Παρασκευή 4 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεχίζεται η κατάληψη χώρου από φασιστοειδή στο Βοτανικό

Συνεχίζεται η κατάληψη του χώρου όπου έχει αποφασιστεί να ανεγερθεί το τέμενος στο Βοτανικό, μια κίνηση που ξεκίνησε από τον περασμένο Ιούλη με πρωταγωνιστές ομάδα ακροδεξιών στοιχείων. Οπως δηλώνουν εκπρόσωποί τους, διαμορφώνουν το χώρο που βρίσκεται στον αριθμό 114 της Ιεράς Οδού, προκειμένου να λειτουργήσει σαν «Στέγη Αστέγων» ή «Hot spot για Ελληνες». Ωστόσο, το σκηνικό, σύμφωνα με δημοσιεύματα και καταγγελίες, συνθέτουν άνδρες με στολές παραλλαγής, συρματοπλέγματα, φυλάκια και ενδοεπικοινωνία, παρουσία «διοικητή», δείχνοντας πως τα περί φιλοξενίας αστέγων είναι το πρόσχημα. Η ενέργεια στην οποία φέρεται να έχουν προχωρήσει η «Αναγέννηση Ελλήνων», το κίνημα Ελλήνων Εφέδρων «Πολίτες - Οπλίτες» και «Πολιτιστικός Σύλλογος» της περιοχής, έχει τύχει το προηγούμενο διάστημα ιδιαίτερης προβολής σε μια σειρά μέσα ακροδεξιού προσανατολισμού. Εχει, δε, αγκαλιαστεί πολύμορφα από τη Χρυσή Αυγή, το ΛΕΠΕΝ και άλλα μορφώματα ανάλογου προσανατολισμού που έχουν παρελάσει από το χώρο και έχουν στηρίξει την κατάληψη.

Σε ό,τι αφορά τη στάση της Πολιτείας, μόλις την περασμένη Τρίτη ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εξέφρασε «την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο χώρο», ενώ αντίστοιχη στάση ανοχής ουσιαστικά επέδειξε και ο Δήμος Αθήνας, παρά το ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» επανειλημμένα έθεσε το ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Στο μεταξύ, η κατάληψη έχει εξελιχτεί τους τελευταίους τέσσερις μήνες σε «φιέστα» φασιστικών στοιχείων, που προκλητικά χρησιμοποιούν το πρόσχημα της φιλανθρωπίας, παίζοντας το παιχνίδι τους σε βάρος ανθρώπων που έχουν χτυπηθεί ανελέητα από την αντιλαϊκή πολιτική.

Να πράξει τα δέοντα καλεί την κεντρική διοίκηση ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, στο ζήτημα της κατάληψης χώρου στο Βοτανικού από φασιστικά, ακροδεξιά στοιχεία. «Το μουσουλμανικό τέμενος πρέπει να κατασκευαστεί το συντομότερο δυνατόν», αναφέρει και προσθέτει: «Οι περίπου 200 άτυποι χώροι λατρείας που λειτουργούν στο λεκανοπέδιο, δεν υπόκεινται σε κανέναν έλεγχο και δεν πληρούν καμία προϋπόθεση ασφαλείας. Σχετικά με την κατάληψη ακροδεξιών στοιχείων, παραστρατιωτικού χαρακτήρα, στο χώρο που θα κατασκευαστεί το τέμενος, η κεντρική διοίκηση πρέπει να κάνει το καθήκον της, πράττοντας τα δέοντα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ