Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 13 Νοέμβρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9929

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2007
Με τα οράματα του Νοέμβρη, στους αγώνες του σήμερα

Με πολύμορφη δραστηριότητα στα σχολεία, στις σχολές και τους εργασιακούς χώρους θα γιορταστεί η 34η επέτειος από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, κρατώντας ζωντανό το μήνυμά του, κόντρα στην ηττοπάθεια, στο συμβιβασμό, με κορύφωση τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.


ΣΕΛ.  14   -   15

Κόβει ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΣΗΜΑ με διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου
  • «Σπάει» το χρόνο εργασίας σε «ενεργό» και «ανενεργό» και θεωρεί τον «ανενεργό» απλήρωτη περίοδο, διευθεντώντας τον σε μηνιαία βάση.
  • Οι εργαζόμενοι στην εργολαβία στο ΑΠΘ, με σταθερό συμπαραστάτη το ΠΑΜΕ, πραγματοποιούν σήμερα 4ωρες στάσεις εργασίας.

Το «σπάσιμο» του χρόνου εργασίας σε «ενεργό» και «ανενεργό» - και άρα απλήρωτη - περίοδο και τη διευθέτησή του σε μηνιαία βάση, ώστε να κόβει από τους εργαζόμενους τουλάχιστον τέσσερα μεροκάματα και ένσημα, προωθεί εργολαβική εταιρεία που έχει αναλάβει τις υπηρεσίες καθαριότητας και φύλαξης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Οι αντιδραστικές μεθοδεύσεις γίνονται με την ανοχή της Πρυτανείας και στη βάση των συνολικότερων ανατροπών στο σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, όπως αυτές προωθούνται και στο επίπεδο της ΕΕ μέσα από τις σχετικές οδηγίες.

Η περίπτωση του ΑΠΘ έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η ιδιωτικοποίηση τομέων της Εκπαίδευσης, οι ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και το βάθεμα της εμπορευματοποίησης της Παιδείας πηγαίνουν χέρι χέρι. Γεγονός που καθιστά επιτακτική ανάγκη να δοθεί ενιαία και κοινή απάντηση από εργαζόμενους, φοιτητές και καθηγητές, από το σύνολο του εργατικού κινήματος.


ΣΕΛ.  16

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ - ΑΡΧΕΙΟ «ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ»
Πλούσιο υλικό μελέτης της ιστορίας του λαού

Σε χώρο συζήτησης και μελέτης, για τη νεολαία και τους εργαζόμενους, εξελίσσεται μέσα από μια σειρά εκδηλώσεις το Επιμορφωτικό Κέντρο Βιβλιοθήκη - Αρχείο «Χαρίλαος Φλωράκης». Οι εκδηλώσεις που έγιναν, το Σάββατο και την Κυριακή (φωτογραφία), με αφορμή τη συμπλήρωση 34 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, είναι μόνο η αρχή. Το πλούσιο υλικό που περιέχεται στο αρχείο για τη νεότερη ελληνική ιστορία και το λαϊκό κίνημα είναι η αφορμή για να γνωρίσουμε τα πραγματικά γεγονότα, να τα μελετήσουμε και να συζητήσουμε για το πώς θα παλεύουμε από καλύτερες θέσεις.


ΣΕΛ.  9

Συνέντευξη Τύπου της Αλ. Παπαρήγα

Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σήμερα Τρίτη και ώρα 12 το μεσημέρι, με θέμα: «Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ στο λαό». Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟΑ του ΚΚΕ, Θεμιστοκλέους 2 και Πανεπιστημίου.



ΠΑΣΟΚ
Ο λαός δεν έχει τίποτα να περιμένει

Οι εργάτες και τα λαϊκά στρώματα δεν έχουν τίποτα καλό, ούτε τίποτα το καινούριο να περιμένουν.


ΣΕΛ.  6   -   7,    11
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις

Σύσκεψη Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα κτηνοτροφικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών, που θα εξελιχθεί σε συλλαλητήριο, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 19 του Νοέμβρη στα Τέμπη.


ΣΕΛ.  21
ΚΟΖΑΝΗ
Αγώνας κατά της ασυδοσίας της ΔΕΗ

Οι κάτοικοι συντονίζουν τη δράση τους προκειμένου αγωνιστικά να αντιπαρατεθούν στην ασύδοτη και ανάλγητη δράση της ΔΕΗ ΑΕ.


ΣΕΛ.  13

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ