Παρασκευή 5 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κινητοποιήσεις ενάντια στην παράδοση των αστικών συγκοινωνιών σε ιδιώτες

MotionTeam

Με στάση εργασίας συνεχίζουν σήμερα τις κινητοποιήσεις τους, ενάντια στην τροπολογία που επιτρέπει την εκχώρηση δρομολογίων του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ ή σε ιδιώτες, οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου, που συνεδρίασε χτες, αποφάσισε στάση εργασίας για σήμερα από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 π.μ. και από τις 7 μ.μ. έως το πέρας της βάρδιας.

Την ίδια ώρα, την ανάγκη αγωνιστικής αντίδρασης προβάλλει με ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΑΣΑ, καταγγέλλοντας παράλληλα τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες στα σωματεία των αστικών συγκοινωνιών, που με τη στάση τους στηρίζουν την αντεργατική επίθεση που εξελίσσεται και στον συγκεκριμένο κλάδο.

Η ΔΑΣ αναφέρεται στις συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων στα σωματεία σε τρόλεϊ και λεωφορεία, οι οποίες προκλήθηκαν με δική της πρόταση. Σε αυτές «οι πλειοψηφίες ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΜΕΤΑ κυρίως, δηλαδή ΠΑΣΟΚ - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΣΥΡΙΖΑ» δεν διατύπωσαν καμία πρόταση «για οργάνωση ενάντια στην πλήρη ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών που νομοθετεί τούτες τις μέρες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ».

Αναφερόμενη στους στόχους των πολιτικών που προωθεί η κυβέρνηση, σημειώνει: «Κοινοπραξίες, ιδιωτικές εταιρείες, ΚΤΕΛ, τουριστικά, δήμοι, περιφέρειες ετοιμάζονται για το μεγάλο φαγοπότι. Ο νέος νόμος δίνει τα πάντα στους επιχειρηματικούς ομίλους, εξασφαλίζει χρυσές δουλειές στους εργολάβους, τους διευκολύνει να παρέχουν συγκοινωνιακό έργο με κρατικό χρήμα και φτηνούς, ευέλικτους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα.

Γι' αυτό έχουν ετοιμάσει το σύστημα της είσπραξης με το ηλεκτρονικό εισιτήριο και τη διαζωνική χρέωση.

Από τη μία έχουν δημιουργήσει συνθήκες άθλιες για τη δουλειά των εργαζομένων στην αστική συγκοινωνία και από την άλλη έχουν διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για πανάκριβο εισιτήριο, που θα απαγορεύσει ουσιαστικά και τις απλές μετακινήσεις του λαού».

Η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην απεργία στις 8 Νοέμβρη, απαιτεί να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις και προβάλλει μεταξύ άλλων αιτήματα για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, για ουσιαστικές αυξήσεις με βάση τις ανάγκες μας. Μείωση του ωραρίου - 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, κατάργηση της κατσαρής, προσλήψεις. Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της Υγιεινής και Ασφάλειας. Επέκταση της λειτουργίας της Ιατρικής της Εργασίας στους χώρους δουλειάς για πραγματική πρόληψη. Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Ενταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά όλων των εργαζομένων στην αστική συγκοινωνία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ