ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 16 Ιούλη 2011
Σελ. /32
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Γενίκευση της χορήγησης νόμιμων ναρκωτικών!

Υποκατάστατα ακόμα κι απ' τα φαρμακεία στις γειτονιές ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας

Υποκατάστατα ακόμα κι απ' τα φαρμακεία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη σχεδιάζει να χορηγήσει η κυβέρνηση ώστε να εξαφανίσει τη λεγόμενη «λίστα της ντροπής» στις μονάδες του Οργανισμού κατά των ναρκωτικών.

Επιμένοντας στην πολιτική της μεταφοράς των μονάδων του ΟΚΑΝΑ στα δημόσια νοσοκομεία των παραπάνω περιφερειών και πάντα με πρόσχημα την εξάλειψη της «λίστας της ντροπής», ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, είπε χτες ότι το υπουργείο Υγείας θα έρθει σε επαφή με τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών ώστε «να εκφράσουν διαθεσιμότητα στις περιοχές Αττικής και Θεσσαλονίκης ...που μπορούν να αντέξουν στο φαρμακείο τους μια εγκατάσταση πιστοποιημένη από τον ΟΚΑΝΑ, ο οποίος και θα ελέγχει την αρτιότητα της εγκατάστασης αυτής». Δηλαδή, γενικεύεται η πλήρης ιατροποίηση ενός εξόχως πολυπαραγοντικού κοινωνικού προβλήματος. Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας δήλωσε πως «με αυτή τη μέθοδο σε λίγες βδομάδες ο κύριος κορμός των παιδιών, των ανθρώπων που περιμένουν με αγωνία τη σωτηρία της ζωής τους, θα βρουν στο κράτος τη θαλπωρή που χρειάζονται και θα σώσουν τις ζωές τους», σπέρνοντας αυταπάτες ότι τα υποκατάστατα - που και αυτά ναρκωτικά είναι, με πολλαπλή επικινδυνότητα, απλώς χορηγούνται νόμιμα - αποτελούν θεραπεία και σώζουν ζωές...

Κι όταν απ' τους δημοσιογράφους τέθηκε το ερώτημα αν με ένα υποκατάστατο μπορεί αντιμετωπιστεί η εξάρτηση σε εποχή πολυτοξικομανίας ο υπουργός απάντησε μεν «όχι γιατί γνωρίζει τον κίνδυνο της μετακύλησης» ωστόσο όμως επέμενε: «Θεωρώ ότι η λίστα της ντροπής είναι ο καλύτερος αγωγός του οργανωμένου εγκλήματος». Πρόκειται για υποκρισία της κυβερνητικής προπαγάνδας που κάνει πως αγνοεί ότι το κύκλωμα των ναρκωτικών ψαρεύει θύματα όχι μόνο από όσους περιμένουν στη λίστα, αλλά και από όσους έχουν μπει σε προγράμματα υποκατάστασης και από όλους τους χώρους που κυκλοφορεί νεολαία... Εξάλλου, το οργανωμένο έγκλημα δε γεννήθηκε με τη λίστα αναμονής στα προγράμματα υποκατάστασης, προϋπήρχε αυτής.

Και εντελώς κυνικά, ο υπουργός πρόσθεσε: «Αυτό το παραμύθι τώρα ότι για να δώσω μια δόση αντιεξαρτησιογόνου χρειάζομαι 50 ψυχίατρους και 10 νοσοκόμες, αυτό πρέπει να τελειώνει. Χρειάζομαι το επιστημονικό δυναμικό για να κάνω ουσιαστικότερη παρέμβαση. Αλλά δεν μπορώ επειδή χρειάζομαι περισσότερο προσωπικό και περισσότερη προσέγγιση και επίλυση του ψυχικού προβλήματος που έχει ένας εξαρτημένος να μη δίνω την πρώτη μορφή σωτηρίας».

Δηλαδή, η κυβέρνηση ούτε λίγο ούτε πολύ ετοιμάζει απίστευτες δόσεις υποκατάστατων για οδηγήσει σε πολλαπλάσιες δόσεις αναισθησίας!

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
«Διακοπές: Δικαίωμα του λαού, όχι πολυτέλεια»

... και πανό σε διάφορα σημεία της πόλης συνεχίστηκε η καμπάνια για το δικαίωμα στις διακοπές
... και πανό σε διάφορα σημεία της πόλης συνεχίστηκε η καμπάνια για το δικαίωμα στις διακοπές
Εξορμήσεις στους σταθμούς του ΚΤΕΛ, του ΟΣΕ και στις εξόδους της Λάρισας, του Βόλου, των Τρικάλων και της Καρδίτσας, με μοίρασμα υλικού πραγματοποίησαν χτες οι Οργανώσεις Θεσσαλίας της ΚΝΕ, στα πλαίσια της πολύμορφης δραστηριότητας που αναπτύσσουν για το λαϊκό δικαίωμα στις διακοπές και την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ. Σήμερα, η εξόρμηση που ξεκίνησε από την περασμένη Τετάρτη, κορυφώνεται με αγωνιστικές παρεμβάσεις που θα γίνουν στα παράλια του νομού Λάρισας και στην παραλία Αφήσσου Μαγνησίας.

Ολες αυτές τις μέρες πραγματοποιήθηκαν περιοδείες σε εργασιακούς χώρους, σε νεολαιίστικα στέκια, σε εργατογειτονιές συνοικιών, σε χωριά και όπου αλλού ζει και δρα η νεολαία, ενώ αναρτήθηκαν πανό σε πολλά κεντρικά σημεία των πόλεων με σύνθημα «Διακοπές δικαίωμα του λαού, όχι πολυτέλεια». Οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισσες είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με πολλούς νέους και νέες, και, γενικότερα, εργαζόμενους, ανθρώπους του μόχθου και της δουλειάς και να συζητήσουν για την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι ο τουρισμός, οι διακοπές, η ανάπαυση και η αναψυχή είναι ανθρώπινη ανάγκη, καθολικό λαϊκό δικαίωμα, ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις σήμερα να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες και πως αυτό που απαιτείται είναι λαϊκή εξουσία και οικονομία.

Με εξορμήσεις σε σταθμούς...
Με εξορμήσεις σε σταθμούς...
37ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Καλοκαιρινό ταξίδι σε όλη τη χώρα

Συνεχίζεται η καλοκαιρινή δραστηριότητα των Οργανώσεων της ΚΝΕ, με εκδηλώσεις στο πλαίσιο του 37ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» σε διάφορες πόλεις ανά την Ελλάδα.

Το επόμενο διάστημα είναι προγραμματισμένες οι εξής εκδηλώσεις:

Δευτέρα, 18 Ιούλη
  • Στην Καλαμάτα, στο πάρκο Φυτείας, εκδήλωση ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά με τίτλο «Ζωή ολόκληρη όχι με δόσεις», στις 9 μ.μ. Ομιλητές Κατσάς Αντώνης, μέλος του Εθνικού Συμβούλιου κατά των Ναρκωτικών, δικηγόρος, Τσουράπα Ιωάννα, υπεύθυνη της θεραπευτικής κοινότητας «Κύτταρο» του ΚΕΘΕΑ Καλαμάτας, κοινωνική λειτουργός - κοινωνιολόγος. Χαιρετισμός του Μίλτου Κουτίβα, μέλους του ΝΣ Μεσσηνίας της ΚΝΕ.
Σάββατο 23 Ιούλη
  • Στο Λιτόχωρο Πιερίας, με θέμα «Ο δικός σου δρόμος, για τις δικές σου ανάγκες, με το ΚΚΕ για το Σοσιαλισμό».
  • Στην Καλλιθέα Χαλκιδικής, με θέμα τον τουρισμό, τις διακοπές και τις θέσεις του ΚΚΕ.
Για τα νέα ζευγάρια

Εκδηλώσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νέα ζευγάρια διοργανώνει η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα λειτουργούν παιδότοποι με δραστηριότητες όπως θεατρικό από παιδιά δημοτικού με θέμα τη μετανάστευση, ζωγραφική, κολάζ, μουσικοκινητικά και θεατρικά παιχνίδια, κατασκευή κονκάρδων, καθώς επίσης και βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» με παιδικά βιβλία. Οι εκδηλώσεις θα γίνονται 6-9 το απόγευμα.

Εκδηλώσεις θα γίνουν:

  • Στις 20 Ιούλη στα Ρουμάνικα της Νεάπολης.
  • Στις 21 Ιούλη στις εργατικές κατοικίες στο Φοίνικα.
ΠΑΜΕ - ΜΑΣ
Σε αγωνιστική ετοιμότητα για να πληρωθούν οι απογραφείς

Νέα παρέμβαση προκειμένου να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα τους οι εργαζόμενοι που δούλεψαν στην απογραφή πληθυσμού, έκαναν χθες δυνάμεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) στο υπουργείο Οικονομίας. Οπως σημειώνει το ΠΑΜΕ σε σχετικό δελτίο Τύπου: «Στη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) συνάντηση με υπεύθυνους από το υπουργείο Οικονομικών (η οποία πραγματοποιήθηκε παρά τις προσπάθειες παρεμπόδισης από την αστυνομία) για τα ζητήματα της άμεσης καταβολής των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους που δούλεψαν στην πρόσφατη απογραφή, υπήρξε κατ' αρχήν νέα δέσμευση πως το ζήτημα θα λυθεί σήμερα και πως από Δευτέρα θα εκταμιευτεί το ποσό».

Ομως το ΠΑΜΕ επισημαίνει: «Επειδή ήδη βρισκόμαστε 2,5 μήνες μετά από την έναρξη της απογραφής και οι χιλιάδες εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι και ανασφάλιστοι, διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας για τη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) δέσμευση καθώς τα ψέματα ύστερα από κάθε συνάντηση και το μπαλάκι ευθυνών ανάμεσα σε κρατικούς φορείς και υπουργεία, αποτελούν κανόνα.

Συνεχίζουμε τους αγώνες μας, συντονιζόμαστε σε κάθε πόλη, πιέζουμε από τα κάτω.

Ετοιμαζόμαστε για πιο μαζικές κινητοποιήσεις», καταλήγει το ΠΑΜΕ.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ