Σάββατο 16 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Αθλια εκμετάλλευση της εθελοντικής προσφοράς

Η κυβέρνηση στρώνει το έδαφος, για να καλέσει τους εκπαιδευτικούς να δουλέψουν τσάμπα, ώστε να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία!

Στις 20 Ιούνη, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, η υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου ...αναρωτήθηκε στη Βουλή: «Δεν χρειαζόμαστε τους νέους εκπαιδευτικούς που είναι στη σύνταξη σήμερα να προσφέρουν στο εκπαιδευτικό σύστημα»; Λίγο πριν είχε περιγράψει την κατάσταση στα σχολεία: «Στα δύο χρόνια 2010-2011 έχουμε είκοσι τρεις χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις. Οι προσλήψεις δε θα είναι παραπάνω από τρεισήμισι χιλιάδες. Θα μειωθεί κατά έναν πολύ μεγάλο αριθμό, περισσότερο από το 50%, ο αριθμός των αναπληρωτών εκπαιδευτικών». Με λίγα λόγια είχε καλέσει τους εκπαιδευτικούς να δουλέψουν τσάμπα, για να καλύψουν τα τεράστια κενά.

Χτες, η υπουργός Παιδείας δημοσιοποίησε τη συγχαρητήρια επιστολή που έστειλε σε ομάδα συνταξιούχων και αδιόριστων καθηγητών στη Χίο, που πρόσφεραν στους μαθητές της Γ' Λυκείου υπηρεσίες «δωρεάν διδακτικής στήριξης και προετοιμασίας για τις πανελλαδικές εξετάσεις». «Υπάρχει ελπίδα! Η Ελλάδα, αν πιστεύουμε, είναι εδώ», έγραψε η υπουργός Παιδείας. Με λίγα λόγια, η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται μια πρωτοβουλία εκπαιδευτικών, οι οποίοι προσφέρουν σε μαθητές που έχουν ανάγκη, για να «ρίξει γραμμή» πως τα κενά στην εκπαίδευση πρέπει να καλυφθούν με απλήρωτη εργασία! Δε θα σταθούμε στην υποκρισία της συγκεκριμένης κίνησης, αλλά στην ουσία του θέματος. Ποια είναι η ουσία; Εκοψαν κονδύλια και απ' τα σχολεία, τα διαλύουν με το σχολείο της «αγοράς» και τολμούν να καλούν τους εκπαιδευτικούς να δουλεύουν δωρεάν για το στοιχειώδες, που έπρεπε να προσφέρεται. Μετά τα εθελοντικά δωρεάν φροντιστήρια, θα ακολουθήσει η δωρεάν εθελοντική δουλειά και στα σχολεία.

Οι πρωτοβουλίες των εκπαιδευτικών δεν έχουν καμία σχέση με το «παιχνίδι» της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση πατάει πάνω στην άθλια κατάσταση που έχει φτιάξει και στρώνει το έδαφος με ...εθνικά περήφανες επιστολές για απλήρωτη εργασία στα σχολεία!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ