Τετάρτη 17 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
Κάλεσμα ενίσχυσης της ΔΗΠΑΚ

Με γνώμονα την ανάγκη ρήξης με την ανάπτυξη που υπηρετεί τους επιχειρηματικούς ομίλους και απαιτεί ακόμα πιο «φτηνούς» γιατρούς και ασθενείς, βάζοντας τις ανάγκες και τα δικαιώματά τους στη ζυγαριά του «κόστους», η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση» (ΔΗΠΑΚ) καλεί τους γιατρούς να στηρίξουν τα ψηφοδέλτιά της στις αρχαιρεσίες που θα γίνουν σε πολλούς Ιατρικούς Συλλόγους στις 21 και 22 Οκτώβρη (8 π.μ. - 8 μ.μ.).

Η ΔΗΠΑΚ αγωνίζεται και διεκδικεί: Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης. Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για την πλήρη στελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας κ.λπ. Επιστροφή των μισθών στο ύψος πριν από τις περικοπές ως βάση για περαιτέρω αυξήσεις. Αμεση επιστροφή του συνόλου των αναδρομικών σε όλους τους γιατρούς. Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους. Κατάργηση του άθλιου καθεστώτος πληρωμής με ΔΠΥ και συνολικά των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων - επικουρικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Αποκλειστικά δημόσια καθολική υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση.

Στον Ιατρικό Σύλλογο Αθήνας οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 21 και 22 Οκτώβρη στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο. Στον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά, τις ίδιες μέρες, στα γραφεία του (Αγίου Κωνσταντίνου 5). Στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, τις ίδιες μέρες, στα κεντρικά γραφεία του (πλατεία Αριστοτέλους 4). Στον Ιατρικό Σύλλογο Ιωαννίνων, στις 21 Οκτώβρη, στα γραφεία του (Γεωργίου Παπανδρέου 2, Β' κτίριο).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ