Τετάρτη 19 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΣΥ
Ολοι ενωμένοι στον αγώνα!

Αγωνιστικό κάλεσμα στους εργατοϋπαλλήλους, τους επαγγελματοβιοτέχνες - εμπόρους, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να συμπαραταχθούν στον αγώνα με τους μικρομεσαίους αγρότες

MotionTeam

Σε ανακοίνωση σχετικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις που ξεκινούν στην περιοχή, οι Επιτροπές της ΠΑΣΥ που δρουν στη Θεσσαλία αναφέρουν:

Στις 24 Γενάρη ξεκινούν, σ' όλη τη χώρα, νέες αγροτικές κινητοποιήσεις κατά της αντιαγροτικής - αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Στη Θεσσαλία, με αποφάσεις που πήραν οι Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων των νομών, καθορίστηκαν οι ημερομηνίες και οι χώροι των κινητοποιήσεων, οι οποίες θα πάρουν πολλές και διάφορες μορφές, όπως συλλαλητήρια, με τρακτέρ κι άλλα αγροτικά μηχανήματα, στις πλατείες των πόλεων, αποκλεισμοί δρόμων και οδικών κόμβων, καταλήψεις καταστημάτων της ΑΤΕ, του ΟΓΑ, του ΕΛΓΑ, της ΔΕΗ κι άλλων υπηρεσιών κ.ά.

  • Το ξεκίνημα γίνεται από τα Τρίκαλα, όπου, τη Δευτέρα, 24 Γενάρη, στις 11 το πρωί, θα γίνει συλλαλητήριο, με τρακτέρ κι άλλα αγροτικά μηχανήματα, στην κεντρική πλατεία της πόλης.
  • Την επομένη μέρα, Τρίτη 25 Γενάρη, στις 11 π.μ., στον αγώνα μπαίνουν οι αγρότες των Φαρσάλων, οι οποίοι, με τα τρακτέρ τους, θα συγκεντρωθούν στην πλατεία της πόλης.
  • Την Τετάρτη, 26 Γενάρη, στις 11 π.μ., πραγματοποιείται το μεγάλο συλλαλητήριο, με τρακτέρ, στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας και την ίδια μέρα και ώρα γίνεται η συγκέντρωση στην πλατεία της Ελασσόνας.
  • Την Πέμπτη, 27 Γενάρη, ο αγώνας μεταφέρεται, με άλλη μορφή, στη Λάρισα, όπου προγραμματίζεται να γίνει κατάληψη του καταστήματος και των υπηρεσιών του ΕΛΓΑ.
  • Την Παρασκευή, 28 Γενάρη, την αγωνιστική σκυτάλη παίρνουν οι αγρότες της Αγιάς, που στις 11 π.μ. θα συγκεντρωθούν στην πλατεία της πόλης.
  • Το Σάββατο 29 Γενάρη έρχεται η σειρά των αγροτών του Τυρνάβου, που θα συγκεντρωθούν, στην κεντρική πλατεία.

Οι Επιτροπές της ΠΑΣΥ στη Θεσσαλία καλούν όλους τους μικρομεσαίους γεωργούς και κτηνοτρόφους της περιοχής να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις.

Για να δηλώσουν την απόφασή τους να συγκρουστούν, μετωπικά με την ΚΑΠ της ΕΕ, που τους σπρώχνει στον Καιάδα του ξεκληρίσματος και της ανεργίας.

Για να απαντήσουν, αγωνιστικά, στην πολιτική κυβέρνησης - τρόικας, που τους οδηγεί στη φτώχεια και τους ωθεί στην εξαθλίωση.

Για να διεκδικήσουν και να επιβάλουν την ικανοποίηση των άμεσων και ζωτικών αιτημάτων τους, που αφορούν στην ίδια την επιβίωσή τους.

Για να προβάλουν την προοπτική σωτηρίας κι ενός καλύτερου μέλλοντος, που βρίσκεται σε μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη, κατά των συμφερόντων των μονοπωλίων - εμποροβιομηχάνων - μεγαλοαγροτών, υπέρ των συμφερόντων της μικρομεσαίας αγροτιάς και προς όφελος του ελληνικού λαού.

Η ΠΑΣΥ καλεί τους εργατοϋπαλλήλους, τους επαγγελματοβιοτέχνες - εμπόρους, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να συμπαραταχθούν στον αγώνα με τους μικρομεσαίους αγρότες, στήνοντας ένα κοινό, λαϊκό αγωνιστικό μέτωπο που θα δώσει δύναμη και προοπτική στην κοινή πάλη.

Οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα γνωρίζουν ότι με τους μικρομεσαίους αγρότες έχουν κοινά προβλήματα, κοινός είναι ο αντίπαλος, κοινοί και οι στόχοι. Καταλαβαίνουν ότι η σωτηρία της μικρομεσαίας αγροτιάς από το ξεκλήρισμα και η ανάπτυξη της ντόπιας παραγωγής με επαρκή, ασφαλή, ποιοτικά και φτηνά τρόφιμα, καθώς και με πρώτες ύλες για τη βιομηχανία, τους αφορά και τους ενδιαφέρει άμεσα και ζωτικά.

Οι Επιτροπές της ΠΑΣΥ στη Θεσσαλία καλούν τους μικρομεσαίους αγρότες να δώσουν τον αγώνα ενωμένοι και στοχοπροσηλωμένοι.

Στηριγμένοι στη δύναμη του δίκιου τους κι αξιοποιώντας την αγωνιστική συμπαράσταση και συμπαράταξη του ταξικού εργατικού κινήματος, του αγωνιστικού κινήματος των επαγγελματοβιοτεχνών - εμπόρων και της νεολαίας, μπορούν ν' αντιμετωπίσουν, με επιτυχία, τις φανερές και κρυφές επιθέσεις που, κι αυτή τη φορά, θα δεχτούν από την κυβέρνηση, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, τα ΜΜΕ, καθώς και από τον κυβερνητικό - φιλοευρωπαϊκό αγροτοσυνδικαλισμό, που θα επιχειρήσει πάλι ν' αποπροσανατολίσει τον αγώνα τους και να υπονομεύσει την αποτελεσματικότητα της πάλης τους.

Ολοι στον Αγώνα! Μπορούμε να αντισταθούμε και να περάσουμε στην αντεπίθεση. Ενωμένοι οι μικρομεσαίοι αγρότες, ενωμένος ο λαός μπορεί να σπάει το φόβο και την τρομοκρατία που καλλιεργούν κυβέρνηση - τρόικα - κεφάλαιο και «να φέρει τα πάνω κάτω»!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ