ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 29 Γενάρη 2026
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟΚ
Το μαύρο σκέπασε τα ασπρόμαυρα

Στο πένθος και την οδύνη έχει βυθιστεί ο «Δικέφαλος του Βορρά» για τον χαμό 7 φιλάθλων του σε τροχαίο δυστύχημα στη Ρουμανία

Eurokinissi Sports

Στο πένθος έχει βυθιστεί η οικογένεια του ΠΑΟΚ, αλλά και γενικότερα το ελληνικό ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός, για τον χαμό 7 φιλάθλων της ομάδας σε τροχαίο δυστύχημα προχθές Τρίτη στη Ρουμανία, κατά το οποίο τραυματίστηκαν άλλοι 3. Οι 10 φίλαθλοι, όλοι νεαρής ηλικίας, προερχόμενοι από Ημαθία, Κατερίνη και Θεσσαλονίκη, ταξίδευαν με νοικιασμένο βαν με προορισμό τη Γαλλία και τον σημερινό αγώνα του ΠΑΟΚ με την Λιόν για τη Legue Phase του Europa League. Λίγο έξω από την πόλη Τιμισοάρα το όχημα ενεπλάκη σε τροχαίο, όταν συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με φορτηγό από το αντίθετο ρεύμα, με τη μοιραία κατάληξη.

Η είδηση προκάλεσε θλίψη σε όλο τον οργανισμό του ΠΑΟΚ, με την ποδοσφαιρική ομάδα, αθλητές από όλα τα τμήματα του συλλόγου και δεκάδες οπαδούς των «ασπρόμαυρων», αλλά και άλλων ομάδων, να αποτίουν φόρο τιμής στους νεκρούς φιλάθλους στο γήπεδο της Τούμπας. Στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκε χθες επιμνημόσυνη δέηση στους 7 που έχασαν τη ζωή τους. Την ατμόσφαιρα βάρυνε ακόμα περισσότερο το γεγονός ότι ένας ακόμα φίλαθλος, από τη Λάρισα, απεβίωσε μετά από καρδιακό επεισόδιο μόλις έμαθε την είδηση του θανάτου των 7 οπαδών, στους οποίους περιλαμβανόταν φιλικό του πρόσωπο.

Σε διαδικασία επαναπατρισμού οι τραυματίες

Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη βρισκόταν χθες το απόγευμα η διαδικασία επαναπατρισμού αρχικά των 3 φιλάθλων που τραυματίστηκαν, και στη συνέχεια των σορών. Αεροπλάνο τύπου C-130 αναχώρησε χθες από την Ελλάδα προκειμένου να παραλάβει τους τραυματίες, οι οποίοι αναμένεται σήμερα να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης για περαιτέρω εξετάσεις. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, η ζωή των τριών δεν κινδυνεύει, ωστόσο ένας εξ αυτών βρίσκεται σε σοβαρότερη κατάσταση, έχοντας υποστεί πολλαπλά κατάγματα. Επίσης χθες ολοκληρώθηκε και η διαδικασία αναγνώρισης των σορών και πλέον βρισκόταν σε εξέλιξη η ιατροδικαστική εξέταση, ενώ μετά την ολοκλήρωση και των γραφειοκρατικών διαδικασιών αναμένεται - ίσως και σήμερα το απόγευμα - να μεταφερθούν στην Ελλάδα.

Παραμένουν τα ερωτήματα για τα αίτια

Οσον αφορά τα αίτια του δυστυχήματος, μέχρι και χθες παρέμεναν αρκετά ερωτήματα για το τι συνέβη τα μοιραία δευτερόλεπτα όταν ο οδηγός του βαν έχασε τον έλεγχο και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, με αποτέλεσμα τη σύγκρουση με το φορτηγό. Αν και οι εκτιμήσεις μέχρι στιγμής είναι πολλές, αφήνοντας όλα τα σενάρια ανοιχτά, οι ρουμανικές αρχές δεν έχουν καταλήξει σε κάποιο επίσημο πόρισμα. Τα ρουμανικά ΜΜΕ χαρακτηρίζουν τον αυτοκινητόδρομο που έγινε το δυστύχημα καρμανιόλα, στον οποίο έχουν συμβεί αρκετά θανατηφόρα τροχαία μέχρι σήμερα.

  • Το Εργατικό Κέντρο Ημαθίας «Γιώργος Βουτυράς» εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους συγγενείς και στους οικείους των 7 φιλάθλων του ΠΑΟΚ που έχασαν τόσο τραγικά τη ζωή τους στο τροχαίο δυστύχημα στη Ρουμανία, 3 εκ των οποίων κατάγονταν από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.
ΕUROPA LEAGUE
Αποστολές σε βαριά σκιά

Με στόχο τη βαθμολογική τους βελτίωση ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός αγωνίζονται στο φινάλε της League Phase

Στη σκιά του χαμού των 7 φιλάθλων στη Ρουμανία, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός ολοκληρώνουν σήμερα τις υποχρεώσεις τους στη League Phase του Europa League, έχοντας δύσκολες αποστολές στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής. Οι «ασπρόμαυροι» φιλοξενούνται στη Γαλλία από την πρωτοπόρο της βαθμολογίας Λιόν (22.00 - Cosmote Sport 4) και οι «πράσινοι» υποδέχονται τη Ρόμα στο ΟΑΚΑ (22.00 - ΑΝΤ1 / Cosmote Sport 3).

Να σημειωθεί ότι και οι δύο ελληνικές ομάδες έχουν ήδη εξασφαλίσει την παρουσία τους στην πρώτη 24άδα της βαθμολογίας και τη συνέχειά τους στη διοργάνωση, μέσω της συμμετοχής τους στον έξτρα γύρο των πλέι οφ για τους «16», ενώ μαθηματικά διατηρούν ελπίδες ακόμα και για μια θέση στην 8άδα, που στέλνει απευθείας στους «16». Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στη 12η θέση με 12 βαθμούς, με τον Παναθηναϊκό να ακολουθεί στη 18η θέση με 11. Και για τις δύο ελληνικές ομάδες, πάντως, ρεαλιστικός στόχος είναι η βελτίωση της βαθμολογικής τους θέσης, ενόψει των διασταυρώσεων στα πλέι οφ.

ΠΡΟΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΑΜΩΝ

Γνωστοποιείται σύμφωνα με το άρθρο 1369 του ΑΚ όπως τροποποιήθηκε με το 1250/82 ότι:

Ο ΜΠΙΘΗΚΟΥΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Γεράσιμου και της Αγλαΐας, το γένος Σαλτού, που γεννήθηκε στον Πειραιά Αττικής και κατοικεί στον Αγιο Δημήτριο Αττικής, και η ΚΟΝΤΟΥ ΔΙΩΝΗ ΔΙΟΝΥΣΙΑ του Ηλία και της Βασιλικής, το γένος Κουμιανάκη, που γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στον Αγιο Δημήτριο Αττικής, πρόκειται να παντρευτούν και ο γάμος τους θα γίνει στην Αθήνα.

***

Ο ΣΑΚΑΛΛΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ του Ανδρέα και της Χρυσούλλας, το γένος Διγενή, που γεννήθηκε στη Λευκωσία και κατοικεί στη Γλυφάδα Αττικής, και η ΤΡΑΝΟΥΔΑΚΗ ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ του Μιχαήλ και της Σοφίας, το γένος Μαντζούνη, που γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στη Γλυφάδα Αττικής, πρόκειται να παντρευτούν και ο γάμος τους θα γίνει στο Δημαρχείο της Γλυφάδας Αττικής.

***

Ο ΣΟΛΔΑΤΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Νικολάου και της Σταματίας, το γένος Ντούγια, που γεννήθηκε στο Μαρούσι Αττικής και κατοικεί στο Κερατσίνι Αττικής, και η ΒΛΑΧΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ του Κωνσταντίνου και της Ελένης, το γένος Φραγγουδάκη, που γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στο Κερατσίνι Αττικής, πρόκειται να παντρευτούν και ο γάμος τους θα γίνει στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα Πειραιά.

***

Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Γεωργίου και της Αννας, το γένος Κατοστάρη, που γεννήθηκε στο Μαρούσι Αττικής και κατοικεί στη Νίκαια Αττικής, και η ΦΑΚΙΟΛΑ ΜΑΡΙΑ του Ιωάννη και της Καλλιόπης, το γένος Κοταλακίδη, που γεννήθηκε στο Μαρούσι Αττικής και κατοικεί στον Κορυδαλλό Αττικής, πρόκειται να παντρευτούν και ο γάμος τους θα γίνει στο Χαϊδάρι Αττικής.

***

Ο ΚΟΥΝΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Απόστολου και της Θεοδοσίας, το γένος Μελισσάρη, που γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στον Ασπρόπυργο Αττικής, και η ΖΟΥΡΝΑΤΣΙΔΗ ΤΑΪΣ του Νικόλαου και της Λαρίσα, το γένος Ακάσεβα, που γεννήθηκε στο Αλαμεντίνσκι Κυργιζίας και κατοικεί στα Ανω Λιόσια Αττικής, πρόκειται να παντρευτούν και ο γάμος τους θα γίνει στον Ασπρόπυργο Αττικής.

***

Ο ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΑΓΓΕΛΗΣ του Παναγιώτη και της Μαρίας, το γένος Τσατουχα, που γεννήθηκε στο Μίτσιγκαν και κατοικεί στο Καστράκι Φωκίδας, Δήμος Δορίδος, και η ΠΑΡΟΥΣΗ ΕΙΡΗΝΗ-ΑΜΑΛΙΑ του Χρίστου και της Μαρίας-Ζωής, το γένος Κουτσοπούλου, που γεννήθηκε στη Λαμία και κατοικεί στου Ζωγράφου Αττικής, πρόκειται να παντρευτούν και ο γάμος τους θα γίνει στο δημαρχείο Ευπαλίου Φωκίδας.


ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΗ

Θερμά συλλυπητήρια για την απώλεια του πατέρα του συντρόφου Αργύρη. Στη μνήμη του προσφέρουμε 175 ευρώ, για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος προς τιμήν του 22ου Συνεδρίου, οι σύντροφοι της ΚΟΒ Τροφίμων Κέντρου Θριασίου.

EUROLEAGUE
Δοκιμάζεται το σερί για τον Ολυμπιακό

Με τον αέρα των τελευταίων επιτυχιών του στη Euroleague ο Ολυμπιακός θέλει να συνεχίσει νικηφόρα απόψε, φιλοξενώντας την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ, σε μια κρίσιμη αναμέτρηση για την 25η αγωνιστική (21.15 - Novasports Prime).

Οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονται από ένα σερί 4 νικών σε ισάριθμα ματς που τους έχει φέρει στην 5η θέση, με συντελεστή 15-8 (έχουν και αγώνα λιγότερο), αναπτερώνοντας κατά πολύ τις ελπίδες τους για μια θέση στην πρώτη τετράδα, που δίνει πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Τυχόν νέα επιτυχία σήμερα θα διατηρήσει τις βλέψεις τους για ακόμα ψηλότερα (πρώτη τριάδα).

Ντεμπούτο στην αποστολή του Ολυμπιακού πραγματοποιεί απόψε ο νεοαποκτηθείς Κόρι Τζόσεφ, ενώ επιστρέφει και ο Μιλουτίνοφ. Αντίθετα, εκτός έχουν τεθεί οι τραυματίες Νιλικίνα, Μόρις και Παπανικολάου.

ΠΟΛΟ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Για το απόλυτο η Εθνική

Με τον αέρα των επιβλητικών της εμφανίσεων στις δύο πρώτες αγωνιστικές του 1ου ομίλου της α' φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πόλο γυναικών στη Φουντσάλ της Πορτογαλίας, όπου έκανε το 2 στα 2, η Εθνική αντιμετωπίζει σήμερα τη Γερμανία για την 3η και τελευταία αγωνιστική (15.45 - ΕΡΤ2 Σπορ).

Εχοντας ουσιαστικά κλειδώσει την παρουσία της στους νέους ομίλους της β' φάσης, στόχος της Εθνικής στη σημερινή αναμέτρηση είναι μία ακόμα νίκη και η διατήρηση του απόλυτου, κάτι που θα έχει μεγάλη σημασία ενόψει των διασταυρώσεων στην επόμενη φάση, όπου με βάση το νέο σύστημα διεξαγωγής οι ομάδες μεταφέρουν τους βαθμούς τους από τον πρώτο γύρο.

  • Στο άλλο ματς της 3ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου κοντράρονται Σλοβακία - Γαλλία (20.45).
  • Η βαθμολογία: ΕΛΛΑΔΑ 6, Γαλλία 3, Γερμανία 3, Σλοβακία 0.
FIBA CHAMPIONS LEAGUE
«Μίλησε» στο τέλος η ΑΕΚ

Γερές βάσεις πρόκρισης στα προημιτελικά του FIBA Champions League έβαλε η ΑΕΚ, χάρη στη χθεσινή της νίκη με 88-80 επί της Αλμπα Βερολίνου στη «Sunel Arena» για τη 2η αγωνιστική του 2ου ομίλου της φάσης των «16». Η «Ενωση» έκανε το 2 στα 2, ενώ απέκτησε και πλεονέκτημα έναντι της Αλμπα για την πρωτιά στον όμιλο.

Η γερμανική ομάδα έβαλε δύσκολα στην ΑΕΚ, καθώς εκμεταλλευόμενη τα λάθη των γηπεδούχων και ελέγχοντας τα ριμπάουντ διατηρούσε το προβάδισμα για τρεις περιόδους, φτάνοντάς και στο +11 (54-65 στο 28'). Στο τέταρτο δεκάλεπτο, όμως, η αισθητή βελτίωση της ΑΕΚ και τα κρίσιμα καλάθια του Χαραλαμπόπουλου (10 πόντοι) και του κορυφαίου της χθες Μπάρτλεϊ (26 πόντοι) έφεραν τη νίκη.

Στο άλλο ματς της 2ης αγωνιστικής του ομίλου η Καρδίτσα υπέστη εντός έδρας ήττα 93-79 από την Τόφας.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ