των Αθηναίων.

Το περιοδικό της ΕΑΑΝ, συμμετέχοντας στη μεθοδευμένη αντικομμουνιστική εκστρατεία, δεν «είδε» τα τεράστια πανό του ΕΑΜ και του ΚΚΕ να υψώνονται σ' όλη την Αθήνα, δεν «άκουσε» το παλλαϊκό σύνθημα για μια νέα λαοκρατική Ελλάδα, δεν «είδε» τους μαχητές του ΕΛΑΣ στις 12 Οκτώβρη 1944, στις 9.45 π.μ. να κατεβάζουν από την Ακρόπολη τη γερμανική σημαία και να υψώνουν στη θέση της την ελληνική, όπως και τις αντιπροσωπείες του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ να καταθέτουν στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, πριν την έλευση του Γιώργου Παπανδρέου.

Σίγουρα η αστική εξουσία θέλει να θάψει την ιστορική μνήμη. Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Ο λαός μας γνωρίζει ότι η άδολη και ηρωική διαμόρφωση του ιστορικού στίγματος της πατρίδας μας έγινε με το αίμα του λαού κι αυτό είναι ανεξίτηλο μαζί με το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ