Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 20 Γενάρη 2011 - αριθ. φύλλου: 10871

Ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ

Η Κεντρική Επιτροπή σε πρόσφατη συνεδρίασή της ολοκλήρωσε τη συζήτηση που έγινε σε όλες τις Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ σχετικά με την εκλογική μάχη για τα περιφερειακά και τοπικά όργανα διοίκησης. Συμπλήρωσε το Πολιτικό Γραφείο εκλέγοντας σε αυτό τον σ. Τηλέμαχο Δημουλά. Επίσης εξέλεξε στη Γραμματεία της ΚΕ τον σ. Κώστα Παπαδάκη και τον σ. Δημήτρη Τζαβάρα. Στο πλαίσιο αναδιάταξης στελεχών, για την ενίσχυση της δουλειάς της, αποφάσισε την αλλαγή της χρέωσης του σ. Γιάννη Πρωτούλη, από Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ να αναλάβει νέα καθήκοντα στη δουλειά της ΚΕ.


ΣΕΛ.  3

ΒΟΡΑ ΣΤΟ ΚΕΡΔΟΣ Η ΥΓΕΙΑ υποβαθμισμένες υπηρεσίες στο λαό

Το νομοσχέδιο προβλέπει δραστικές περικοπές από τον κρατικό προϋπολογισμό στο λεγόμενο δημόσιο σύστημα Υγείας. Δημιουργείται ο Εθνικός Οργανισμός Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), όπου εντάσσονται ο Κλάδος Υγείας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, του ΟΓΑ, του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών και ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου. Ο ΕΟΠΥΥ θα καθορίσει τα κριτήρια και τους όρους σύναψης συμβάσεων για παροχή πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης με φορείς δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και με συμβεβλημένους ιατρούς. Στην παροχή υπηρεσιών Υγείας θα παίρνουν μέρος ισότιμα ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας, καθώς και οι υπηρεσίες των δήμων - και μέσω αυτών οι μη κυβερνητικές και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις. Πρόκειται για δικτύωση που εμπορευματοποιεί πλήρως τις υπηρεσίες Υγείας, προβλέποντας ένα ελάχιστο πακέτο παροχών για τους ασφαλισμένους με βάση έναν ενιαίο κανονισμό που θα συνταχτεί στη συνέχεια, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο. Απελευθερώνεται το επάγγελμα του φαρμακοποιού και η διάθεση του φαρμάκου παραδίνεται σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.


ΣΕΛ.  9

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Κινητοποίηση χτες ενάντια στο νόμο - πλαίσιο

Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία - αντεπίθεση - οργάνωση - δράση για την ανατροπή. Το μήνυμα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών ακούστηκε δυνατά χτες στο κέντρο της Αθήνας, στη διάρκεια της κινητοποίησης που πραγματοποίησε το ΜΑΣ. Επόμενος σταθμός η απεργία στις 10 Φλεβάρη.


ΣΕΛ.  15

Ακάθεκτη επίθεση

Ο Ζ. Μπαρόζο, μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο, είπε ότι οι αγορές μάς ζητούν ενισχυμένη διακυβέρνηση, με καλύτερο συντονισμό και σταθερότητα στην ευρωζώνη, γεγονός που ενδεχομένως να σημαίνει τη λήψη κι άλλων μέτρων εξυγίανσης των δημοσιονομικών από τις χώρες - μέλη της ΕΕ. Δηλαδή πρόσθετα αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα. «Ηδη», συμπλήρωσε, «προς αυτήν την κατεύθυνση κινούνται οι κυβερνήσεις της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας και οι Παπανδρέου, Θαπατέρο και Σόκρατες (και οι τρεις σοσιαλδημοκράτες) είμαι βέβαιος ότι, αν χρειασθεί, θα πάνε ακόμη παραπέρα». Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που οι αξιωματούχοι των Βρυξελλών - και όχι μόνο - εκφράζουν την εμπιστοσύνη τους στον Ελληνα πρωθυπουργό. Πριν από δύο μήνες ο πρόεδρος της ΕΕ Βαν Ρομπάι είχε κάνει την εξής δήλωση: «Ποιος άλλος εκτός από τον πρωθυπουργό Παπανδρέου θα μπορούσε να υπερασπιστεί τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα;». Μονόδρομος για το λαό η οργανωμένη ανυπακοή, απειθαρχία, αντεπίθεση στη νέα άγρια επίθεση του κεφαλαίου και των πολιτικών εκπροσώπων του.



Νέος Γραμματέας της ΚΝΕ

Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ στη 10η Σύνοδό του εξέλεξε ομόφωνα νέο Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ τον σ. Θοδωρή Χιώνη, μέχρι τώρα μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου.


ΣΕΛ.  3
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ «ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ»
Πεδίο εισβολής των μεγάλων εταιρειών

Η κυβέρνηση προχωρά στο άνοιγμα των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων, όχι για να εξασφαλίσει φθηνότερες και καλύτερες υπηρεσίες για το λαό, όπως ψευδώς και προκλητικά ισχυρίζεται, αλλά για να διευκολύνει τη διαμόρφωση μεγάλων εταιρειών, εκτοπίζοντας βιαίως χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και μικρομεσαίους. Το αποτέλεσμα θα είναι εργασιακή ανασφάλεια για τους εργαζόμενους, ακόμα πιο ακριβές υπηρεσίες για όλο το λαό.


ΣΕΛ.  7
ΚΕΡΚΥΡΑ
Βαρβαρότητα κατά των μεταναστών

ΣΕΛ.  8
ΔΗΠΑΚ ΓΙΑ 10ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΣΔΕΠ
Στήριξη των κυβερνητικών επιλογών στα ΑΕΙ

ΣΕΛ.  14
ΚΚΕ
Για την προστασία της βιοποικιλότητας

ΣΕΛ.  16
ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ
Παραγράφεται το Βατοπέδι σήμερα για τη «Ζήμενς»

ΣΕΛ.  18
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Δράση ενάντια στα νοσοκομεία - επιχειρήσεις

ΣΕΛ.  13
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Υποκρίνεται με το νόμο περί ευθύνης υπουργών

ΣΕΛ.  3

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ