Σάββατο 16 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Γενίκευση της χορήγησης νόμιμων ναρκωτικών!

Υποκατάστατα ακόμα κι απ' τα φαρμακεία στις γειτονιές ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας

Υποκατάστατα ακόμα κι απ' τα φαρμακεία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη σχεδιάζει να χορηγήσει η κυβέρνηση ώστε να εξαφανίσει τη λεγόμενη «λίστα της ντροπής» στις μονάδες του Οργανισμού κατά των ναρκωτικών.

Επιμένοντας στην πολιτική της μεταφοράς των μονάδων του ΟΚΑΝΑ στα δημόσια νοσοκομεία των παραπάνω περιφερειών και πάντα με πρόσχημα την εξάλειψη της «λίστας της ντροπής», ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, είπε χτες ότι το υπουργείο Υγείας θα έρθει σε επαφή με τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών ώστε «να εκφράσουν διαθεσιμότητα στις περιοχές Αττικής και Θεσσαλονίκης ...που μπορούν να αντέξουν στο φαρμακείο τους μια εγκατάσταση πιστοποιημένη από τον ΟΚΑΝΑ, ο οποίος και θα ελέγχει την αρτιότητα της εγκατάστασης αυτής». Δηλαδή, γενικεύεται η πλήρης ιατροποίηση ενός εξόχως πολυπαραγοντικού κοινωνικού προβλήματος. Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας δήλωσε πως «με αυτή τη μέθοδο σε λίγες βδομάδες ο κύριος κορμός των παιδιών, των ανθρώπων που περιμένουν με αγωνία τη σωτηρία της ζωής τους, θα βρουν στο κράτος τη θαλπωρή που χρειάζονται και θα σώσουν τις ζωές τους», σπέρνοντας αυταπάτες ότι τα υποκατάστατα - που και αυτά ναρκωτικά είναι, με πολλαπλή επικινδυνότητα, απλώς χορηγούνται νόμιμα - αποτελούν θεραπεία και σώζουν ζωές...

Κι όταν απ' τους δημοσιογράφους τέθηκε το ερώτημα αν με ένα υποκατάστατο μπορεί αντιμετωπιστεί η εξάρτηση σε εποχή πολυτοξικομανίας ο υπουργός απάντησε μεν «όχι γιατί γνωρίζει τον κίνδυνο της μετακύλησης» ωστόσο όμως επέμενε: «Θεωρώ ότι η λίστα της ντροπής είναι ο καλύτερος αγωγός του οργανωμένου εγκλήματος». Πρόκειται για υποκρισία της κυβερνητικής προπαγάνδας που κάνει πως αγνοεί ότι το κύκλωμα των ναρκωτικών ψαρεύει θύματα όχι μόνο από όσους περιμένουν στη λίστα, αλλά και από όσους έχουν μπει σε προγράμματα υποκατάστασης και από όλους τους χώρους που κυκλοφορεί νεολαία... Εξάλλου, το οργανωμένο έγκλημα δε γεννήθηκε με τη λίστα αναμονής στα προγράμματα υποκατάστασης, προϋπήρχε αυτής.

Και εντελώς κυνικά, ο υπουργός πρόσθεσε: «Αυτό το παραμύθι τώρα ότι για να δώσω μια δόση αντιεξαρτησιογόνου χρειάζομαι 50 ψυχίατρους και 10 νοσοκόμες, αυτό πρέπει να τελειώνει. Χρειάζομαι το επιστημονικό δυναμικό για να κάνω ουσιαστικότερη παρέμβαση. Αλλά δεν μπορώ επειδή χρειάζομαι περισσότερο προσωπικό και περισσότερη προσέγγιση και επίλυση του ψυχικού προβλήματος που έχει ένας εξαρτημένος να μη δίνω την πρώτη μορφή σωτηρίας».

Δηλαδή, η κυβέρνηση ούτε λίγο ούτε πολύ ετοιμάζει απίστευτες δόσεις υποκατάστατων για οδηγήσει σε πολλαπλάσιες δόσεις αναισθησίας!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ