Πέμπτη 18 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Να επαναλειτουργήσει η Επιθεώρηση Εργασίας στη Σαντορίνη

Την επαναλειτουργία του Γραφείου της Επιθεώρησης Εργασίας στη Σαντορίνη ζητά το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού, Τουρισμού, Ξενοδοχείων Επαρχίας Θήρας Νομού Κυκλάδων. Την επιστολή του Συνδικάτου, με την οποία αναδεικνύει την εργασιακή ζούγκλα που επικρατεί στο νησί και ζητά την επαναλειτουργία του Γραφείου Επιθεώρησης Εργασίας, κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή το ΚΚΕ.

Οπως εξηγεί το Συνδικάτο, το Γραφείο που λειτουργούσε στο νησί, αφού σταδιακά έμεινε με μια υπάλληλο που διεκπεραίωνε τις υποθέσεις αποστέλλοντας τις εργατικές διαφορές στην Επιθεώρηση Εργασίας στη Σύρο, πριν από ένα χρόνο έπαψε να λειτουργεί. Ετσι, οι εργαζόμενοι για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους είναι υποχρεωμένοι «να μεταβούν - με δύο πλοία και μία έως δύο διανυκτερεύσεις - στη Σύρο ή τη Νάξο, όπου λειτουργεί το τελευταίο διάστημα Επιθεώρηση Εργασίας με τεράστιο φόρτο υποθέσεων».

Στο μεταξύ, πίσω από το «τουριστικό θαύμα» και στο νησί της Σαντορίνης οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν συνθήκες «γαλέρας». «Εργαζόμαστε μέχρι και 84 ώρες τη βδομάδα χωρίς ρεπό», υπογραμμίζει το σωματείο και προσθέτει πως οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό αντιμετωπίζουν εργατικά «ατυχήματα», απολύσεις, φαινόμενα απλήρωτης και ανασφάλιστης εργασίας. Επισημαίνει μάλιστα πως η απληρωσιά στο τέλος της σεζόν τείνει να γίνει «σύνηθες φαινόμενο», με τους εργοδότες να αποθρασύνονται από την απουσία ελεγκτικών μηχανισμών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ