Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 16 Γενάρη 2008 - αριθ. φύλλου: 9977

Στη διαφθορά και στα ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ λαϊκή αντεπίθεση

Η πλουτοκρατία και το πολιτικό της σύστημα αγωνιά για το μέλλον του δικομματισμού και την ικανότητά του να προωθήσει τον αντιλαϊκό «ευρωμονόδρομο». Επίδραση ασκούν και οι ανταγωνισμοί των διεθνών επιχειρηματικών ομίλων και γενικότερα των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων στην περιοχή

  • Το νοσηρό κλίμα που επικρατεί, με αφορμή την «υπόθεση Ζαχόπουλου», είναι αποτέλεσμα της σκληρής οικονομικής και πολιτικής πάλης που διεξάγεται ανάμεσα σε επιχειρηματικούς ομίλους και κέντρα εξουσίας, με στόχο το μοίρασμα του πλούτου και τον έλεγχο των πολιτικών εξελίξεων σε βάρος του λαού, ενδεχομένως και την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού.
  • Η λαϊκή δυσαρέσκεια, το δυνάμωμα της εργατικής αντίστασης και πάλης κατά των αντιδραστικών μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ στο Ασφαλιστικό, στα εργασιακά, στην Παιδεία, ανησυχούν το κεφάλαιο, καθώς προκαλούν φθορά στην κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και πριν από 4 χρόνια στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Στην ισχυροποίηση του ΚΚΕ και στην πολιτική, ταξική αντεπίθεση του εργατικού κινήματος, βλέπει τον πραγματικό του αντίπαλο και θέλει με κάθε τρόπο να αποτρέψει.
  • Είναι φανερό ότι τα πιο ισχυρά τμήματα του κεφαλαίου, παρεμβαίνουν άμεσα στο πολιτικό σκηνικό ακόμα και στα κόμματα που υπηρετούν το αστικό σύστημα ή δεν το αμφισβητούν. Ευρύτερος στόχος να διαμορφώσουν εναλλακτικά σενάρια στη δικομματική εναλλαγή, από ομάδες και πολιτικά σχήματα που είναι ακίνδυνα ή ανώδυνα για την πολιτική του κεφαλαίου, δημιουργώντας και νέα κόμματα αν χρειαστεί, πλήρως ελεγχόμενα από το κεφάλαιο.
  • Ο μόνος τρόπος που μπορεί ο λαός να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα της διαφθοράς είναι να παρέμβει πιο αποφασιστικά με το οργανωμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα, πολιτικοποιώντας την πάλη του, διεκδικώντας πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις, συνδέοντας τους αγώνες για την αποτροπή των αντιδραστικών μέτρων, την απόσπαση - όπου γίνεται - κατακτήσεων, με το στόχο της ριζικής αλλαγής στην οικονομία και την εξουσία.

ΣΕΛ.  3

Motion Team

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΛΙΜΑΝΙΩΝ
Απρόκλητη επίθεση και στη Θεσσαλονίκη

Με μια νέα κατασταλτική επίθεση σε βάρος των απεργών λιμενεργατών και των άλλων εργαζομένων της Θεσσαλονίκης, η κυβέρνηση έδωσε χτες συνέχεια στην επιχείρηση παράδοσης των λιμανιών στις πολυεθνικές. Μετά τον ΟΛΠ ΑΕ, και το ΔΣ του ΟΛΘ ΑΕ ενέκρινε χτες διά πυρός και σιδήρου τη διακήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού, παρά την εκφρασμένη αντίθεση των λιμενεργατών και τη λαϊκή κατακραυγή. Την πολιτική της ιδιωτικοποίησης και την κατασταλτική επίθεση καταγγέλλει η ΚΟ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, που χτες το απόγευμα διοργάνωσε συγκεντρώσεις και πικετοφορίες στην πόλη (φωτ.).


ΣΕΛ.  14  -  15

Ούτε λέξη!!!

Ούτε λέξη δε βρήκαν να πουν τα ιδιωτικά κανάλια για τη χτεσινή ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, με αφορμή τις τελευταίες αποκαλύψεις διαφθοράς και αντιλαϊκών σεναρίων. Βάλθηκαν, φαίνεται, οι καναλάρχες έστω και με αυτόν τον τρόπο να επιβεβαιώσουν την πριν από πέντε μέρες καταγγελία από πλευράς του Κόμματος της επιχείρησης αποσιώπησης ή διαστρέβλωσης των θέσεων και της δράσης του. Καταλαβαίνουμε τον πόνο τους, τα σχέδιά τους και τις επιδιώξεις των συμφερόντων που υπηρετούν. Και για κακή τους τύχη ο λαός βγάζει συμπεράσματα, όσο κι αν τον συσκοτίζουν...



ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Στην απεργία με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ

Με το αγωνιστικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ και πρώτο βήμα τα συλλαλητήρια της επόμενης Τρίτης 22 Γενάρη, οι ταξικές δυνάμεις πορεύονται προς την πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 13 Φλεβάρη.


ΣΕΛ.  12   -   13
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
167.000 νεκροί εργάτες το 2006!

Πάνω από 300.000 εργαζόμενοι σακατεύονται κάθε χρόνο στο μεροκάματο, σύμφωνα με τα επίσημα μόνο στοιχεία.


ΣΕΛ.  11
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΚΚΕ
Στην τελική ευθεία με αποφασιστικότητα

Σε ποσοστό 84,47% είχε καλυφθεί το πανελλαδικό πλάνο μέχρι την περασμένη Δευτέρα, 14 Γενάρη.


ΣΕΛ.  9

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ