Τετάρτη 31 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Κάλεσμα στην απεργία στις 14 Νοέμβρη

Με σύνθημα «Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες στη μόρφωση, στη δουλειά και τη ζωή!» η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 14 Νοέμβρη. Καλεί επίσης σε συγκεντρώσεις στις 9 Νοέμβρη στο υπουργείο Παιδείας και στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών και την εξίσωση των δικαιωμάτων τους με αυτά των μόνιμων εκπαιδευτικών.

«Στις 14 Νοέμβρη το μάθημα γίνεται στην απεργία! Η συμμετοχή μας στην απεργία γίνεται μάθημα!», σημειώνει στο κάλεσμά της η Πανελλαδική Γραμματεία και αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Απεργούμε γιατί θέλουμε να εργαζόμαστε και να ζούμε με αξιοπρέπεια. Γι' αυτό απαιτούμε εδώ και τώρα να επανέλθει με ευθύνη της κυβέρνησης ο 13ος και 14ος μισθός.

Απεργούμε γιατί θέλουμε να στεκόμαστε με αξιοπρέπεια μέσα στην τάξη, απέναντι στους μαθητές μας και όχι να δουλεύουμε μέχρι τα 67 χρόνια, με τη μαγκούρα στο χέρι κάνοντας μάθημα στα εγγόνια μας. Γι' αυτό απαιτούμε εδώ και τώρα την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Απεργούμε γιατί δεν ανεχόμαστε να υπάρχουν 25.000 συνάδελφοί μας συμβασιούχοι, πολλοί απ' αυτούς για πάνω από 16 χρόνια, που γυρίζουν όλη τη χώρα χωρίς να έχουν δικαίωμα να αρρωστήσουν, να κάνουν οικογένεια και παιδιά, να σχεδιάσουν τη ζωή τους. Απεργούμε για να μπει τέρμα στο αίσχος της αναπλήρωσης, για να γίνουν εδώ και τώρα 25.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών (...)

Απεργούμε γιατί ως εκπαιδευτικοί - παιδαγωγοί δεν συμβιβαζόμαστε με ένα σχολείο στο οποίο δεν υπάρχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί, ώστε ο καθένας να διδάσκει το αντικείμενό του, το Ολοήμερο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο έχουν μετατραπεί καθαρά σε φύλαξη, τα παιδιά με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες δεν έχουν τον ειδικό παιδαγωγό που δικαιούνται ή δεν βρίσκονται στη δομή που έχουν ανάγκη.

Απεργούμε γιατί οφείλουμε να δώσουμε τον αγώνα από κοινού με τους μαθητές μας και τους γονείς, ώστε να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για το Λύκειο και την πλήρη μετατροπή του σε ένα απέραντο εξεταστικό κέντρο, σε ένα πεδίο ταξικού "ξεσκαρταρίσματος" μαθητών. Γιατί ο ρόλος μας ως εκπαιδευτικών είναι να παλεύουμε κάθε παιδί να έχει το δικαίωμα στη μόρφωση, ανεξάρτητα από το επάγγελμα που θα ακολουθήσει (...)

Απεργούμε γιατί την ίδια μέρα απεργούν τα συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα, οι εργάτες, οι γονείς των μαθητών μας για αυξήσεις στους μισθούς, για Συλλογικές Συμβάσεις και δικαιώματα στους χώρους δουλειάς. Γιατί ο κοινός αγώνας των εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, κόντρα στα εμπόδια και τη λογική της υποταγής στην αντιλαϊκή πολιτική, που καλλιεργεί ο κυβερνητικός - εργοδοτικός συνδικαλισμός σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, είναι η δύναμή μας, η μοναδική ελπιδοφόρα προοπτική».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μορφωτικές - πολιτιστικές προτάσεις για αξιοποίηση από τους εκπαιδευτικούς μέσα στην τάξη(28/9/2014)
Αγωνιστικά απέναντι στην επίθεση στο μορφωτικό δικαίωμα(22/9/2013)
Οι αγωνιστές μαθητές είναι παράδειγμα προς μίμηση(27/2/2010)
Αντιμαθήματα αγώνα(24/9/2002)
"Πετάει η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση; "(28/4/1999)
Μονόδρομος ο κοινός αγώνας(2/2/1997)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org