Τετάρτη 19 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Ανάγκη για πανεργατική συστράτευση

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Σπύρο Χαλβατζή, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, περιόδευσε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Περιοδεία στους χώρους μετεπιβίβασης στον αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» πραγματοποίησε προχτές το πρωί αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Σπύρο Χαλβατζή, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κόμματος. Επισκέφθηκε τους χώρους εξυπηρέτησης των επιβατών (checking - μεταφορά - αποσκευές) και συνομίλησε με τους εργαζόμενους, για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Από τον περασμένο Σεπτέμβρη δεκάδες εργαζόμενοι από όλες τις κατηγορίες (πιλότοι, μηχανικοί, υπάλληλοι εδάφους, κ.ά.) και τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο αεροδρόμιο απολύθηκαν, ενώ από την προηγούμενη βδομάδα η «Olympic Air», του ομίλου Βγενόπουλου, επέβαλε ατομικές συμβάσεις σε όλους τους εργαζόμενους, με υποχρεωτικές μειώσεις κατά 10% στους μισθούς.

Στις συνομιλίες που είχε ο Σπ. Χαλβατζής με τους εργαζόμενους, εκφράστηκαν διάχυτα ο φόβος, η αβεβαιότητα για το μέλλον, αλλά και η αγανάκτηση για όσα εφαρμόζουν οι διοικήσεις των εταιρειών.

Από την πλευρά του, ο Σπύρος Χαλβατζής, σε δήλωσή του, τόνισε: «Και στο χώρο του αεροδρομίου οι εργαζόμενοι εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τα αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα, για τις επιλογές της ΕΕ που σήμερα εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και χτες εφάρμοζε η ΝΔ, έχοντας και τη συμπαράσταση από το ΛΑ.Ο.Σ., από το κόμμα της κ. Μπακογιάννη, από κάθε πολιτική δύναμη, η οποία στηρίζει την πολιτική της ΕΕ.

Εμείς καλέσαμε τους εργαζόμενους να αντισταθούν στην περικοπή των μισθών, στην περικοπή των επιδομάτων τους, στις ατομικές συμβάσεις εργασίας. Τους καλέσαμε να κάνουν το βήμα, να παλέψουν συνολικά ενάντια σε αυτήν την πολιτική και φυσικά στην προοπτική για την ανατροπή αυτής της αντεργατικής, αντιλαϊκής πολιτικής, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη πορεία της χώρας. Οι εργαζόμενοι φαίνεται ότι και εδώ αρχίζουν σιγά σιγά, βασανιστικά, να πείθονται ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά η πάλη για τη συνολική ανατροπή της εφαρμοζόμενης αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής. Συστρατεύονται, συμπορεύονται με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, με τις δυνάμεις που παλεύουν για μία άλλη πολιτική, για μία άλλη εξουσία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο λαός να απαιτήσει πολιτική καταδίκη και απόδοση ευθυνών(2008-06-04 00:00:00.0)
Η ΕΕ του κεφαλαίου ούτε εξανθρωπίζεται ούτε διορθώνεται(2004-05-22 00:00:00.0)
Ούτε ένα λεπτό χαμένο(2004-03-02 00:00:00.0)
Κοντά στους ναυτεργάτες που αγωνίζονται(1998-09-26 00:00:00.0)
Να πάρει απάντηση η κυβέρνηση στις εκλογές(1998-07-30 00:00:00.0)
"Συνεχίστε ενωμένοι"(1997-10-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ