Σελ. /64
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 5 Ιούνη 2010 - αριθ. φύλλου: 10686

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ με βάση τις ανάγκες των εργατών

ΠΑΜΕ: Απορρίπτουμε το μνημόνιο ΔΝΤ - ΕΕ - κυβέρνησης που καταργεί το σύνολο των δικαιωμάτων των εργαζομένων και είναι ομπρέλα για την κερδοφορία του κεφαλαίου

Σε γενικό ξεσηκωμό, για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με περιεχόμενο που να ικανοποιεί τις ανάγκες της εργατικής οικογένειας, καλεί την εργατική τάξη το ΠΑΜΕ, κόντρα στην αδιαλλαξία της μεγαλοεργοδοσίας και στη στάση υποταγής της ΓΣΕΕ, που διαπραγματεύεται «για την τιμή των όπλων», ξεπουλώντας τα εργασιακά δικαιώματα και τους αγώνες. Δεν πάμε πίσω απ' αυτή τη γραμμή πάλης. Αυτό επισήμαναν το ΠΑΜΕ και οι κλαδικές Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Φαρμάκου, Λογιστών, Κλωστοϋφαντουργών, Τύπου - Χάρτου, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών στη συνάντηση που είχαν προχτές, Πέμπτη, με τη διοίκηση του ΣΕΒ. Την ανάγκη αυτή αναδεικνύει η πραγματικότητα που ζει η εργατική οικογένεια η οποία υφίσταται τις τεράστιες αρνητικές συνέπειες της κρίσης, (μείωση εισοδήματος, ανεργία, ακρίβεια, ελαστικές εργασιακές σχέσεις, κατάργηση της ασφάλισης κλπ.), καθώς η πολιτική ΕΕ - ΔΝΤ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. ενισχύει την εργοδοτική επιθετικότητα.


ΣΕΛ.  9

Eurokinissi

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Το κυνήγι του κέρδους υπεύθυνο για τις καταστροφές

Η σημερινή Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος γίνεται και πάλι αφορμή να ακουστούν σε όλα τα καπιταλιστικά κράτη οι υποκριτικές διακηρύξεις περί οικολογικής ευαισθησίας. Κύριος στόχος όλων αυτών, να προβληθεί η «πράσινη οικονομία» και η «πράσινη πολιτική». Πρόκειται για την πολιτική που επιδιώκει να δημιουργήσει καινούριες δυνατότητες καπιταλιστικού κέρδους, που είναι ο κύριος ένοχος της καταστροφής του περιβάλλοντος.


ΣΕΛ.  3

Χρέος στη ζωή μας

Ο κουρνιαχτός που σηκώθηκε από τα αστικά ΜΜΕ για κινδύνους χρεοκοπίας της Ουγγαρίας, 2 χρόνια μετά την προσφυγή της στο ΔΝΤ και την αναγκαιότητα νέων, πιο άγριων αντιλαϊκών μέτρων, δείχνει την αδυσώπητη πραγματικότητα για το λαό, λόγω καπιταλιστικής κρίσης, με συνδυασμό τεράστιων κρατικών χρεών και ελλειμμάτων που τα δημιούργησε το κεφάλαιο. Αδυσώπητη από τη συνεχή επιβολή άγριων μέτρων, σαν αυτά που εφαρμόζονται στην Ελλάδα, και εξαθλιώνουν τη ζωή του. Ο παραλληλισμός καθόλου τυχαίος. Η τρομοκρατική αστική προπαγάνδα στοχεύει στην καταστολή, μέσω της ψυχολογίας του φόβου, κάθε λαϊκής αντίστασης στην Ελλάδα ενάντια στη βάρβαρη πολιτική του κεφαλαίου. Λένε σαφώς πως κάθε εμπόδιο στην εφαρμογή της πολιτικής-λαιμητόμου των εργατικών, λαϊκών κατακτήσεων, όσων έχουν απομείνει, θα φέρει νέα, ακόμη πιο στυγνά μέτρα σφαγής του λαού. Γι' αυτό λένε, τέρμα οι αγώνες, τέρμα οι διεκδικήσεις, υπομείνετε τον αργό θάνατο του σύγχρονου Καιάδα, για να μην έρθουν τα χειρότερα. Ξεσηκωθείτε. Ανατρέψτε με αγωνιστικό θάρρος την επιβολή του φόβου. Η υπόκλιση, η μοιρολατρία, η υποταγή οδηγούν στον αργό θάνατο. Οργάνωση, αντίσταση, αντεπίθεση, να εμποδίσουμε τα μέτρα, να επιβάλουμε να πληρώσει την κρίση η πλουτοκρατία, συνεχής ταξικός αντιμονοπωλιακός, αντιιμπεριαλιστικός αγώνας ως την οριστική ανατροπή της καπιταλιστικής εξουσίας. Χρέος σ' εμάς, στα παιδιά μας, στη ζωή του λαού.



ΠΑΜΕ
Κάλεσμα αγώνα ενάντια στο έγκλημα των ιδιωτικοποιήσεων

ΣΕΛ.  10
ΟΡΟΙ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ
Καιάδας για τα εργασιακά λαϊκά δικαιώματα

ΣΕΛ.  12
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Απροκάλυπτη κοροϊδία για τις αιτίες της κρίσης

ΣΕΛ.  7

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ