Τετάρτη 31 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Υποσχέθηκε «μεγάλες αλλαγές» και «σταθερότητα» που θέλουν οι «επενδυτές»

Τα δικά του διαπιστευτήρια έδωσε στους «επενδυτές» ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, μιλώντας χτες στην 3η Ευρωαραβική Σύνοδο, μια μέρα μετά την αντίστοιχη ομιλία εκεί του Αλ. Τσίπρα, συνεχίζοντας τη μεταξύ τους κοκορομαχία για το ποιος μπορεί να υπηρετήσει καλύτερα τους στόχους του κεφαλαίου.

«Η Ελλάδα είναι σήμερα, παρά τις δυσκολίες, ένας εξαιρετικά ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις στην Αν. Μεσόγειο», τόνισε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας προσήλωση στον «εθνικό στόχο» της προσέλκυσης «επενδύσεων» πάνω στα ερείπια των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων.

Εσπευσε, δε, και αυτός, όπως προηγούμενα και ο πρωθυπουργός, να αναπτύξει τα «συγκριτικά πλεονεκτήματα» της Ελλάδας, όπως το γεγονός ότι η χώρα είναι μέλος της ΕΕ, ενεργειακός και μεταφορικός κόμβος, αλλά και πύλη εισόδου ανάμεσα στην Ευρώπη, στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή. «Η χώρα μας προσφέρεται σήμερα για κάθε φιλόδοξο επενδυτικό σχέδιο», υπογράμμισε.

Εξάλλου, σε άλλο σημείο της ομιλίας του, είπε πως «πριν το 2015, ο κ. Τσίπρας σάς καλούσε από αυτό εδώ το βήμα να μην επενδύσετε στην Ελλάδα, εγώ σήμερα μετά από 2,5 χρόνια στην ηγεσία της ΝΔ, σας κοιτάζω στα μάτια και σας προσκαλώ να επενδύσετε στην Ελλάδα και να αξιοποιήσετε τις μεγάλες ευκαιρίες που παρουσιάζει ο τόπος».

Παράλληλα, δεν έκρυψε τις φιλοδοξίες του κόμματός του να υπηρετήσει το κεφάλαιο και από την κυβερνητική θέση. «Η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα ισχυρή κυβέρνηση, με καθαρή εντολή να κάνει μεγάλες αλλαγές στον τόπο, να εξασφαλίσει την πολιτική σταθερότητα που θέλετε», ήταν η ξεκάθαρη δέσμευσή του προς τους «επενδυτές».

Ακολούθως, παρουσίασε στους «επενδυτές» τους βασικούς άξονες του προγράμματος της ΝΔ για «ενίσχυση της ρευστότητας με ένα υγιές τραπεζικό σύστημα», για «μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης» κ.λπ. Επιπλέον, δεν παρέλειψε να στείλει το μήνυμα ότι η ΝΔ στηρίζει την ευρωΝΑΤΟική ατζέντα της «ενεργειακής απεξάρτησης από τη Ρωσία», σημειώνοντας πως «η ενεργειακή ασφάλεια της χώρας εξασφαλίζεται και με τη διαφοροποίηση προμηθευτών φυσικού αερίου». Σε αυτό το πλαίσιο, εξέφρασε τη στήριξή του στη δημιουργία μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ