ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 4 Ιούλη 2019
Σελ. /28
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
Η μόνη χρήσιμη ψήφος είναι η ψήφος στο ΚΚΕ

Νέες δηλώσεις στήριξης στο Κόμμα για τις εκλογές της 7ης Ιούλη

Γιώργος ΤΡΙΜΠΕΡΗΣ

Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του ΕΚΠΑ

Ασφαλώς και η εκλογική διαδικασία οδηγεί στην ανάδειξη της επόμενης κυβέρνησης της χώρας. Στη χώρα μας η εναλλαγή των συστημικών κομμάτων στην εξουσία αποτελεί παράδοση χρόνια τώρα. Ο λαός, εγκλωβισμένος στο διπολικό πολιτικό παιχνίδι, εκφράζει πλειοψηφικά τη δυσαρέσκειά του στο τρέχον πολιτικό κόμμα ψηφίζοντας το κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης.

Τα προβλήματά του όμως, και αυτό έχει αποδειχθεί διαχρονικά, διαιωνίζονται καθώς τα αστικά κόμματα εναλλάσσονται στην εξουσία, διατηρώντας ή και ενισχύοντας τους νόμους που εξυπηρετούν τα συμφέροντα της ολιγαρχίας του πλούτου, την πολύπλευρη εκμετάλλευση των εργαζομένων, θυσιάζοντας την κοινωνική πρόοδο στο βωμό του κέρδους των ολίγων.

Το ΚΚΕ έχει αναδείξει τα αίτια της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και με τις δυνάμεις που διαθέτει στο λαό έχει σταθεί εμπόδιο στην εφαρμογή αυτών των πολιτικών στην κατεύθυνση της ακύρωσής τους.

Μπορεί η σοσιαλιστική προοπτική της κοινωνίας να είναι ο στόχος, αλλά στην καθημερινή μας ζωή η αντίσταση που προβάλλει, οι προτάσεις του στη Βουλή, είναι στοιχείο αναντικατάστατο στον αγώνα του καθενός για μια καλύτερη ζωή ακόμα και σήμερα.

Οσο μεγαλύτερη δύναμη αποκτήσει με την ψήφο μας το ΚΚΕ τόσο πιο αποτελεσματικός θα είναι ο αγώνας αυτός.

Ακόμα και αν κάποιος πιστεύει ότι η σοσιαλιστική προοπτική είναι μακρινή, ότι το ΚΚΕ δεν θα κυβερνήσει μετά από αυτές τις εκλογές, ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει στήριξη και ενίσχυση του αγώνα για ένα καλύτερο μέλλον την επομένη των εκλογών ανεξάρτητα από το ποιος θα κυβερνά αυτόν τον τόπο.

Γιώργος ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ

Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών

Σήμερα, το ΚΚΕ, μετά από 100 χρόνια αγώνα, επιβιώνοντας από πολέμους, διωγμούς, εκτελέσεις, βασανιστήρια, παρανομίες, φυλακές και εξορίες, έχει το δικαίωμα να μας κοιτάζει στα μάτια, γνωρίζοντας ότι είπε πάντα την αλήθεια στο λαό, δεν έσκυψε το κεφάλι, δεν συμβιβάστηκε και, όσα υπέστη, τα υπέστη για το λαό και την πατρίδα. Εχει κατακτήσει, έτσι, τον σεβασμό όλων των δημοκρατικών πολιτών, ανεξαρτήτως πολιτικής και κομματικής τοποθέτησης. Στις κρίσιμες στιγμές, όπως σήμερα, όλοι πρέπει να στρέψουμε το βλέμμα στο ΚΚΕ, στις θέσεις του, που δεν χαϊδεύουν αυτιά, αλλά αντιμετωπίζουν τα λαϊκά συμφέροντα, τη σημερινή πραγματικότητα και την προοπτική για το αύριο. Με ανοιχτό μυαλό, μπορούμε να δούμε καθαρά ότι η χρήσιμη ψήφος είναι η ψήφος στο ΚΚΕ.

Γιώργος ΣΑΡΡΗΣ

Τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός

Γιατί στην οδό των δικών μας ονείρων τα σπίτια είναι ακουμπισμένα το ένα πάνω στο άλλο, οι άνθρωποι περπατούν αγκαλιασμένοι και σχεδιάζουν το αύριο σε δρόμους γεμάτους χαμόγελο που είναι όλοι το ίδιο σημαντικοί, την ώρα που τα παιδιά στις γωνιές φτιάχνουν γρίφους και γελούν με άγνωστες πια λέξεις όπως φτώχεια, ανέχεια, δυστυχία, πόλεμος.

Γιατί στις δικές μας πόλεις όταν βραδιάζει, το δίκιο και το βέβαιο δεν διαπραγματεύεται ούτε με το ψέμα ούτε με το φόβο. Γιατί η κοινή η ιερή μας γλώσσα δεν είναι η σιωπή αλλά η θυσία.

Γιατί στο κέντρο της δικής μας άνοιξης ανθίζουν οι πράξεις των απλών ανθρώπων της δουλειάς που κάνουν δώρο συνειδητά τον εαυτό τους στο συλλογικό. Γιατί ο αγώνας για το σοσιαλισμό είναι η νυχτερινή μας όραση σε έναν κόσμο που νυχτώνει όλο και περισσότερο.

Γιατί υπάρχουν χιλιάδες τρόποι να μιλήσεις για το πολύπλοκο εγώ σου και μόνον ένας σίγουρος για να το κάνεις δρόμο για να περάσει το όνειρο των πολλών. Κι αυτός δεν είναι άλλος από το να βαδίζεις κάθε στιγμή στο πλάι των εργατών και του λαού κάτω απ' την κόκκινη σημαία του ΚΚΕ.

Γιάννης Χ. ΚΡΑΤΣΑΣ

Αρέθουσα Ικαρίας. Πρόεδρος Συλλόγου Αυτοαπασχολουμένων - Βιοτεχνών - Επαγγελματιών - Εμπόρων Ικαρίας. Μέλος Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Ειδικού Σχολείου και ΕΕΕΚ Ικαρίας

Το γεγονός είναι ότι στις 8 Ιούλη κυβέρνηση θα έχουμε, ανεξάρτητα από το τι χρώμα θα έχει. Θα έχουμε όμως και μια σειρά αντιλαϊκά μέτρα, που από κοινού ψήφισαν όλοι αυτοί που διεκδικούν τον κυβερνητικό θώκο, με το μνημόνιο 3 και με τους 100άδες εφαρμοστικούς νόμους που είναι σε πλήρη εφαρμογή στο σβέρκο και των νησιωτών.

Η απερχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τις πολυδιαφημιζόμενες ρυθμίσεις των 120 δόσεων για τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία επιδιώκει στην ουσία να «χρυσώσει το χάπι» της αντιλαϊκής πολιτικής που η ίδια εφαρμόζει. Το παίζει «σωτήρας» των αυτοαπασχολούμενων, όμως, ακόμη και γι' αυτό το αναγκαίο κούρεμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Ταμείο, μας στέλνει και πάλι το λογαριασμό! Κάθε ευρώ που «χαρίζει», το αφαιρεί από τη σύνταξή μας, μετατρέποντάς την σε χαρτζιλίκι που δεν φτάνει ούτε για τα βασικά. Την ίδια στιγμή, συνεχίζει να αφαιρεί πάνω από το μισό μας εισόδημα για εφορία και ασφαλιστικές εισφορές.

Η ανασφάλεια και οι δυσκολίες της επιβίωσης παραμένουν: Χαμηλά μεροκάματα και ατελείωτες ώρες δουλειάς, ληστρική φορολογία και χρέη, ΕΝΦΙΑ και λοιπά χαράτσια, συντάξεις πείνας και πετσοκομμένα δικαιώματα είναι η δική μας καθημερινότητα. Την ίδια ώρα, οι μεγαλοεπιχειρηματίες αρπάζουν τη «μερίδα του λέοντος» και επεκτείνουν τα κέρδη τους. Αυτό σημαίνει «καθαρή έξοδος» από τα μνημόνια, έτσι εννοεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τη «δίκαιη ανάπτυξη».

Για όσους βέβαια δεν καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στον Γολγοθά των αλλεπάλληλων ρυθμίσεων και των λοιπών υποχρεώσεων που τρέχουν, συνεχίζουν να μας περιμένουν στη γωνία οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί ακόμα και για χρέη 500 ευρώ, επιβεβαιώνοντας και τον εισπρακτικό χαρακτήρα των μέτρων αυτών.

Σε όλα αυτά να προσθέσουμε τις υποβαθμισμένες υγειονομικές υπηρεσίες της Ικαρίας, με τα κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με τα κλειστά Π.Ι., με μια μόνο παιδίατρο για όλο το νησί, με τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό καθώς και με τις ανεπαρκέστατες μεταφορές μαθητών από και προς τα σχολειά, με τις πανάκριβες συγκοινωνίες με την υπόλοιπη χώρα.

Για όλα αυτά και επειδή λέμε πως «δεν πάει άλλο», στις 7 Ιούλη στέλνουμε μήνυμα ελπίδας για εμάς και τα παιδιά, ενισχύουμε το ΚΚΕ, τη μόνη δύναμη που ήταν, είναι και θα είναι δίπλα στους αυτοαπασχολούμενους και φτωχούς βιοπαλαιστές και την επόμενη και τη μεθεπόμενη των εκλογών.

Παναγιώτης ΚΕΛΑΝΔΡΙΑΣ

Καθηγητής στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο - Τραγουδοποιός

Πολλοί είναι εκείνοι που με ρωτάνε γιατί στηρίζω και θα ψηφίσω το ΚΚΕ στις 7 Ιουλίου. Η απάντηση είναι απλή: Γιατί, το πραγματικό δίλημμα στις εκλογές που έρχονται είναι ένα. Είμαστε με εκείνους που αποδεδειγμένα υπερασπίζονται τα συμφέροντά μας, που οι πράξεις τους δεν είναι ανακόλουθες με τα λόγια τους ή με εκείνους που στα λόγια είναι μαζί μας και στην πράξη στηρίζουν όλες εκείνες τις πολιτικές που κάνουν τη ζωή μας κόλαση;

Το να δηλώνεις απερίφραστα ότι θα εφαρμόσεις πολιτικές που θα εξαθλιώσουν ακόμα περισσότερο το λαό, όπως κάνει η ΝΔ, δεν είναι εντιμότητα. Είναι κυνισμός. Το να πλασάρεσαι ως αριστερός όταν ως κυβέρνηση λειτουργούσες ως εξυπηρετητής των συμφερόντων των λίγων εις βάρος των πολλών, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ανεντιμότητα. Το να προσπαθείς να υφαρπάξεις την ψήφο των δυσαρεστημένων απλώς και μόνο για να διεκδικήσεις μερίδιο στην εξουσία την επόμενη μέρα, όπως κάνουν κόμματα τύπου ΚΙΝΑΛ και άλλοι ευκαιριακοί σχηματισμοί - πυροτεχνήματα, είναι πολιτική απατεωνιά.

Η μόνη κερδισμένη ψήφος στις 7 Ιουλίου είναι η ψήφος στο κόμμα που ποτέ δεν είπε ψέματα στο λαό, που ήταν πάντα δίπλα στους πολλούς που παράγουν τον πλούτο κι ενάντια στους λίγους που τους τον κλέβουν και που θα συνεχίσει να το κάνει και μετά τις εκλογές, όταν όλοι οι υπόλοιποι θα μας έχουν ξεχάσει. Και αυτό το κόμμα δεν είναι άλλο από το ΚΚΕ!

Θάνος ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Παιδίατρος εντατικολόγος. Συνταξιούχος γιατρός ΕΣΥ

Πρώην διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παιδιών του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»

Δέκα χρόνια μνημονίων, δέκα χρόνια λεηλασίας της ελληνικής κοινωνίας, σε όλα τα επίπεδα της ζωής. Μνημόνια που ψήφισαν και εφαρμόζουν όλα τα κόμματα που υπηρετούν το καπιταλιστικό σύστημα (ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ και λοιποί πρόθυμοι).

Μόνο το ΚΚΕ δεν λέρωσε τα χέρια του, δεν ψήφισε κανένα μνημόνιο και κανένα νόμο εις βάρος των εργαζομένων. Αντίθετα, έφερε πολλές προτάσεις νόμων στη Βουλή και τροπολογίες για την προώθηση και υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, οι οποίες όμως όλες απορρίφθηκαν πανηγυρικά απ' όλα τα υπόλοιπα κόμματα. Είπε και εξακολουθεί να λέει με εντιμότητα την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Αντιστάθηκε με σθένος και αγωνίστηκε στο πλάι των εργαζομένων για τα δικαιώματά τους. Εδειξε το δρόμο της συνέπειας και της αξιοπρέπειας στην ελληνική κοινωνία.

Δυστυχώς, όμως, όπως έδειξαν οι πρόσφατες ευρωεκλογές, μεγάλο κομμάτι των Ελλήνων πολιτών έδειξε ότι δεν μπορεί να αντιληφθεί και να αξιολογήσει όλα αυτά που συμβαίνουν, με γνώμονα τα δικά του συμφέροντα και ανάγκες, υπερψηφίζοντας τα κόμματα των μνημονίων. Αποφασίζουν και ψηφίζουν χωρίς να έχουν ως κριτήριο την ικανοποίηση των δικών τους σύγχρονων αναγκών και δικαιωμάτων στη ζωή.

Αγονται και φέρονται μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης (ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ ή αντίστροφα), εγκλωβισμένοι στα κάλπικα διλήμματα του δικομματισμού.

Είναι απολύτως παράλογο και αυτοκαταστροφικό να ψηφίζεις και να βγάζεις πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές αυτό το κόμμα που λίγες μέρες πριν από τις εκλογές ο αρχηγός του, Μητσοτάκης, με περίσσιο θράσος και κυνισμό προανήγγειλε την καθιέρωση της 7ήμερης εργασίας και μάλιστα την παρουσιάζει ως σύγχρονο και αναγκαίο μέτρο. Είναι το ίδιο αυτοκαταστροφικό να βγάζεις δεύτερο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ, που ήδη έχει νομοθετήσει και εφαρμόσει σε κλάδους τις Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης για «διευθέτηση του χρόνου εργασίας», όπως την ονομάζουν, με 7ήμερα και 10ήμερα συνεχούς εργασίας. Είναι δυνατόν οι νέοι άνθρωποι να ψηφίζουν τόσο «ελαφρά τη καρδία»; Πώς άραγε ονειρεύονται τη ζωή τους, το μέλλον τους; Εχουν αποδεχθεί να είναι οι σύγχρονοι σκλάβοι; Είναι αδιανόητο τον 21ο αιώνα με την τόσο μεγάλη ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, την τεράστια παραγωγή πλούτων και αγαθών, τα οποία θα έπρεπε να απολαμβάνουν όλοι, να υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι αποδέχονται και υποστηρίζουν με την ψήφο τους αυτό που επιβάλλει η βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Να κατέχει δηλαδή τον πλούτο και να απολαμβάνει τα αγαθά μια ελάχιστη μειοψηφία ανθρώπων, και η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων, των νέων, αυτών δηλαδή που παράγουν τον πλούτο και τα αγαθά, να εργάζονται σε συνθήκες σύγχρονης σκλαβιάς (ελαστικές σχέσεις εργασίας, κατάργηση του 5ήμερου και της κυριακάτικης αργίας) με υποκατώτατους μισθούς των 200, 300 ευρώ, με απληρωσιά, χωρίς Ασφάλιση και περίθαλψη. Να αποδέχονται και να συμβιβάζονται με τη μισή ζωή, την υποκατώτατη ζωή.

Να αποδέχονται οι εργαζόμενοι να πληρώνουν φόρους 22%, ενώ στους κεφαλαιοκράτες η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να μειώνει τη φορολογία επί των κερδών από το 15 στο 10%, ο δε Μητσοτάκης να υπόσχεται μείωση στο 5%.

Αυτά λοιπόν μπορεί και πρέπει να είναι τα όνειρα των Ελλήνων για το μέλλον και τη ζωή, τη δική τους και των παιδιών τους;

Κάποιοι μιλούν για ρεαλισμό. Ρεαλισμός όμως σημαίνει υποταγή σ' αυτήν τη βαρβαρότητα, και όταν γίνεται συνειδητά αποτελεί και συνενοχή.

Κάποιοι άλλοι λένε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Μπορεί όμως να ισχύει κάτι τέτοιο; Τι είναι δηλαδή το καπιταλιστικό σύστημα, η Ευρωπαϊκή Ενωση; Είναι φυσικά φαινόμενα ώστε να μην μπορούμε να αντιδράσουμε, να τα αντιμετωπίσουμε, να τα αλλάξουμε; Οχι βέβαια.

Η ιστορία της ανθρωπότητας διδάσκει το ακριβώς αντίθετο. Ολες οι κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων ήταν αποτέλεσμα σκληρών ταξικών αγώνων και θυσιών. Τίποτα δεν χαρίστηκε στους εργαζόμενους.

Τον νέο δρόμο και την εναλλακτική λύση απέναντι σ' αυτήν τη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος δίνει το ΚΚΕ.

Και ευτυχώς για την Ελλάδα που εδώ και 100 χρόνια συνεχίζει να υπάρχει το ΚΚΕ, το οποίο με την ιδεολογία του, τους αγώνες του για τα δικαιώματα των εργαζομένων, τον πατριωτισμό του και τους αγώνες του για εθνική ανεξαρτησία, αλλά και το σχέδιό του, το Πρόγραμμά του για έναν άλλο σχεδιασμό της οικονομίας και της κοινωνίας, δηλαδή το σοσιαλισμό, κρατά ζωντανή την ελπίδα που δίνει προοπτική για μια Ελλάδα της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας, όπου ο πλούτος και τα αγαθά θα ανήκουν σ' αυτούς που τα παράγουν.

Ας αναλογιστούμε, λοιπόν, όλοι μας μπροστά στις εκλογές της 7ης Ιουλίου και ιδιαίτερα οι αριστεροί άνθρωποι που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ, απογοητεύτηκαν, αλλά σήμερα πιέζονται από το ψεύτικο δίλημμα της επανόδου της δεξιάς (ψεύτικο γιατί η δεξιά πολιτική ήταν παρούσα και επί ΣΥΡΙΖΑ). Και ας δώσουμε απάντηση σε δύο κρίσιμα ερωτήματα. Πρώτο ερώτημα:

Θα είχε συμβεί όλη αυτή η καταστροφή και η λεηλασία της ελληνικής κοινωνίας αν στις εκλογές του 2015 αλλά και στις προηγούμενες είχε βγει το ΚΚΕ πολύ πιο ισχυρό; (αν είχε 15-20% και 50-60 βουλευτές)

Θα τολμούσαν να εφαρμόσουν αυτήν τη βάρβαρη πολιτική;

Δε θα μπορούσε το ΚΚΕ με αυτήν τη δύναμη να τους χαλάσει τα σχέδια;

Δεύτερο ερώτημα:

Αν στις εκλογές της 7ης Ιουλίου προκύψει ενίσχυση των μνημονιακών κομμάτων, και όχι ισχυροποίηση του ΚΚΕ, αυτό θα αποτελεί βήμα προς τα εμπρός ή πισωγύρισμα;

Θα είναι νίκη του λαού ή λευκή επιταγή στην όποια κυβέρνηση προκύψει, η οποία πλέον ακάθεκτη και χωρίς εμπόδια θα συνεχίσει τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική;

Η απάντηση με υπευθυνότητα και ωριμότητα σ' αυτά τα ερωτήματα δείχνει γιατί σήμερα είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε η ψήφος στο ΚΚΕ και η ισχυροποίησή του.

Ψηφίζω ΚΚΕ για να υπάρχει ελπίδα και προοπτική για το λαό και τη χώρα μας.

Μανώλης ΜΑΣΤΟΡΑΚΗΣ

Συνδικαλιστής στην ΕΥΔΑΠ

Γιατί στις 7 Ιούλη κάθε εργαζόμενος πρέπει να στηρίξει ΚΚΕ;

Γιατί μπορεί να μην είμαστε σίγουροι αν η κυβέρνηση που θα δημιουργηθεί θα είναι αυτοδύναμη ή κυβέρνηση συνεργασίας, είμαστε όμως σίγουροι ότι η πολιτική της θα είναι αντιλαϊκή - αντεργατική και θα εφαρμόσει κατά γράμμα τη «Μαύρη Βίβλο», όποια σύνθεση και αν έχει.

Γιατί ως εργαζόμενοι, ως αριστεροί, ως κομμουνιστές είμαστε σίγουροι ότι και τα νέα αναχώματα, όπως το ΜέΡΑ25 της «ρεαλιστικής ανυπακοής» και της συνεργασίας με τον δικομματισμό, ο κεκαλυμμένος φασίστας Βελόπουλος μαζί με όλα τα ανεμομαζώματα και τα ανεμοσκορπίσματα που το σύστημα δημιουργεί προκειμένου να έχουν τις αναγκαίες εφεδρείες σε περίπτωση που τις χρειαστούν, κάνουν την αναγκαιότητα το ΚΚΕ να είναι ακόμα πιο ισχυρό στις 8 Ιούλη.

Γιατί ο εργαζόμενος πρέπει με βάση και την εμπειρία του, ακόμα και αν διαφωνεί σε επιμέρους ζητήματα με το ΚΚΕ, να το ενισχύσει γιατί ξέρει ότι και στις 8 Ιούλη το ΚΚΕ θα είναι το μόνο που θα σταθεί δίπλα του καθιστώντας τη στήριξή του αναγκαιότητα.

Γιατί εντέλει χρειάζεται μία ισχυρή αντιπολίτευση μέσα στη Βουλή για να αντισταθεί σ' αυτά που μας ετοιμάζουν, αλλά και έξω, για να οργανώσει τους αγώνες των εργαζομένων και το μόνο κόμμα που μπορεί να το κάνει αυτό είναι το ΚΚΕ.

Γιατί το ΚΚΕ έλεγε πάντα την αλήθεια, χωρίς να εξωραΐζει τα πράγματα για ψηφοθηρικούς λόγους, γιατί το ΚΚΕ ήταν πάντα μπροστά στους αγώνες για τα λαϊκά δικαιώματα, γιατί το ΚΚΕ είναι το κόμμα του λαού που αγωνίζεται για ένα καλύτερο αύριο για όλους!

Στηρίζοντας λοιπόν το ΚΚΕ στην ουσία στηρίζουμε τις οικογένειές μας, τις δουλειές μας και δίνουμε μια προοπτική όχι μόνο για να σταματήσουν οι αντιλαϊκές πολιτικές αλλά δυναμώνοντας το ΚΚΕ δίνουμε τη δυνατότητα στην εργατική τάξη να περάσει στην αντεπίθεση και να διεκδικήσει καλύτερες συνθήκες εργασίας και μισθούς.

Παύλος Ε. ΧΡΥΣΑΦΙΔΗΣ

Δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας στο δήμο Σύρου - Ερμούπολης

Σε λίγες μέρες καλείται ο λαός στις κάλπες, να επιλέξει ποιος θα τον υπερασπιστεί καλύτερα στην εποχή των μνημονίων (που συνεχίζονται με όλους τους εφαρμοστικούς νόμους τους σε ισχύ) και να παλέψει κατά των συνεπειών της υποταγής της χώρας μας σε ξένα συμφέροντα.

Μιας χώρας που τα δύο φερόμενα ως μνηστήρες της εξουσίας κόμματα, ήτοι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ερίζουν για το ποιο θα διαχειριστεί καλύτερα μια κατάσταση, για τη δημιουργία και την εδραίωση της οποίας φέρουν και τα δύο ακέραια την ευθύνη.

Και τα δύο εμπορεύονται την ελπίδα και το φόβο, και τα δύο τα προσφέρουν στους ψηφοφόρους ανάλογα με τις ψηφοθηρικές ανάγκες τους.

Και τα δύο έχουν στιγματιστεί με το ξεπούλημα των υποδομών της χώρας μας και στο μυαλό τους έχουν μια ανάπτυξη όχι στην κατεύθυνση της ποιότητας ζωής των πολιτών, αλλά προς όφελος των δανειστών της χώρας. Τίποτα, και τα δύο, δεν μπορούν να πράξουν χωρίς την έγκριση της τρόικας, και ας μας παραμυθιάζουν με ελπίδες και πολλά «θα». Και τα δύο έχουν απεμπολήσει με τις υπογραφές τους κάθε δικαίωμα ενός ανεξάρτητου κράτους να ασκεί τη δική του οικονομική πολιτική, έχοντας δεσμεύσει την κρατική περιουσία υπέρ των δανειστών για πάνω από 100 χρόνια.

Ψήφος σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αλλά και στους δυνάμει συνεργάτες τους (ΚΙΝΑΛ κ.λπ.) θα τους δώσει περισσότερο θράσος και δύναμη να συνεχίσουν την καταστροφική και αντιλαϊκή πολιτική τους.

Προσωπικά στις εκλογές αυτές θα στηρίξω το κόμμα που δεν επιδιώκει να με παραπλανήσει. Είναι γνωστοί σε όλους οι αγώνες του διαχρονικά για το συμφέρον αυτού του λαού και στην επόμενη Βουλή ο λόγος του, καθαρός και ξάστερος, αρέσει δεν αρέσει, πρέπει να είναι πιο δυνατός από κάθε άλλη φορά.

Η ψήφος μας, λοιπόν, σε αυτές τις εκλογές, στο ΚΚΕ είναι η μόνη λύση ενάντια των πονηρών εμπόρων της ελπίδας του λαού μας για ένα καλύτερο αύριο σε αυτήν την πατρίδα.
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org