Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 9 Ιούλη 2008 - αριθ. φύλλου: 10119

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΩΝ «ΟΜΙΛΟΥ ΛΑΝΑΡΑ»
Αναμέτρηση με την πολιτική της ανεργίας

Την απόφασή τους να μη χαθεί ούτε μία θέση εργασίας, να μην μπει ούτε ένα «λουκέτο», να μη γίνει κανείς θύμα των κερδοσκοπικών σχεδίων που ο μεγαλοεπιχειρηματίας προωθεί με τις «πλάτες» μπλε και πράσινων κυβερνήσεων, διαδηλώνουν σήμερα, στις 9.30 π.μ., στην πλατεία Βάθης, οι εργαζόμενοι σε όλα τα εργοστάσια του ομίλου. Τετράωρη στάση εργασίας και στη «Lannet ΑΕ».


ΣΕΛ.  11

ΝΔ - ΠΑΣΟΚ κάνουν ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ παρέμβασης στη λειτουργία των κομμάτων

Το ΚΚΕ δε συμφωνεί και δε θα συμμετάσχει σε αυτή την επιτροπή, τονίζεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος

  • Η σύσταση της Διακομματικής Επιτροπής δεν αντιμετωπίζει το «μαύρο» πολιτικό χρήμα. Το πρόβλημα βρίσκεται στην ίδια τη σύμφυση του κράτους με τα μονοπώλια και τα κόμματα εξουσίας, έδαφος στο οποίο υπάρχει και αναπτύσσεται η διαπλοκή, που δεν περιορίζεται μόνον στα οικονομικά ανταλλάγματα, αλλά επεκτείνεται και με την ποικιλόμορφη στήριξη στα κόμματα που στηρίζουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Με πρόσχημα τη «διαφάνεια» και τον έλεγχο των δαπανών επιχειρείται μια απαράδεκτη παρέμβαση στην εσωτερική λειτουργία των κομμάτων.
  • Το ΚΚΕ δε «μοιράζει» δουλειές σε επιχειρήσεις, δεν έχει σχέση με κρατικά συμβόλαια. Το πρόγραμμά του στρέφεται απερίφραστα κατά της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας και του κέρδους. Αντλεί τα οικονομικά του από τις συνδρομές των μελών, των φίλων, των οπαδών του, από την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων και ελέγχονται από εκλεγμένα από το Συνέδριό του όργανα. Κάθε προσπάθεια παρεμπόδισης αυτής της δραστηριότητας, όπως η ονομαστικοποίηση των συνδρομών, δεν την αποδέχεται. Χιλιάδες αγωνιστές διώχτηκαν στο παρελθόν για αυτόν το λόγο. Σήμερα, επιδιώκεται το χτύπημα ακόμα και της ιδεολογίας που είναι αντικαπιταλιστική, της ριζοσπαστικοποίησης της σκέψης.

ΣΕΛ.  6   -   7

Associated Press

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΕ
Σφίγγουν τη θηλιά στους μετανάστες

Τα νέα μέτρα που προωθεί η ΕΕ σε βάρος των εκατομμυρίων μεταναστών που αναζητούν καταφύγιο και μεροκάματο στα κράτη - μέλη και την ενσωμάτωσή τους στο εθνικό δίκαιο, συζήτησαν χτες σε μεταξύ τους συνάντηση ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής και ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος. Ενημερώνοντας για τα αποτελέσματα του άτυπου συμβουλίου των υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης, που ολοκληρώθηκε προχτές στις Κάνες, ο υπουργός Εσωτερικών ανέπτυξε το σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων που προωθεί η ΕΕ, με στόχο το ευρωφακέλωμα και την καταστολή των εργατικών λαϊκών κινητοποιήσεων στα κράτη - μέλη.


ΣΕΛ.  3


ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
«Οχι» στην ιδιωτικοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς

Συνάντηση της ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.


ΣΕΛ.  6
ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑ
Ανάγκη λύσεων προς όφελος του λαού

Τις θέσεις τους για σύστημα Υγείας, δημόσιο και δωρεάν παρουσίασαν η Πανελλαδική Επιτροπή Αγώνα για το Ασφαλιστικό των ΕΒΕ και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ).


ΣΕΛ.  15
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Σπονδή στην... «πράσινη» κερδοσκοπία!

Στην Ημερίδα με τίτλο «Πράσινη επιχειρηματικότητα», που διοργάνωσε χτες το υπουργείο Εξωτερικών, αποδείχτηκε για άλλη μια φορά το απόφθεγμα «οι "πράσινες" μπίζνες είναι οι καλύτερες μπίζνες»...


ΣΕΛ.  3
ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της λειψυδρίας

Το ΚΚΕ στέκεται στο πλευρό των αγροτών που αγωνίζονται να σώσουν την παραγωγή τους, να έχουν εισόδημα, να κρατήσουν τα χωράφια τους και να παραμένουν στον τόπο τους.


ΣΕΛ.  14

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ