Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 4 Ιούλη 2019 - αριθ. φύλλου: 13285

Να μη χαθεί ούτε λεπτό! Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι στο χέρι μας. Η μόνη ψήφος που μετράει για το λαό
  • Στις εκλογές ψηφίζουμε. Και ψηφίζουμε ΚΚΕ. Γιατί ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει ότι κρατάμε ζωντανή την ελπίδα για το λαό. Οτι ο λαός κρατάει την υπόθεση της ζωής του στα χέρια του!
  • Πείτε το μεγάλο ΝΑΙ στο ΚΚΕ. Για να ζήσουμε καλύτερα. Για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια. Με την πάλη μας να εμποδίσουμε και να αναχαιτίσουμε την επίθεση που ετοιμάζει η νέα κυβέρνηση.
  • Σε όλους αυτούς που μας λένε ότι θέλουν να πάει καλά το ΚΚΕ, τους λέμε είναι στο χέρι σας. Στηρίξτε, ψηφίστε ΚΚΕ.
  • Ακυρώστε τα σχέδια που θέλουν το ΚΚΕ με μειωμένα ποσοστά, με λιγότερη δύναμη, με λιγότερους βουλευτές. Κάντε τώρα αυτό που αναβάλλετε για αργότερα! Στην κάλπη ρίξτε ΚΚΕ.

ΣΕΛ.  13   -   17

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Καμία επανάπαυση!

Οι ώρες που έμειναν μέχρι το βράδυ της Κυριακής, που κλείνουν οι κάλπες, είναι μετρημένες. Και κάθε ώρα που περνάει πρέπει να είναι μια «κερδισμένη ώρα» για το ΚΚΕ, μια ώρα που αξιοποιείται ώστε να φτάσει πια πλατιά και πιο στοχευμένα το κάλεσμα για να βγει από τις εκλογές πιο ισχυρό το Κόμμα. Γιατί αυτή θα είναι η δύναμη του λαού την επόμενη μέρα.

Αυτές τις ώρες, που είναι ώρες ευθύνης για όλους μας, δεν χωράει καμία επανάπαυση σε μέλη και φίλους του ΚΚΕ, κανένας εφησυχασμός. Με την ορμή και τη δύναμη που μας δίνει η χτεσινή μεγάλη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα και μακριά από κάθε λογική πως «ό,τι κάναμε κάναμε μέχρι σήμερα», τώρα πρέπει να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για να κερδίσουμε έστω και τη μία ψήφο ακόμα.

Χωρίς να χανόμαστε στα πολλά, τώρα πρέπει να φτάσουμε με ακόμα περισσότερους στο «διά ταύτα», στο «γι' αυτό ψηφίζω ΚΚΕ», ακόμα κι αν κάποιοι έχουν επιμέρους επιφυλάξεις με το Κόμμα. Τώρα πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για να μην πάει καμιά ψήφος χαμένη, από όλο αυτόν τον κόσμο που συναντάμε και που, αν και μέχρι πρόσφατα έκανε άλλες πολιτικές επιλογές, συμφωνεί ότι είναι αναγκαίο ένα ισχυρό ΚΚΕ. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να φτάσουν ακόμα πιο πλατιά τα ψηφοδέλτια του Κόμματος, μαζί με τα προπαγανδιστικά μας υλικά. Και προφανώς με τον «Ριζοσπάστη», που δίνει επιχειρήματα της τελευταίας στιγμής, απαραίτητα σε κόσμο για να δώσει μαχητική απάντηση στα ψευτοδιλήμματα και την πόλωση των ημερών.

Οι συζητήσεις με τον εργατόκοσμο, με λαϊκούς ανθρώπους όλες αυτές τις μέρες δείχνουν ότι σημαντικό τμήμα τους δεν έχει ακόμα κατασταλάξει, ταλαντεύεται, ακούει με καλή προαίρεση το κάλεσμα που τους απευθύνει το Κόμμα, τους προβληματίζουν οι δυσκολίες της επόμενης μέρας. Συνεπώς, τις επόμενες ώρες, μέχρι και το βράδυ της Κυριακής, κρίνονται πάρα, μα πάρα πολλά. Γι' αυτό πρέπει με αισιοδοξία και σιγουριά να δουλέψουμε άνθρωπο τον άνθρωπο, ώστε να υπερνικηθούν οι μπαμπούλες που σηκώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να εγκλωβίσει για μια ακόμα φορά αριστερούς, αγωνιστές, ριζοσπάστες που δεν τον εμπιστεύονται και έχουν αγανακτήσει με την πολιτική του. Να γίνει ξεκάθαρο ότι ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει άφεση αμαρτιών, είναι ψήφος που δεν θα αξιοποιηθεί στην αντίσταση και στον αγώνα ενάντια στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ αλλά σε δικομματικά παιχνίδια στήριξης της αντιλαϊκής πολιτικής, είναι επιλογή χρεοκοπημένη. Οτι σήμερα αυτό που κρίνεται για το λαό είναι η δύναμη που θα πάρει το ΚΚΕ από τις κάλπες. Είναι σχεδόν δεδομένο ότι η επόμενη Βουλή θα «σφύζει» από μνημονιακά κόμματα έτοιμα να τα βρουν με κάθε είδους συνδυασμό την επόμενη μέρα, ενώ έδρες διεκδικούν δύο ακροδεξιά - φασιστικά μορφώματα. Επομένως, το ποσοστό του ΚΚΕ, η άνοδός του θα είναι η μόνη που θα μετράει στο μετερίζι της οργάνωσης της λαϊκής πάλης, θα είναι η μόνη που θα επιστρέψει στους εργαζόμενους, στην αντίσταση και την αντεπίθεσή τους.

«Καμία επανάπαυση» σημαίνει επίσης ότι υπάρχουν ακόμα περιθώρια, αυτές τις τελευταίες ώρες, για τον καθένα που δεν έχει εξασφαλίσει το πώς θα φτάσει μέχρι το εκλογικό του τμήμα. Υπάρχει ακόμα χρόνος για να κατανικηθούν εμπόδια, να εξασφαλιστούν άδειες από τη δουλειά, εισιτήρια, ομαδικές μετακινήσεις. Το παράδειγμα των εκατοντάδων Ελλήνων μεταναστών από το εξωτερικό, που χωρίς να λογαριάζουν χρόνο, κόπο και κόστος ετοιμάζονται να «κατέβουν» στην Ελλάδα για να ψηφίσουν το ΚΚΕ, είναι χαρακτηριστικό τού πώς μπορούν να ξεπεραστούν δυσκολίες μέχρι και την τελευταία στιγμή, ώστε να μην πάει ούτε μια ψήφος χαμένη.

Πανστρατιά για τη μεγάλη μάχη λοιπόν. Κάνουμε τη νύχτα μέρα, δεν εφησυχάζουμε, δίνουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό για να πάει όσο πιο ψηλά γίνεται το ΚΚΕ.Νέες δηλώσεις στήριξης και συμπόρευσης με το ΚΚΕ

ΣΕΛ.  8   -   9
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Ολοκληρώθηκαν τα παζάρια για αλλαγές στα επιτελεία

Δήλωση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ


ΣΕΛ.  5
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Με επιτυχία έδωσαν τη μάχη της απεργίας

ΣΕΛ.  19
ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Ερχονται μαζικά για να ψηφίσουν ΚΚΕ

ΣΕΛ.  11
ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ
Ψευτοκαβγάς για τα μνημόνια που ... εφαρμόζουν!

ΣΕΛ.  3   -   4


Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org