Τετάρτη 31 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ - ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Οργανώνουν μεγάλη άσκηση την Παρασκευή με Αμερικανούς κομάντο

Σε τοποθεσία στην Αττική που «δεν ανακοινώνεται»

Ολο και πιο βαθιά εμπλέκει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τις Ενοπλες Δυνάμεις, αλλά και στα Σώματα Ασφαλείας στα σχέδια του αμερικανοΝΑΤΟικού ιμπεριαλισμού στην Ανατολική Μεσόγειο, μετατρέποντας όλη τη χώρα σε αμερικανοΝΑΤΟική βάση και πραγματοποιώντας απανωτές ασκήσεις - «πρόβες πολέμου» με τους Αμερικανούς φονιάδες.

Αλλη μια επιβεβαίωση ήρθε να προστεθεί χτες, αφού όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, την Παρασκευή το μεσημέρι «θα πραγματοποιηθεί άσκηση σε χώρο της Αττικής, με τη συμμετοχή των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού, του Πολεμικού Ναυτικού, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος. Στην άσκηση θα πάρουν μέρος και τμήματα των Ειδικών Δυνάμεων του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού και του Αμερικανικού Στρατού».

Αντικείμενο της άσκησης θα είναι «η αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών και η προστασία και διάσωση πολιτών από θεομηνίες και άλλου είδους καταστροφές», σε άλλη μια επιβεβαίωση για τα προσχήματα που αξιοποιούν κάθε φορά οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί για να «ντύσουν» τα επικίνδυνα σχέδιά τους, αλλά και για την προσπάθεια να εντάξουν τους μηχανισμούς Πολιτικής Προστασίας στα σχέδια αυτά.

Οπως ανακοινώνεται μάλιστα από το υπουργείο, «θα ακολουθήσει εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής θα παραλάβει σκάφη του Λιμενικού Σώματος και άλλον εξοπλισμό, που παραχωρούν στη χώρα μας οι ΗΠΑ». Μέσα που οι Αμερικανοί παραχωρούν με το αζημίωτο, εφόσον (και) το Λιμενικό αναλαμβάνει να φέρει σε πέρας αποστολές που του χρεώνουν οι ΗΠΑ στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως ο έλεγχος θαλάσσιων διαύλων, ακολουθώντας τη ρότα του Πολεμικού Ναυτικού, που έχει αναλάβει ακόμα και αποστολές συνοδείας σημαντικών μονάδων του αμερικανικού στόλου, όπως και τον έλεγχο των ρωσικών πολεμικών πλοίων που πηγαινοέρχονται από τη Μαύρη Θάλασσα, μέσω του Αιγαίου, στη Συρία.

Θυμίζουμε άλλωστε ότι - όπως αποκάλυψε ο «Ριζοσπάστης» σε προηγούμενο φύλλο του - από τους κόλπους του Λιμενικού διακινούνται αιτήματα προς την πολιτική ηγεσία για παρουσία Αμερικανών αξιωματικών των Ειδικών Δυνάμεων που ήδη «φιλοξενούνται» σε βάσεις στην Ελλάδα, ως συμβουλατόρων - καθοδηγητών στις επιχειρήσεις του ΛΣ. Η δε κυβέρνηση, αξιοποιώντας την «πάσα» αυτή, ετοιμάζει, σε συνεννόηση με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, σχετικό «μνημόνιο συνεργασίας», προκειμένου να «θεσμοθετήσει» την ακόμα βαθύτερη εμπλοκή.

Η άσκηση της Παρασκευής και η εκδήλωση πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Επιπλέον, σε άλλη μία απόδειξη της πρεμούρας της κυβέρνησης να κρατήσει τους επικίνδυνους εναγκαλισμούς της με τους Αμερικανούς «προστατευμένους» από λαϊκές αντιδράσεις, το υπουργείο ενημέρωσε ότι «για λόγους ασφαλείας δεν ανακοινώνεται στην παρούσα φάση ο χώρος διεξαγωγής της άσκησης». Ενώ στο σχετικό δελτίο Τύπου δεν παραλείπει να σημειώσει ότι οι δημοσιογράφοι που θα παρακολουθήσουν την άσκηση «θα ελεγχθούν κατά την είσοδό τους στο σημείο της άσκησης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ