Πέμπτη 18 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Καταγγέλλει νέο «ατύχημα» στη ΛΑΡΚΟ

Εσπασαν μερικώς τα φρένα ανύψωσης της γερανογέφυρας στην αίθουσα ηλεκτροκαμίνων και από τύχη δεν υπήρξαν θύματα

Τμήμα των εγκαταστάσεων της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα

Eurokinissi

Τμήμα των εγκαταστάσεων της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα
Ενα ακόμα «ατύχημα» στη ΛΑΡΚΟ καταγγέλλει το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας. Σύμφωνα με την καταγγελία, στις 15 Οκτώβρη «έσπασαν μερικώς τα φρένα ανύψωσης στη γερανογέφυρα στην αίθουσα των ηλεκτροκαμίνων. Επειδή στη γερανογέφυρα δεν υπάρχουν φρένα ασφαλείας, η εμπειρία του χειριστή και μόνο βοήθησε να αποφευχθούν τα χειρότερα (άφησε όσο μπορούσε ομαλά το 25τονο καυτό υλικό, κορνάροντας ταυτόχρονα για να απομακρυνθούν οι εργαζόμενοι που βρίσκονταν από κάτω)».

Το Συνδικάτο επισημαίνει πως από την 1η Οκτώβρη η διεύθυνση του εργοστασίου έβαλε σε εφαρμογή τη διαδικασία συγχώνευσης των τμημάτων της συντήρησης, στο πλαίσιο εφαρμογής του αντεργατικού «στρατηγικού σχεδίου» που έχει εγκριθεί από την κυβέρνηση. «Από αυτήν τη στιγμή και μέχρι σήμερα», σημειώνει, «έχουμε απανωτά καθημερινά εργατικά "ατυχήματα", με το φόβο μας να εστιάζει στα δύο ομαδικά».

Το Συνδικάτο προσθέτει ότι κυβέρνηση, διοίκηση και διεύθυνση, υλοποιώντας τους σχεδιασμούς της παραπέρα ιδιωτικοποίησης, αδιαφορούν ακόμα και για τη ζωή των εργαζομένων: «Δείχνοντας πυγμή ισχύος, με "τσαμπουκάδες" και ύφος, λένε "σε όποιον αρέσει, όποιος δεν μπορεί να μας το πει". Λένε στους εργαζόμενους που διαμαρτύρονται ότι "τα συμβάντα είναι τυχαία" και ότι "οι εργαζόμενοι έχουν την ευθύνη για την ασφάλειά τους". Μάλιστα, έχουν το περίσσιο θράσος να ψάχνουν και για ενόχους, να ρωτούν "τι έφταιξε". Κυριολεκτικά δεν θα ακουγόταν καθόλου περίεργο στα αυτιά των εργαζομένων να άκουγαν τους διοικούντες να λένε ότι "μας μάτιασαν". Οι ελεγκτικές υπηρεσίες, παρά τα απανωτά καλέσματα του Συνδικάτου μας, μέχρι και σήμερα δεν έχουν παρέμβει για να σταματήσουν αυτό το σχεδιασμένο - κατά τη γνώμη μας - έγκλημα».

Ακόμα, το Συνδικάτο αναφέρεται στη στάση εργασίας και στη Γενική Συνέλευση που έγιναν στις 16 Οκτώβρη, όπου οι παρόντες εργαζόμενοι αποφάσισαν να κλιμακώσουν, με κύριο αίτημα να ανακληθεί η απόφαση της ενσωμάτωσης των τμημάτων και για υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ που να περιέχει, πέραν των οικονομικών αιτημάτων, κατάργηση όλων των εργολαβιών, νέες προσλήψεις, συγκεκριμένα και ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

«Καλούμε τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ να συσπειρωθούν στο Συνδικάτο μας και με τις ταξικές δυνάμεις στο επιχειρησιακό Σωματείο. Να "κλείσουν τα αυτιά" στην τρομοκρατία και τις ψευδαισθήσεις που σπέρνουν κυβερνήσεις, διοικήσεις και οι εταίροι τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, ότι "οι αγώνες θα κλείσουν τη ΛΑΡΚΟ και αν δεν απαιτούμε θα τη γλιτώσουμε". Ηρθε η ώρα να παλέψουμε όλοι μαζί, μόνιμοι και εργολαβικοί βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες», καταλήγει το Συνδικάτο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργούν στις 25 Οκτώβρη ναυτεργάτες, λιμενεργάτες και μεταλλεργάτες(2022-10-20 00:00:00.0)
Αύριο η μεγάλη συναυλία - σταθμός στον αγώνα τους(2021-07-28 00:00:00.0)
Με απεργιακές κινητοποιήσεις συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στο διαλυτικό σχέδιο της κυβέρνησης(2020-10-02 00:00:00.0)
Τα ...«καλά» της ιδιωτικής ασφάλισης(2020-08-14 00:00:00.0)
Καταγγέλλει τις απόπειρες υπονόμευσης της οργάνωσης των εργαζομένων(2017-12-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ