ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 1 Ιούνη 2002
Σελ. /56
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Συντήρηση της έντασης με φόντο τις «ανησυχίες» ΗΠΑ και G8

Associated Press

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ-ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ-ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Νέες στρατιωτικές δυνάμεις απ' το Αφγανιστάν απέσπασε χτες το Πακιστάν με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση των συνόρων με την Ινδία, ενώ οι σποραδικές εχθροπραξίες στην πυριτιδαποθήκη του Κασμίρ επικεντρώθηκαν χτες στο Σανγκράλ (αποτέλεσμα ο θάνατος ενός Ινδού, μέλους των δυνάμεων ασφαλείας και ο τραυματισμός τεσσάρων στρατιωτών).

Την ίδια ώρα, η ινδική κυβέρνηση εξέπεμπε ποικιλόμορφα μηνύματα προς τα έξω, με τον υπουργό Εξωτερικών, Τζορτζ Φερνάντες, να χαρακτηρίζει «σταθερή» την κατάσταση στο Κασμίρ και τον υπουργό Εσωτερικών, Λεχ Αντβάνι, να απευθύνεται στο λαό της χώρας του λέγοντας πως η κρίση είναι «ρευστή» και διαβεβαιώνοντας πως η κυβέρνηση Βάτζπαϊ «θα εξετάσει όλες τις επιλογές προκειμένου να βγει η Ινδία νικηφόρα απ' τον ακήρυχτο πόλεμο με το Πακιστάν».

«Η ανάπτυξη στρατευμάτων εκατέρωθεν των συνόρων είναι γεγονός εδώ και έξι μήνες και ως εκ τούτου δε θα πρέπει να ανησυχούμε για το τι θα μπορούσε να συμβεί», είπε στη Σιγκαπούρη ο Φερνάντες μετά την εκεί συνάντησή του με τον αναπληρωτή υπουργό Αμυνας των ΗΠΑ, Πολ Γούλφοβιτς, και εξαμελή αντιπροσωπεία του αμερικανικού Κογκρέσου. Ο Φερνάντες φρόντισε, σε κάθε περίπτωση, να εξηγήσει -- αν όχι να «προσωποποιήσει»... -- τις «βαθιές επιφυλάξεις» της ινδικής κυβέρνησης έναντι του Πακιστανού στρατηγού Περβέζ Μουσάραφ. Κάτι που φάνηκε να κατανοεί, τρόπον τινά, ο επικεφαλής της ομάδας των Αμερικανών γερουσιαστών, Τζακ Ριντ, αφού δήλωσε πως «οι Αμερικανοί βουλευτές αναγνωρίζουν την έντονη πρόκληση που αντιμετωπίζει η Ινδία από ακραία ισλαμικά παραστρατιωτικά στοιχεία».

Ο δε αναπληρωτής υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, Πολ Γούλφοβιτς, αρκέστηκε να διαπιστώσει πως ένας πόλεμος μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων, όπως η Ινδία και το Πακιστάν, θα «ήταν κάτι το τρομερό και επιζήμιο και θα κατέστρεφε οποιεσδήποτε σκληρά κατακτημένες βελτιώσεις στις σχέσεις των ΗΠΑ με αμφότερες τις χώρες». Στο τέλος ο Γούλφοβιτς άφησε και αιχμή για «κυρωτικά μέτρα» έναντι όποιας χώρας δε συμμορφωθεί, λέγοντας πως η παρέμβαση των ΗΠΑ στην ινδο-πακιστανική κρίση θα ποικίλει, αφού θα χαρακτηρίζεται από «πρωτοβουλίες, κίνητρα ακόμη και μέτρα κυρώσεων»...

Τη «διπλωματική» πρωτοβουλία της Ουάσιγκτον καλούνται να διεκπεραιώσουν μέσα στην ερχόμενη βδομάδα ο υπουργός και ο υφυπουργός Αμυνας της κυβέρνησης Τζ. Ου. Μπους, Ντόναλντ Ράμσφελντ και Ρίτσαρντ Αρμιτάζ, αντίστοιχα, που θα μεταβούν, γι' αυτό το λόγο, σε Πακιστάν και Ινδία.

Προηγουμένως, πάντως, Ουάσιγκτον και Λονδίνο είχαν φροντίσει να καλέσουν τους υπηκόους των χωρών τους και το μη απαραίτητο διπλωματικό και βοηθητικό προσωπικό από πρεσβείες και προξενεία ινδικών πόλεων να αποχωρήσουν για λόγους ασφαλείας από την... Ινδία.

Πέρα απ' τις ΗΠΑ, παρόμοιο «διαμεσολαβητικό» ρόλο επιχειρεί το Λονδίνο, ενώ χτες οι υπουργοί Εξωτερικών της ομάδας των εφτά πλουσιότερων χωρών και της Ρωσίας (G8)συναντήθηκαν στην Οτάβα του Καναδά, όπου εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους έναντι της πακιστανικής κυβέρνησης, καλώντας τη να «εφαρμόσει αμέσως, όπως έχει δεσμευτεί, συγκεκριμένα μέτρα για να τεθεί τέρμα στις διεισδύσεις πέραν της μεθορίου των τρομοκρατών, αλλά και για να συλληφθούν τα μέλη των τρομοκρατικών οργανώσεων που κάτω από τον έλεγχο του Πακιστάν και από το έδαφός του αναπτύσσουν δράση».

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Ανακαταλήψεις και εισβολές παρά τις διπλωματικές επαφές

Με κλειστά τα μάτια οδηγούνται οι συλληφθέντες Παλαιστίνιοι

Associated Press

Με κλειστά τα μάτια οδηγούνται οι συλληφθέντες Παλαιστίνιοι
ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΝΑΜΠΛΟΥΣ - ΡΑΜΑΛΑ - ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.--

Σε ανακατάληψη της Νάμπλους και των παρακείμενων προσφυγικών καταυλισμών Μπαλάτα και Ασκάρ, προχώρησε, χτες, ο ισραηλινός στρατός συνεχίζοντας την τακτική των αλλεπάλληλων εισβολών που ακολουθεί μετά την υποτιθέμενη λήξη της επιχείρησης «Προστατευτικό Τείχος». Την ίδια στιγμή, Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι είχαν συνομιλίες και με τις δύο πλευρές, αν και έχει αρχίσει να διαφαίνεται κάποια διάσταση απόψεων, μεταξύ των δύο πλευρών του Ατλαντικού, σχετικά με την πραγματοποίηση περιφερειακής συνόδου.

Με δεκάδες τανκς, που σύμφωνα με το «Ασοσιέιτεντ Πρες» έφθασαν τα 100, οχήματα μεταφοράς προσωπικού και την κάλυψη ελικοπτέρων, που έριχναν πυρά αδιακρίτως, ο ισραηλινός στρατός εισέβαλε, τα ξημερώματα, στη Νάμπλους και στη συνέχεια στους προσφυγικούς καταυλισμούς Ακσάρ και Μπαλάτα. Στη Νάμπλους, σημειώθηκαν, μικρής εμβέλειας μάχες, πριν επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας και αρχίσουν έρευνες από σπίτι σε σπίτι, όπου συνελήφθησαν 2 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους -όπως υποστηρίζουν Παλαιστίνιοι- και ο τοπικός ηγέτης της «Φατάχ», Ισαμ Αμπού Μπακρ.

Σκληρές μάχες σημειώθηκαν στο Μπαλάτα, όπου ο ισραηλινός στρατός εισέβαλε σε σπίτια, διέλυσε τοίχους για να περάσει από το ένα σπίτι στο άλλο, και με μεγάφωνα κάλεσε όλους τους άνδρες από 15 - 45 χρόνων να εξέλθουν στο δρόμο. Σύμφωνα με δημοσιογράφους, που κατάφεραν να προσεγγίσουν το σημείο πριν εκδιωχθούν από τους στρατιώτες, οι συγκεντρωμένοι ξεπερνούσαν τους 2.000 και έφθαναν τους 100 όσοι είχαν, ήδη, συλληφθεί, τους είχαν κλειστεί τα μάτια και τους είχαν περαστεί χειροπέδες.

Από τα ισραηλινά πυρά τραυματίστηκαν 4 Παλαιστίνιοι, εκ των οποίων ο ένας εξέπνευσε. Ο στρατός ανατίναξε το σπίτι του 16χρονου καμικάζι αυτοκτονίας που πραγματοποίησε επίθεση, τη Δευτέρα, στην Πέταχ Τίκβα. Ισραηλινός όλμος έπληξε γεννήτρια στη Νάμπλους, κόβοντας το νερό και το ηλεκτρικό στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης. Ο Γιάσερ Αραφάτ κατηγορούσε το Ισραήλ ότι «με αυτές τις πράξεις προσπαθεί να υποχρεώσει τους Παλαιστινίους να γονατίσουν, ενώ στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα σε όλο τον κόσμο ότι δεν επιθυμεί καμία ειρηνική διευθέτηση».

Στη σύντομη ανακοίνωσή του, ο ισραηλινός στρατός δήλωνε ότι πρόκειται για επιχειρήσεις - απάντηση στο κύμα επιθέσεων αυτοκτονίας των τελευταίων ημερών. Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος Ρον Κίτρεϊ τόνιζε ότι «είναι ευκολότερο να συλλάβουμε τους καμικάζι βομβιστές στο σημείο εκκίνησής τους παρά στις εισόδους των ισραηλινών πόλεων και στα λεωφορεία». Ο καταυλισμός Μπαλάτα θεωρείται, από τον ισραηλινό στρατό, προπύργιο των Ταξιαρχιών του αλ Ακσα, που ανέλαβαν την ευθύνη για σειρά πρόσφατων επιθέσεων.

Βορείως της Νάμπλους, ένας Παλαιστίνιος έπεσε νεκρός από έποικο του Σαβέι Σόμρον, επειδή φέρεται να προσπάθησε οπλισμένος να εισέλθει στον εποικισμό. Εισβολή πραγματοποιήθηκε και στην Καλκίλια, όπου επίσης έγινε αδιευκρίνιστος αριθμός συλλήψεων. Στη νότια Λωρίδα της Γάζας, κοντά στον εποικισμό Γκους Κατίφ, ο ισραηλινός στρατός συνέλαβε 23 Παλαιστινίους κοντά σε στρατιωτικό φυλάκιο ανακοινώνοντας, στη συνέχεια, ότι ανάμεσά τους βρίσκονται πολλοί «καταζητούμενοι για τρομοκρατία».

Συναντήσεις και διαφωνίες

Στο Ισραήλ, έφθασε προερχόμενος από το Λίβανο, χτες, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Χαβιέ Σολάνα. Ο Σολάνα, στις συναντήσεις που είχε με τη λιβανική ηγεσία, υπογράμμισε ότι η ΕΕ επιδιώκει την πραγματοποίηση μιας περιφερειακής συνάντησης πριν από τα τέλη Ιούλη, με στόχο να ανοίξει ο δρόμος για επαναφορά των πολιτικών διαπραγματεύσεων. Από την πλευρά της, η λιβανική ηγεσία, όπως και οι υπόλοιπες αραβικές ηγεσίες, επιμένουν ότι μοναδικός δρόμος επίλυσης του Μεσανατολικού είναι η υιοθέτηση του σαουδαραβικού σχεδίου, που προβλέπει πλήρη ισραηλινή αποχώρηση από τα κατεχόμενα εδάφη σε αντάλλαγμα με την ομαλοποίηση των ισραηλινο-αραβικών σχέσεων.

Ο Σολάνα, αμέσως μετά την άφιξή του στο Ισραήλ, συναντήθηκε με το Γερμανό ΥΠΕΞ, Γιόσκα Φίσερ, ο οποίος αναχωρούσε για το Κάιρο. Ο Φίσερ είχε συναντηθεί με τον Αριέλ Σαρόν, τον Γιάσερ Αραφάτ και με εκπροσώπους παλαιστινιακών ανθρωπιστικών οργανώσεων και υπερασπιστές των δικαιωμάτων των πολιτών. Ο Γερμανός ΥΠΕΞ, όπως και ο Σολάνα, τάχθηκε υπέρ της πραγματοποίησης μιας συνόδου, σύντομα, «και σίγουρα πριν από το τέλος του καλοκαιριού, οπότε οι ΗΠΑ θα αρχίσουν να ασχολούνται με τις εκλογές για το Κογκρέσο». Ο Φίσερ εξέφρασε το φόβο ότι αν δεν πραγματοποιηθεί σύντομα η σύνοδος, τότε «θα καταλήξει σαν το σχέδιο Μίτσελ, μια ιδέα που δεν εφαρμόστηκε ποτέ».

Την ίδια στιγμή, ο Αμερικανός απεσταλμένος Ουίλιαμ Μπερνς συναντιόταν με τον Αριέλ Σαρόν ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ΗΠΑ προσανατολίζονται στην, προς το παρόν, αναβολή μιας περιφερειακής συνάντησης προκειμένου «να προετοιμαστεί καλύτερα το έδαφος» ερχόμενες σε αντίθεση με τις προσδοκίες της ΕΕ. Μετά το τέλος της συνομιλίας τους, εκδόθηκε ανακοίνωση από το πρωθυπουργικό γραφείο, όπου τονιζόταν ότι ο Σαρόν επανέλαβε ότι δε θα υπάρξει πρόοδος αν δεν τερματιστεί η τρομοκρατία και δε γίνουν ριζικές μεταρρυθμίσεις στην Π. Αρχή. Στην περιοχή φθάνει και ο διευθυντής της CIA, Τζορτζ Τένετ.

Στη συνέχεια, συνάντηση με τον Σαρόν επρόκειτο να έχει ο Οσάμα ελ Μπαζ, ειδικός σύμβουλος του Αιγυπτίου Προέδρου, με στόχο, όπως ανακοινωνόταν από το αιγυπτιακό ΥΠΕΞ, «να ξεκαθαριστεί αν η ισραηλινή ηγεσία επιθυμεί πραγματικά να γίνει κάποια πρόοδος». Η συνάντηση Σαρόν - ελ Μπαζ γίνεται μία εβδομάδα πριν τη διήμερη συνάντηση Μουμπάρακ - Μπους, στην Ουάσινγκτον. Μέχρι τότε, αναμένεται οι Μπερνς και Τένετ να έχουν ενημερώσει τον Αμερικανό Πρόεδρο, επιστρέφοντας στις ΗΠΑ.

Πρωτοβουλίες «ειρήνης» σε συνάρτηση με τις εξαγωγές όπλων...

«Εμποροι όπλων σε ρόλο... ειρηνευτικού μεσολαβητή». Μ?αυτόν τον εύγλωττο τίτλο χτεσινό δημοσίευμα του δημοσιογράφου Ρίτσαρντ Μπίστον των Τάιμς του Λονδίνου παρατηρεί πως πολλές από?τις χώρες Ανατολής και Δύσης που σπεύδουν να αναλάβουν ρόλο για διπλωματική εκτόνωση της επικίνδυνης ινδοπακιστανικής κρίσης φρόντισαν από νωρίς να εφοδιάσουν τις δύο χώρες με πληθώρα εξειδικευμένων «προϊόντων» θανάτου προωθώντας τις πωλήσεις των πολεμικών βιομηχανιών τους.

Μέσα στην τελευταία δεκαετία οι πωλήσεις όπλων στην περιοχή της νότιας Ασίας και ιδιαίτερα σε Ινδία και Πακιστάν πήραν την ανιούσα καθώς πολεμικές βιομηχανίες της Βρετανίας, της Κίνας, της Ρωσίας και της Γαλλίας εξόπλισαν με όποιο τρόπο μπορούσαν και το Νέο Δελχί και Ισλαμαμπάντ. Τα στοιχεία για τις ΗΠΑ, παρατηρούν οι Τάιμς του Λονδίνου, είναι λιγοστά (αν όχι λιγότερο φανερά...) μεταξύ άλλων και λόγω του μονομερούς εμπάργκο στις πωλήσεις όπλων που επέβαλε η Ουάσιγκτον σε Ινδία και Πακιστάν μετά τις πυρηνικές δοκιμές Νέου Δελχί και Ισλαμαμπάντ το 1998.

Ούτως ή άλλως, τα τελευταία στοιχεία του «Ερευνητικού Κέντρου Διεθνούς Ειρήνης» με έδρα τη Στοκχόλμη παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς καταστούν σαφές πως ένα μεγάλο μέρος των μεσολαβητικών, και όχι μόνον, παρεμβάσεων διαφόρων χωρών εξαρτάται απ' τις επιδόσεις των πολεμικών βιομηχανιών τους στις συγκεκριμένες χώρες.

Σύμφωνα μ?αυτά τα στοιχεία, η Ρωσία παρέχει το 72% του στρατιωτικού τεχνολογικού εξοπλισμού στην Ινδία και φέρεται να έχει συνδράμει σημαντικά στην ανάπτυξη πυρηνικών όπλων. Οι Ρώσοι έχουν πουλήσει στην Ινδία εξελιγμένου τύπου όπλα συμπεριλαμβανομένων 140 μαχητικών τύπων. Εντούτοις, ο πρόεδρος Πούτιν εξέφρασε (περασμένο Σαββατοκύριακο) την... ανησυχία του για την πορεία της ινδοπακιστανικής κρίσης αφήνοντας αιχμές έναντι του Ισλαμαμπάντ και την προθυμία του για έναν μεσολαβητικό ρόλο της Μόσχας

Το δε Πεκίνο φέρεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες του κέντρου, να έχει εφοδιάσει το 32% του πακιστανικού οπλοστασίου συμπεριλαμβανόμενων δεκάδων μαχητικών τζετ τελευταίας γενιάς. Επιπλέον, η Κίνα εμφανίζεται να έχει πωλήσει στο Πακιστάν μαχητικά τύπου ΜΙΓΚ, δέκα υποβρύχια, 310 άρματα μάχης. Δεν είναι τυχαία σ?αυτό το σημείο η πρόσφατη έκκληση του κινέζου υπουργού Εξωτερικών ειδικά προς το Νέο Δελχί καλώντας το να δείξει τον «ύψιστο βαθμό ανοχής».

Χώρες όπως η Γαλλία που κατά καιρούς εκφράζει ανησυχίες για την ινδοπακιστανική κρίση, φρόντισαν εξίσου να ενισχύσουν-με το αζημίωτο-τα στρατιωτικά προγράμματα του Πακιστάν. Η Γαλλία κατέχει, επί παραδείγματι, μερίδιο της τάξης του 15% στις εξαγωγές όπλων (μεταξύ αυτών μαχητικά τζετ τύπου Μιράζ, υποβρύχια) προς το Πακιστάν. Το Παρίσι δεν ξέχασε ούτε την Ινδία έχοντας προωθήσει και εκεί πωλήσεις μαχητικών τύπου Μιράζ. Ολα αυτά βέβαια δεν απέτρεψαν ούτε στο ελάχιστο, τον πρόεδρο Ζακ Σιράκ να πει τηλεφωνικώς, πριν λίγες μέρες, στον πακιστανό στρατηγό Μουσάραφ πως πρέπει να ασκήσει μεγαλύτερες πιέσεις στις ισλαμικές παραστρατιωτικές ομάδες που προκαλούν με διάφορες ενέργειες την Ινδία...

Οσο για τον βρετανό υπουργό Εξωτερικών Τζακ Στρο που πήγε προχτές στο Ισλαμαμπάντ με τη «φενάκη» του μεσολαβητή που «νοιάζεται» για την ειρήνη, φαίνεται πως είχε κατά νου και τις «χαμηλές» εξαγωγές των βρετανικών πολεμικών βιομηχανιών σε Πακιστάν και Ινδία. Το μερίδιο των βρετανικών πολεμικών βιομηχανιών στην εξοπλιστική πίτα του Πακιστάν φθάνει μόλις το 9% ενώ στην πίτα εξαγωγών όπλων προς την Ινδία δεν ξεπερνά το 4%...

ΚΥΠΡΟΣ
Παγκόσμια Συνδιάσκεψη για το Παλαιστινιακό

Ξεκινούν σήμερα Σάββατο 1 Ιούνη, στη Λάρνακα της Κύπρου οι εργασίες της παγκόσμιας συνδιάσκεψης, για το παλαιστινιακό ζήτημα, που γίνεται με πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ).

Το Κίνημα Ειρήνης της Κύπρου, έχει αναλάβει να φιλοξενήσει τη συνδιάσκεψη, οι εργασίες της οποίας θα λήξουν αύριο Κυριακή 2 Ιούνη. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το επίσημο άνοιγμα των εργασιών θα κάνει ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Δ. Χριστόφιας. Θα προηγηθούν ομιλίες από το δήμαρχο της πόλης, εκπρόσωπο του ΠΣΕ, εκπρόσωπο του κινήματος ειρήνης της Κύπρου καθώς και εκπρόσωπο της Παλαιστίνης.

Θα ακολουθήσουν πολλές ενότητες θεμάτων, τις οποίες θα αναπτύξουν ομιλητές από κινήματα ειρήνης από διάφορες χώρες του κόσμου. Αύριο, θα συζητηθούν τα συμπεράσματα του συνεδρίου, θα καταγραφούν τα επίσημα κείμενα και θα καθοριστεί το πλαίσιο δράσης.

Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή και θα βρεθούν στην Κύπρο ο Εκτελεστικός Γραμματέας του ΠΣΕ Θ. Παφίλης, από την ΕΕΔΥΕ το μέλος της γραμματείας της Ελ. Μαρούκα, από την ΕΕΔΔΑ ο πρόεδρος της Χ. Παπαμάργαρης, εκπρόσωπος της ΠΟΔΝ, καθώς και εκπρόσωποι κινημάτων ειρήνης, μελών του ΠΣΕ, από τις παρακάτω χώρες: ΗΠΑ, Παλαιστίνη, Ισραήλ, Πορτογαλία, Ιορδανία, Ιράκ, Κούβα, Αίγυπτο, Ιαπωνία, Γαλλία, Μ. Βρετανία.

Συμπαράσταση στους Παλαιστίνιους!

Ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΣΦΕΑ 1967 - '74

"Την άμεση αποφυλάκιση όλων των κρατουμένων και την έναρξη μιας νέας και ειλικρινούς διαδικασίας για τον τερματισμό της κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών και την ειρήνευση της περιοχής", ζητά με ομόφωνο ψήφισμα των μελών της συνέλευσής του για το παλαιστινιακό, ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-74. Ο ΣΦΕΑ 1967-74 καλεί επίσης, το λαό "σε συμπαράσταση με κάθε τρόπο, συλλογικά ή ακόμα και ατομικά, για να σταματήσουν οι σκοτωμοί, να αποσυρθούν τα Ισραηλινά στρατεύματα από τα Παλαιστινιακά Εδάφη, να δημιουργηθεί ελεύθερο κράτος των Παλαιστινίων σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ".

Στο ψήφισμα εκφράζεται η αγανάκτηση για όσα συμβαίνουν με την Ισραηλινή επέμβαση και κατοχή καθώς, όπως τονίζεται, "οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής με την παρότρυνση και ολόπλευρη υποστήριξη του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, συμπεριφέρονται απέναντι στους Παλαιστίνιους όπως οι ναζί, με πλήρη παραβίαση των πιο στοιχειωδών κανόνων του πολέμου".

"Διαμαρτυρόμαστε για την υποκριτική στάση του λεγόμενου "Πολιτισμένου Κόσμου" απέναντι στην ωμή καταπάτηση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και την ολιγωρία του να αναλάβει πρωτοβουλίες να σταματήσει η αιματοχυσία", τονίζεται σε άλλο σημείο του ψηφίσματος, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά:

"Οι φυλακές έχουν γεμίσει με απλούς πολίτες, που το μόνο που επιθυμούν είναι να ζήσουν ειρηνικά, να προάγουν τον Πολιτισμό, να συνεχίσουν τα έργα των προγόνων τους. 8.000 Παλαιστίνιοι είναι κρατούμενοι σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στην έρημο σε συνθήκες που θυμίζουν Ελντάμπα και Μακρονήσι. Ενα έγκλημα που προαναγγέλθηκε απ' τον ίδιο τον "Πλανητάρχη Μπους"!



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ