Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 15 Ιούλη 2011 - αριθ. φύλλου: 11010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για την επίσημη επίσκεψη της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Η επικείμενη επίσκεψη της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, στη χώρα μας σχετίζεται με τα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ στην περιοχή μας, καθώς και με την παροχή στήριξης στην πολιτική της κυβέρνησης που οδηγεί το λαό στην πτώχευση και εκποιεί τη δημόσια περιουσία.


ΣΕΛ.  3

ΚΑΜΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ για να σωθεί το κεφάλαιο από τη χρεοκοπία

ΚΚΕ: Ο λαός να είναι έτοιμος, οργανωμένος και αποφασισμένος, ώστε να γνωρίζουν η κυβέρνηση και τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου» ότι θα πληρώσουν ακριβά κάθε απόπειρα στάσης πληρωμών στους εργαζόμενους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες

Τα παζάρια σχετικά με τη διαχείριση του κρατικού χρέους και με στόχο να διασφαλιστούν τα συμφέροντα της ντόπιας αστικής τάξης, βρέθηκαν στο επίκεντρο του χτεσινού Υπουργικού Συμβουλίου. Κυβέρνηση - τρόικα οδηγούν το λαό σε πτώχευση αξιοποιώντας ως αφορμή το χρέος, με στόχο να θωρακίσουν την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων. Η καπιταλιστική κρίση είναι βαθιά, οι ανταγωνισμοί των μονοπωλίων σε όλη την ΕΕ είναι οξυμένοι, για τη μορφή της χρεοκοπίας, από την οποία θα κριθεί ποιος θα χάσει τα περισσότερα και ποιος θα ενισχυθεί στην κούρσα του ανταγωνισμού. Ο λαός να εμπιστευτεί το ΚΚΕ. Να μη διαλέξει καμιά μέθοδο ελεγχόμενης χρεοκοπίας, απ' αυτήν ωφελημένοι θα βγουν μια χούφτα εγχώριοι όμιλοι με νέες κρατικές ενισχύσεις, ενώ θα κλιμακωθεί η αντιλαϊκή επίθεση.


ΣΕΛ.  6  -  8

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Συλλαλητήρια στις 20 Ιούλη για την Yγεία

Εντείνεται η δράση σε χώρους δουλειάς, μονάδες Υγείας, και σε συνοικίες της Αθήνας και άλλες περιοχές της χώρας, για τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις κατά των νέων αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης στην Υγεία.


ΣΕΛ.  11

Συνέντευξη Τύπου της Αλ. Παπαρήγα

Συνέντευξη Τύπου με θέμα «Οι θέσεις του ΚΚΕ για τα σενάρια χρεοκοπίας και το χρέος», θα παραχωρήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σήμερα Παρασκευή 15 Ιούλη, στις 11 π.μ., στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό. Η συνέντευξη θα μεταδοθεί ζωντανά από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο του «902».


Να χρεοκοπήσει η πλουτοκρατία

Με το πρώτο μνημόνιο εφάρμοσαν βάρβαρη αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική για να αντιμετωπιστεί τάχα το χρέος. Το «μεσοπρόθεσμο» και ο εφαρμοστικός, που έφεραν ακόμη πιο φρικτά μέτρα, δικαιολογήθηκαν με την αναγκαιότητα της δανειοδότησης της Ελλάδας για να μη γίνει χρεοκοπία και στάση πληρωμών. Αλλά όλα τα μέτρα ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου. Τώρα μιλούν για επιλεκτική χρεοκοπία, δηλαδή επιλογή από την κυβέρνηση τι δε θα πληρώσει. Αλλά ήδη εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά δεν μπορούν να πληρώσουν ρεύμα, νερό, δάνεια που πήραν είτε να σπουδάσουν παιδιά είτε λόγω υγείας ή για το μικρομάγαζο, τη μικροκαλλιέργεια, για ένα σπίτι, ενώ έρχονται νέα χαράτσια της εφορίας, λόγω μείωσης του αφορολόγητου, μεγαλύτερης φορολόγησης μισθών - συντάξεων, φορολόγησης της κατοικίας κλπ. Ο λαός είναι χρεοκοπημένος. Να μην πληρώσει δεκάρα. Να μην πέσει στην παγίδα. Οπως και αν γίνει η ελεγχόμενη χρεοκοπία, ωφελημένοι θα είναι οι λίγοι μεγαλοεπιχειρηματίες, που θα πάρουν νέες κρατικές επιδοτήσεις για επενδύσεις. Οι λαϊκές οικογένειες θα χτυπιούνται αλύπητα με τα επόμενα κύματα μέτρων που θα συνοδεύουν τα νέα δάνεια της εκάστοτε κυβέρνησης και των δανειστών της. Εμπιστευτείτε το ΚΚΕ. Ο λαός να είναι έτοιμος, οργανωμένος, αποφασισμένος για αγώνα. Κυβέρνηση και κόμματα του «ευρωμονόδρομου» να πληρώσουν ακριβά κάθε απόπειρα στάσης πληρωμών μισθών, συντάξεων, ασφαλιστικών ταμείων, νοσοκομείων, σχολείων, κοινωνικών επιδομάτων κλπ. Αντεπίθεση για την προστασία του λαού, για τη νίκη, με λαϊκή εξουσία και αποδέσμευση από την ΕΕ.



ΜΑΣ - ΔΗΠΑΚ
Σήμερα κινητοποίηση για το νόμο - πλαίσιο

ΣΕΛ.  14
ΚΥΠΡΟΣ
Διάγγελμα Δ. Χριστόφια για την τραγωδία

ΣΕΛ.  17
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ
Απεργία 20 Ιούλη για τις Συμβάσεις

ΣΕΛ.  10
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Κλείνει παιδικούς σταθμούς

ΣΕΛ.  21
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Συναινούν στις ανατροπές στην Υγεία

ΣΕΛ.  10
Βάρβαρο πολυνομοσχέδιο εφαρμογής του «μεσοπρόθεσμου»

ΣΕΛ.  9

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ