Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 17 Γενάρη 2008 - αριθ. φύλλου: 9978

ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Οι αρχιτέκτονες της εκποίησης των λιμανιών

Πάνω στο νομοθετικό πλαίσιο που έστησε το ΠΑΣΟΚ έρχεται σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ να ολοκληρώσει το ξεπούλημα. Επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, το 1999, ψηφίστηκε ο νόμος που μετέτρεπε τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης σε Ανώνυμες Εταιρείες. Ετσι, οι ΟΛΠ ΑΕ και ΟΛΘ ΑΕ «λειτουργούν κατά τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας».


ΣΕΛ.  13

ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ στην πολιτική της πλουτοκρατίας
  • Ολοι στη δράση για την επιτυχία των περιφερειακών συλλαλητηρίων του ΠΑΜΕ στις 22 Γενάρη
  • Σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια καλεί τους αυτοαπασχολούμενους η ΔΗΚΕΒΕ
  • Μέσα σε κλίμα γενικευμένης αγανάκτησης από τη σήψη της αντιλαϊκής πολιτικής, οι ταξικές δυνάμεις εντείνουν τη δράση τους για την επιτυχία των συλλαλητηρίων του ΠΑΜΕ στις 22 Γενάρη και της πανεργατικής απεργίας στις 13 Φλεβάρη, στα μέτωπα της Κοινωνικής Ασφάλισης και των Συλλογικών Συμβάσεων. Η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζει την παραπέρα αύξηση του ποσοστού που αφαιρείται από τη σύνταξη σε περίπτωση «πρόωρης» συνταξιοδότησης, από 4,4% σήμερα για κάθε έτος, σε ποσοστό πάνω από το 6%, ενώ χτες, συνεδρίασε η Επιτροπή για τα ΒΑΕ απ' όπου προέκυψε ότι η κυβέρνηση εμμένει στην κατάτμηση της λίστας των ΒΑΕ σε κατηγορίες, που δρομολογεί την κατάργησή τους.
  • Βήμα εξωραϊσμού της αντιδραστικής πολιτικής έδωσε χτες στην κυβέρνηση η πλειοψηφία της ΓΣΕΒΕΕ, προσερχόμενη στη συνάντηση με την Φάνη Πάλλη - Πετραλιά στο πλαίσιο του «κοινωνικού διαλόγου» για το Ασφαλιστικό, όταν ο ΟΑΕΕ, στον οποίο ενοποιήθηκαν τα Ταμεία ΤΕΒΕ, ΤΑΕ και ΤΣΑ, υποχρεώθηκε εξαιτίας της κρατικής υποχρηματοδότησης να βγάλει στο σφυρί περιουσιακά του στοιχεία, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι φυτοζωούν με συντάξεις που το 2007 για το ΤΕΒΕ ήταν στα 386 ευρώ, για το ΤΑΕ στα 448 ευρώ και το ΤΣΑ 386 ευρώ. Η ΔΗΚΕΒΕ, υπογραμμίζει πως είναι μονόδρομος η παραπέρα ανάπτυξη των αγώνων των αυτοαπασχολουμένων μαζί με το αγωνιστικό κίνημα των εργαζομένων και καλεί σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 22 Γενάρη.

ΣΕΛ.  11

ΚΙΣΣΑΒΟΣ
«Πολιορκείται» από κερδοσκοπικά συμφέροντα

Στο στόχαστρο της εμπορευματοποίησης από διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα βρίσκεται και ο Κίσσαβος, λίγους μήνες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, που έπληξαν τμήματα του βουνού. Οι σχεδιασμοί μάλιστα αυτοί προωθούνται με τη σύμπραξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, δήμων της περιοχής, αλλά και «μη κυβερνητικών οργανώσεων» που μιλούν για «ανάπτυξη» και «αξιοποίησή» του! «Πίσω από τις έννοιες αυτές κρύβονται σχέδια και προθέσεις, που στόχο έχουν την προσαρμογή του φυσικού περιβάλλοντος στις ανάγκες κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου», τονίζει η Αχτιδική Επιτροπή Γόννων - Συκουρίου και Αγιάς του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  15

Συνέντευξη Τύπου της Αλέκας Παπαρήγα

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου με θέμα: «Οι θέσεις του ΚΚΕ για τις πολιτικές εξελίξεις και για τη νέα ευρωσυνθήκη. Η απάντηση του λαϊκού κινήματος». Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 17/1 και ώρα 12 το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟ Αθήνας (Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους).



ΥΠΟΘΕΣΗ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ
Διαιωνίζεται το νοσηρό κλίμα

Συνεχίζεται το νοσηρό κλίμα που προκάλεσε η σύγκρουση επιχειρηματικών ομίλων και κέντρων εξουσίας για το μοίρασμα του πλούτου και τον έλεγχο των πολιτικών εξελίξεων σε βάρος του λαού.


ΣΕΛ.  6   -   7
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ
Νέο ωράριο και καθήλωση των αποδοχών

Στην καθήλωση των συνολικών αποδοχών των νοσοκομειακών γιατρών αλλά και στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας στα νοσοκομεία οδηγούν οι νέες προτάσεις του υπουργείου Υγείας.


ΣΕΛ.  12
ΚΚΕ
Παρέμβαση για δωρεάν δημόσιες συγκοινωνίες

Τη δωρεάν χρήση των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών τις πρωινές ώρες, που πηγαίνουν οι εργαζόμενοι στις δουλιές τους, ζητά το ΚΚΕ, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.


ΣΕΛ.  14

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ