Τετάρτη 17 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ - ΕΝΩΣΕΙΣ ΕΒΕ
Αυξάνονται οι αποφάσεις συμμετοχής στην κινητοποίηση στις 31 Οκτώβρη

Αυξάνονται τα Σωματεία και οι τοπικές Ενώσεις Αυτοαπασχολούμενων - ΕΒΕ που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ, παίρνοντας αποφάσεις για αγωνιστικές πρωτοβουλίες μέσα στον Οκτώβρη, με κορύφωση την κινητοποίηση στις 31 Οκτώβρη, στις 19.00, στην πλατεία Κάνιγγος.

Επίσης, πέρα από την κινητοποίηση στις 31 Οκτώβρη, στο πλαίσιο των αγωνιστικών δράσεων που αποφασίστηκαν στην πρόσφατη σύσκεψη της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, προγραμματίζονται ακόμα κινητοποιήσεις στις 22 και 23 Οκτώβρη σε Νέα Ιωνία, Καλλιθέα και στο κέντρο της Αθήνας. Τις επόμενες μέρες αναμένονται και άλλες δράσεις σε περιοχές και γειτονιές του Λεκανοπεδίου, όπου θα συμμετάσχουν οι τοπικές Ενώσεις ΕΒΕ των όμορων δήμων.

Σε σχετική ανακοίνωση που συνυπογράφουν τα Σωματεία που συμμετέχουν στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες, αναφέρονται τα εξής:

«Αυτοαπασχολούμενοι, Επαγγελματίες, Βιοτέχνες, μικροί Εμποροι, Αυτοκινητιστές, Συνταξιούχοι, δυναμώνουμε τον αγώνα μας! Συνεχίζουμε μαχητικά στο δρόμο του αγώνα! Το λέμε και το φωνάζουμε, καμία εμπιστοσύνη στην πολιτική της κυβέρνησης και τη στρατηγική της "ανταγωνιστικότητας". Το προσχέδιο του προϋπολογισμού δεν αλλάζει σε τίποτα τη σκληρή καθημερινότητα των αυτοαπασχολουμένων, αφού ο στόχος για πλεόνασμα 3,5% ζει και βασιλεύει.

Η φοροληστεία από το πρώτο ευρώ παραμένει, το διαρκές κυνηγητό για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών μέσω απειλών για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς συνεχίζεται, την ώρα που τα χρήματα που εισπράττονται από την αφαίμαξή μας, δίνονται απλόχερα για τα κέρδη των μεγάλων. Οι παροχές για Υγεία, Πρόνοια, αξιοπρεπείς συντάξεις, δωρεάν Παιδεία παραμένουν ψαλιδισμένες. Αυτή η πολιτική μόνο ανατρέπεται, δεν διορθώνεται».

«Συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα, μαχητικά με τη συμμετοχή μας, στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις στις 8 Νοέμβρη 2018», τονίζει η ανακοίνωση των Σωματείων και συνεχίζει:

«Δεν πάει άλλο. Τέρμα στην κοροϊδία της κυβέρνησης. Αρκετά ματώσαμε για τα κέρδη των λίγων. Με αγωνιστική αισιοδοξία καλούμε όλους τους αυτοαπασχολούμενους της Αττικής να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις, να παλέψουμε για: Αφορολόγητο όριο τώρα. Καμία κατάσχεση. Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης, εργαλείων. Καμιά εμπιστοσύνη σε αυτούς που παίρνουν αντιλαϊκά μέτρα είτε με μνημόνια είτε χωρίς».

Τα σωματεία που συμμετέχουν στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες

Την ανακοίνωση προσυπογράφουν τα εξής σωματεία και ενώσεις: Σύλλογος Ιδιοκτητών Συνεργείων Επισκευής Μηχανών Αυτοκινήτων (ΣΙΣΕΜΑ), Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρικών Εργων Αττικής (ΣΕΗΕΑ), Σωματείο Καταστηματαρχών Κουρέων και Κομμωτών «Η Αδελφότης», Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Δήμου Αθήνας, Σύνδεσμος Εγκαταστατών Υδραυλικών Θερμικών και Κλιματιστικών έργων, Ενωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών και Περιχώρων, Ενώσεις ΕΒΕ Αγ. Δημητρίου, Ηρακλείου, Καλλιθέας, Χαϊδαρίου, Μεταμόρφωσης, Περιστερίου, Καισαριανής, Ηλιούπολης, Ενωση Βιοτεχνών Μετάλλου, Σωματείο Αυτοαπασχολουμένων Ιδιοκτητών Φορτηγών ΔΧ Οδικών Μεταφορών Περιφέρειας Αττικής, Ενωση Ιδιοκτητών Καθαριστηρίων Βαφείων και Συναφών Επαγγελμάτων Αθηνών - Περιχώρων «Η Αναγέννηση», Ενωση Επαγγελματιών Εμπόρων Κορυδαλλού.

Επίσης οι Ομοσπονδίες: Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, Βιοτεχνών Υποδηματοποιών Ελλάδας, Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου, Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ.

Ακόμη, για τις επόμενες μέρες έχουν προγραμματιστεί γενικές συνελεύσεις και συσκέψεις στις παρακάτω Ενώσεις και Σωματεία:

-- Ενωση ΕΒΕ Καλλιθέας, Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων Α' Αθήνας, Σύνδεσμος Υδραυλικών στις 17 Οκτώβρη

-- Σωματείο Κομμωτών «Η Αδελφότης» και Ενωση ΕΒΕ Ιλίου στις 21 Οκτώβρη

-- Ενωση ΕΒΕ Καισαριανής στις 22 Οκτώβρη

-- Ενώσεις ΕΒΕ Αγ. Δημητρίου και Ηρακλείου, το Σωματείο Καθαριστριών, το Σωματείο Μηχανικών Αυτοκινήτων και ο Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρολόγων στις 24 Οκτώβρη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ