ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 4 Ιούλη 2019
Σελ. /28
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
Μόνο το ΚΚΕ σηκώνει ανάστημα σε όσους ρημάζουν την Υγεία

Στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο «Δαφνί» περιόδευσε χτες ο υποψήφιος βουλευτής Δυτικής Αθήνας του Κόμματος

Στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο «Δαφνί» βρέθηκε χτες το πρωί ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Δυτικής Αθήνας. Στο νοσοκομείο έχουν φρακάρει οι εισαγωγές και σε θαλάμους με δυναμική 25 κλίνες στοιβάζονται 45 άνθρωποι. Μία ψυχίατρος και δύο νοσηλεύτριες στη βάρδια έχουν στην ευθύνη τους 35 ασθενείς, ενώ ΜΚΟ κάνουν διαλογή των περιστατικών που θα φιλοξενήσουν ανάλογα με το πορτοφόλι της οικογένειας.

Εκεί εκτυλίσσονται καθημερινά ανθρώπινες τραγωδίες, μπροστά στο μισό σε σχέση με μια δεκαετία πριν προσωπικό, που καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να προσφέρει όσο γίνεται καλύτερες υπηρεσίες, στο φόντο μιας ψευδεπίγραφης «αποασυλοποίησης» που ευαγγελίζονται και υλοποιούν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας στους εργαζόμενους, ο Γ. Πρωτούλης είπε ότι «αν δεν ήταν το ΚΚΕ, το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο "Δαφνί" θα είχε κλείσει εδώ και πολλά χρόνια, γιατί αυτή είναι η κατεύθυνση της ΕΕ για τα ψυχιατρικά νοσοκομεία. Ετσι ενισχύεται το ιδεολόγημα της "ατομικής ευθύνης", με χιλιάδες οικογένειες να τραβούν τον δικό τους Γολγοθά».

Οπως εξήγησε, οι αγώνες όπου πρωτοστάτησε το ΚΚΕ κατάφεραν να κρατήσουν όρθιο το νοσοκομείο, ενώ δυνατό στήριγμα τα πέντε τελευταία χρόνια ήταν και ο δήμαρχος Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος, που «πάταγε πόδι» στα υπουργεία.

«Πρέπει να αναπληρώσουμε το χαμένο έδαφος. Ποιος θα υπερασπίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων και των ασθενών στο ΨΝΑ; Εκείνοι που το ρήμαξαν; Ποιος θα υπερασπίσει το ίδιο το ΨΝΑ, ώστε να μείνει ανοιχτό, να έχει επαρκές προσωπικό σε όλες τις ειδικότητες και τα απαιτούμενα κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό; Την ανάγκη να αναπτυχθούν νέες δημόσιες δομές Υγείας, σύγχρονες, υψηλών προδιαγραφών; Αυτός ο αγώνας πρέπει να δυναμώσει το επόμενο διάστημα», ανέφερε ο Γ. Πρωτούλης.

Σε άλλο σημείο της περιοδείας αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα: «Στις 8 Ιούλη θα συνεδριάσει το Γιούρογκρουπ, με θέμα την Ελλάδα, χωρίς να έχει ορκιστεί κυβέρνηση. Ομως έχουν ήσυχο το κεφάλι τους, γιατί ξέρουν τι μέλλει γενέσθαι. Ηδη έχουν βάλει την υπογραφή τους ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τη λαίλαπα των νέων περικοπών, των νέων ματωμένων πλεονασμάτων, την επόμενη μέρα. Ερχονται δύσκολα χρόνια, που όμως μπορεί να είναι και ανατρεπτικά. Να είμαστε έτοιμοι. Αν το ΚΚΕ έχει ένα υψηλό ποσοστό, θα αποτελεί ισχυρό εμπόδιο στη λεηλασία που ετοιμάζουν».

ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Με ενθουσιασμό έρχονται στην Ελλάδα για ψήφο στο ΚΚΕ

Με ενθουσιασμό οργανώνεται από τις Οργανώσεις Εξωτερικού του ΚΚΕ και της KNE η μετάβαση εκατοντάδων μεταναστών από χώρες της Ευρώπης, ώστε να ψηφίσουν στην κάλπη της Κυριακής το Κόμμα τους, το ΚΚΕ, που τους στηρίζει καθημερινά. Ξεπερνώντας εμπόδια και δυσκολίες, όπως το υψηλό κόστος, η άδεια από την εργασία, η αλλαγή στον προγραμματισμό των διακοπών, θα έρθουν στην πατρίδα μέλη και φίλοι του Κόμματος από Γαλλία, Βέλγιο, Βρετανία, Γερμανία, Δανία, Σουηδία, Φινλανδία, Νορβηγία, Κύπρο.

Το πλατύ άνοιγμα, με πολύμορφες εκδηλώσεις, συσκέψεις, συζητήσεις με τους παλιούς και τους νέους μετανάστες, επιστήμονες και εργαζόμενους που στα χρόνια της κρίσης αναγκάστηκαν να φύγουν στο εξωτερικό, αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο, έφερε αποτέλεσμα. Είχε προηγηθεί η πολύ καλή δουλειά για τις ευρωεκλογές του Μάη, όπου το ΚΚΕ αναδείχθηκε στην κάλπη των Ελλήνων μεταναστών ακόμα και πρώτη δύναμη σε κάποιες χώρες και συνολικά τρίτη δύναμη στην ΕΕ, με 14%.

Οι μετανάστες ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του ΚΚΕ «να μην πάει ούτε μία ψήφος χαμένη», αποδεικνύοντας ότι οι δυσκολίες μπορούν να ξεπεραστούν όταν υπάρχει αποφασιστικότητα και θέληση για αγώνα και προσφορά. Και αυτοί γνωρίζουν ότι είναι κρίσιμο την επόμενη μέρα να υπάρχει ισχυρό εργατικό - λαϊκό κίνημα, που μπορεί να αποκτήσει νέα ώθηση με ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ, για να μπορέσει από καλύτερες θέσεις να αντιπαλέψει την αντιλαϊκή πολιτική.

Στο Πειθαρχικό επειδή κολλούσε αφίσες του ΚΚΕ!

Καταγγελία των ΚΟ Αστικών Συγκοινωνιών του Κόμματος

Πειθαρχική διαδικασία σε βάρος εργαζόμενου που κολλούσε αφίσες για να προπαγανδίσει τη χτεσινή συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα κινεί η διοίκηση του αμαξοστασίου Ανθούσας της ΟΣΥ! Το απαράδεκτο γεγονός καταγγέλλουν οι ΚΟ Αστικών Συγκοινωνιών Αττικής του ΚΚΕ, ως προσπάθεια τρομοκράτησης συνολικά των εργαζομένων και παρεμπόδισης της πολιτικής τους δράσης. Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν:

«Με προκλητικές - απαράδεκτες ενέργειες, στελέχη της εργοδοσίας της ΟΣΥ στο αμαξοστάσιο στην Ανθούσα, σε διατεταγμένη υπηρεσία από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και σε αγαστή συνεργασία με τη ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου, με αντικομμουνιστικό μένος, θέτουν εμπόδια στην πολιτική δράση του Κόμματος στους χώρους δουλειάς, απειλούν με πειθαρχική ποινή τούς εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες.

Εχουν επιδοθεί στο κυνήγι πρωτοπόρων εργατών που συμπορεύονται και παλεύουν μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ, καταστρέφουν προπαγανδιστικές αφίσες και πανό στα αμαξοστάσια. Εφτασαν σε σημείο να κλητεύσουν με χαλκευμένες κατηγορίες - με γελοίο κατηγορητήριο - σε πειθαρχική διαδικασία εργαζόμενο επειδή κολλούσε αφίσες του ΚΚΕ στο αμαξοστάσιο στην Ανθούσα! Προσπαθούν να διαμορφώσουν συνθήκες σιωπής, υποταγής των εργαζομένων στη στρατηγική του κεφαλαίου.

Καλούμε τους εργαζόμενους να καταδικάσουν αυτές τις άθλιες - απαράδεκτες ενέργειες της εργοδοσίας της ΟΣΥ. Μπροστά είναι η μάχη των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιούλη. Τώρα είναι ώρα ευθύνης για τους εργαζόμενους. Αυτό που έχει σημασία για τους εργαζόμενους στον κλάδο των αστικών συγκοινωνιών, γενικότερα για το λαό την επόμενη μέρα, είναι πόσο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ».

Κατέστρεψαν εκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ

Αλλη μια επίθεση φασιστοειδών - την τρίτη κατά σειρά - στο εκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΚΟ Ηλιούπολης του Κόμματος, καλώντας το λαό της περιοχής να απομονώσει τους φασίστες και όσους τους δίνουν αέρα. «Τέτοιες ενέργειες δείχνουν ότι ο πραγματικός τους αντίπαλος είναι το ΚΚΕ, που παλεύει ενάντια στην πολιτική των μονοπωλίων και στα συμφέροντα που την υπηρετούν», σημειώνει η ανακοίνωση και συνεχίζει: «Αν νομίζουν ότι με τέτοιους τρόπους θα φοβίσουν τους κομμουνιστές και τους συμμάχους τους, είναι πολύ γελασμένοι! Συνεχίζουμε με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα τον αγώνα για την υπεράσπιση του δίκιου του λαού μας. Για να φτάσει παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε λαϊκό σπίτι, το κάλεσμα για την ανάγκη ισχυροποίησης του ΚΚΕ στις εκλογές της 7ης Ιούλη».

Στη Λέσβο η Αλέκα Παπαρήγα

Η Αλέκα Παπαρήγα βρίσκεται στη Λέσβο μέχρι και αύριο Παρασκευή. Σήμερα Πέμπτη, στις 12 μ. θα συναντηθεί με σωματεία και φορείς του νησιού στο ξενοδοχείο «Ορφέας» (Κατσακούλη 3, περιοχή Κιόσκι) και στις 7.30 μ.μ. θα μιλήσει στην Αγιάσο (πλατεία Αγοράς). Αύριο Παρασκευή, στις 10 π.μ. θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο «Ορφέας» και στις 7 μ.μ. θα παρευρεθεί και θα μιλήσει σε συγκέντρωση γυναικών στην αίθουσα εκθέσεων του Επιμελητηρίου Λέσβου.

ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Περιοδείες σε χώρους δουλειάς

Σήμερα, Πέμπτη:

-- Στις 10.30 π.μ., ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος στη Δυτική Αθήνα, θα επισκεφτεί το Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 10.30 π.μ., ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ, υποψήφιος βουλευτής στον Νότιο Τομέα, θα επισκεφτεί τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας στην Κάνιγγος και θα μιλήσει σε συγκέντρωση εργαζομένων.

-- Στις 9 π.μ., ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ, θα επισκεφτεί το Αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στον Πειραιά για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

Αύριο, Παρασκευή:

-- Στις 11.45 π.μ., η Γιώτα Ταβουλάρη, μέλος της ΚΕ και υποψήφια στην Α΄ Αθήνας, θα επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις της φαρμακευτικής εταιρείας «Lavipharm» για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org