Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 17 Ιούλη 2011 - αριθ. φύλλου: 11012

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Συλλαλητήρια στις 20 Ιούλη ενάντια στην εγκληματική πολιτική Yγείας

ΣΕΛ.  15

Για την οικονομική κρίση και το χρέος

Υπάρχει λύση: Αποδέσμευση απ' την ΕΕ και διαγραφή του χρέους με λαϊκή εξουσία

  • Η πρωτοφανής κλιμάκωση της επίθεσης, που δέχεται ο λαός στα δικαιώματα και στο εισόδημά του, δεν οφείλεται στην υπαρκτή διόγκωση του δημόσιου χρέους. Ακόμα και αν επιτευχθεί μια άμεση μείωση του υψηλού χρέους, ακόμα και αν επιτευχθεί η επαναφορά ενός ψηλότερου ρυθμού καπιταλιστικής ανάπτυξης, αυτή δε συμβαδίζει αλλά αντιστρατεύεται τη λαϊκή ευημερία.
  • Για να αποκρούσει τα χειρότερα που έρχονται ο λαός πρέπει να απλώσει τη συντονισμένη δράση του παντού, απορρίπτοντας κάθε παραλλαγή της αστικής διαχείρισης. Να συγκρουστεί σε κάθε κλάδο και εργασιακό χώρο με την πολιτική της κατεδάφισης εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, μείωσης των μισθών, άμεσης αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας από τους μονοπωλιακούς ομίλους.
  • Να κινηθεί, για να αλλάξουν οι συσχετισμοί παντού, να συμπορευτεί με το ΚΚΕ στο σωματείο, στο συνδικαλιστικό κίνημα, να οργανωθεί ενάντια στους καπιταλιστικούς θεσμούς εκμετάλλευσης και καταπίεσής του. Μόνο σε αυτήν την πορεία μπορεί να αρχίσει η αποδυνάμωση κάθε καπιταλιστικής διακυβέρνησης, κάθε κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, η σύγκρουση με τους νόμους και τη βία της εκμετάλλευσης.
  • Είναι ώρα να επιταχυνθεί η ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. Ο δρόμος ανάπτυξης της λαϊκής οικονομίας, του σοσιαλισμού, μπορεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, αξιοποιώντας τις πλούσιες εγχώριες παραγωγικές δυνατότητες, διαγράφοντας το χρέος και συνάπτοντας αμοιβαία επωφελείς διεθνείς συμφωνίες, με αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

ΣΕΛ.  3  -  4

Στη μάχη, με τον «Ριζοσπάστη» στο χέρι

Από σήμερα, και κάθε Κυριακή, ο «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης» κυκλοφορεί με ανανεωμένο το Ενθετο «7 Μέρες μαζί». Την πλούσια πολύμορφη ύλη για την καλλιτεχνική δημιουργία, τον αθλητισμό, την επιστήμη, συνοδεύει στο ένθετο μόνιμη στήλη για τη «Γυναίκα», με στόχο την ανάδειξη της φυλετικής ανισοτιμίας ως κοινωνικού φαινομένου και τη διέξοδο για τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, τις νέες γυναίκες. Επίσης, τα ιστορικά θέματα, παρουσιάζονται σε αυτοτελή ειδική ένθετη έκδοση, ώστε να μπορούν οι αναγνώστες μας να τα κρατούν ως ξεχωριστή μπροσούρα.

Η τιμή του «Κυριακάτικου Ριζοσπάστη» απ' αυτήν την Κυριακή θα είναι 2.50 ευρώ. Συνεχίζουμε μαχητικά στο μετερίζι της ενημέρωσης, της διαφώτισης, της προπαγάνδας, από τη σκοπιά των συμφερόντων της εργατικής τάξης, του λαού, κόντρα στην αστική προπαγάνδα χειραγώγησης, υποταγής στο σημερινό σύστημα της εκμετάλλευσης.

Μαζικά, αποφασιστικά, οι κομμουνίστριες και οι κομμουνιστές, οι ΚΝίτισσες και οι ΚΝίτες, οι οπαδοί και οι φίλοι μας, οι σημερινοί αναγνώστες του «Ριζοσπάστη», κατανοώντας ότι είναι το καθημερινό τους όπλο στην ταξική πάλη, πιστεύουμε ότι θα συνεχίσουν και θα εντείνουν τη μελέτη και διάδοσή του, συμβάλλοντας στην άνοδο της κυκλοφορίας του, στους τόπους δουλειάς, στις εργατογειτονιές, στις σχολές και τα Πανεπιστήμια, στα χωριά, παντού.


Προσφορές

Ο αντιστασιακός Παναγιώτης Βαζούρας προσφέρει ως 7η δόση, ακόμα 1.000 στο ΚΚΕ.

Η σ. Νίκη Λιμπεράτου προσφέρει 1.000 ευρώ στον «Ρίζο» και το Κόμμα.

Ο σ. Γιάννης Παπαχρήστου προσφέρει 1.000 ευρώ στο ΚΚΕ.

Ο Νίκος και η Ζήνα Βερυκοκίδου προσφέρουν 1.000 ευρώ στο Κόμμα μας.

Ο Κωνσταντίνος Σοφός προσφέρει, όπως επιθυμούσε, μετά το θάνατό του, το ποσό των 3.000 ευρώ ως οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ.Για τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων

ΣΕΛ.  16  -  17
Τριάντα φόροι λεηλασίας του λαού

ΣΕΛ.  6   -   7
ΠΑΜΕ
Κάτω οι φόροι πίσω τα μέτρα

ΣΕΛ.  11   -   12
ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
Ενοχος η εμπορευματοποίηση της γης

ΣΕΛ.  20   -   21
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Νέο τσάκισμα συντάξεων και παροχών

ΣΕΛ.  13


Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org