Τετάρτη 17 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Βγαίνουν στο «δρόμο» σε Αιτωλοακαρνανία, Λακωνία και Λάρισα

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην κινητοποίηση που διοργανώνει σήμερα, Τετάρτη, στις 11 π.μ., στον κόμβο της Αμφιλοχίας απευθύνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους του νομού.

Σήμερα, επίσης, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου οργανώνει στις 11 π.μ. κινητοποίηση στη Διεύθυνση Γεωργίας Λακωνίας.

Και οι δύο Ομοσπονδίες αναδεικνύουν τα οξυμένα προβλήματα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων από την πολιτική της κυβέρνησης και τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της ΚΑΠ της ΕΕ. Μεταξύ άλλων αναδεικνύουν: Τις νέες μειώσεις στις τιμές παραγωγού που αξιώνουν οι βιομηχανίες, το διαρκώς αυξανόμενο κόστος παραγωγής, την άγρια φορολογία και τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, τις μεγάλες και δίχως ουσιαστικό αντίκρισμα εισφορές στον ΕΛΓΑ, την ελλιπή δακοκτονία, αλλά και το πιο πρόσφατο πρόβλημα με τον προωθούμενο αποκλεισμό χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων από τις εξισωτικές αποζημιώσεις, μέσω του επικείμενου «επανασχεδιασμού» του χάρτη των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών.

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Λάρισα

Τα άμεσα αιτήματα - διεκδικήσεις του οργανωμένου αγροτικού κινήματος θα θέσουν οι μικρομεσαίοι αγρότες της Λάρισας, με παράσταση διαμαρτυρίας στο τοπικό γραφείο του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Κόκκαλη, την οποία οργανώνει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας την Παρασκευή 19/10, στις 6.30 μ.μ.

Συγκεκριμένα, θα απαιτήσουν από την κυβέρνηση:

-- Αμεση νομοθέτηση του ακατάσχετου ορίου των 15.000 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

-- Αρση του ειδικού φόρου στο κρασί. Να παραμείνει ως έχει το καθεστώς των διημέρων στο τσίπουρο.

-- Χορήγηση των εξισωτικών ενισχύσεων, με βάση την πραγματική παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο, στους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους αγροτοκτηνοτρόφους της Θεσσαλίας που τις χάνουν επειδή με την επαναχάραξη των μειονεκτικών περιοχών που προωθεί η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της εφαρμογής των κανονισμών της ΕΕ, ολόκληρη σχεδόν η περιοχή της Θεσσαλίας απεντάσσεται από αυτές.

-- Ενταξη στα προγράμματα νιτρορύπανσης των μικρομεσαίων αγροτικών νοικοκυριών που έχουν αποκλειστεί.

-- Θέσπιση κατώτερων εγγυημένων τιμών για το σύνολο των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων. Να λήξει το αίσχος των «ανοιχτών τιμών» αγοράς που επιβάλλουν οι εμποροβιομήχανοι.

-- Εκτίμηση των ζημιών από το δάκο στα ελαιόδενδρα και αποζημίωση των πληγέντων ελαιοπαραγωγών. Κατάργηση του χαρατσιού του 2%, δακοκτονία με πλήρη ευθύνη του κράτους, έγκαιρα και έγκυρα.

-- Να σταματήσουν αμέσως τα «αγροτοδικεία», που στοχεύουν στην τρομοκράτηση των αγροτών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ