Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 20 Νοέμβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10230

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Κοινή δράση για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία

Το δικαίωμα του λαού σε δωρεάν σύγχρονη Υγεία αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να εξασφαλιστεί ούτε στοιχειωδώς, όσο υπάρχει η πολιτική που το εμπορευματοποιεί, όσο υπάρχει η επιχειρηματική δράση στον τομέα αυτό, όσο το φάρμακο ελέγχεται από το κεφάλαιο και τα ασφαλιστικά ταμεία ληστεύονται από τις κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.


ΣΕΛ.  19

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ με άμεση απευθείας κρατική χρηματοδότηση
  • Αλέκα Παπαρήγα: Καταψηφίζουμε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που χαρίζει 28 δισ. ευρώ στις τράπεζες. Προτείνουμε άμεσα μέτρα για απόκρουση των συνεπειών της κρίσης στη ζωή της λαϊκής οικογένειας και βοήθεια στους αυτοαπασχολούμενους
  • Απορρίφθηκε από τη Βουλή η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την προστασία των ανέργων

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας καταψηφίζει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, με το οποίο χαρίζονται στις τράπεζες 28 δισ. ευρώ με πρόσχημα την οικονομική κρίση. Υποστηρίζει ένα σύνολο μέτρων που έχουν και χρηματική μορφή, για άμεση και απευθείας ενίσχυση από το κράτος, τον Κρατικό Προϋπολογισμό ή από τα κοινοτικά ποσά, όχι μόνο της ακραίας φτώχειας, που βεβαίως υπάρχει, αλλά των εργατοϋπαλλήλων, των αυτοαπασχολούμενων, της φτωχής αγροτιάς. Επίσης, ειδικές πολιτικές για τμήματα των μεσαίων στρωμάτων, τα οποία μέχρι τώρα δεν είχαν οξυμένα προβλήματα, όμως βιώνουν πολύ δικαιολογημένα και άμεσες συνέπειες και νιώθουν ακόμη μεγαλύτερη ανασφάλεια για το αύριο. Ακόμα, προτείνουμε δημόσιες επενδύσεις που εξυπηρετούν πραγματικές κοινωνικές ανάγκες για τους πολλούς και όχι για τους λίγους.


ΣΕΛ.  7   -   9

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ - ΑΠΕΡΓΙΑ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Σήμερα η σύσκεψη του ΠΑΜΕ

Να συμβάλει αποφασιστικά στην καλύτερη οργάνωση της δουλειάς για την επιτυχία των συλλαλητηρίων στις 27 Νοέμβρη και την απεργία στις 10 Δεκέμβρη, επιδιώκει η πλατιά σύσκεψη συνδικαλιστών και αγωνιστών εργαζομένων, που διοργανώνει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, σήμερα Πέμπτη, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας. Η συμμετοχή όλων αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς οξύνεται η αντιπαράθεση με τις πολιτικές που επιδιώκουν να φορτώσουν στους εργαζόμενους την καπιταλιστική κρίση.


ΣΕΛ.  17


ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Στο έλεος της εργοδοσίας οι μετανάστες

ΣΕΛ.  33
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΡΕΝΤΗ
Στρώνει το έδαφος στους ιδιώτες της Υγείας

ΣΕΛ.  18
ΜΑΘΗΤΕΣ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Στους δρόμους σήμερα και αύριο

ΣΕΛ.  27
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Στην αντιαγροτική ρότα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

ΣΕΛ.  25
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Χαράτσι στις «πρόωρες» συντάξεις από τη νέα χρονιά

ΣΕΛ.  17

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ