Τετάρτη 19 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΒΡΟΣ
Κινητοποιήσεις της μικρομεσαίας αγροτιάς

Παναγροτική σύσκεψη το Σάββατο στην Τρίπολη

Αγροτική κινητοποίηση στο Αργος διοργανώνει η ΠΑΣΥ στις 28 του Γενάρη στην πλατεία Αγίου Πέτρου και απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους των νομών Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας για μαζική συμμετοχή.

Ενόψει του συλλαλητηρίου, η ΠΑΣΥ διοργανώνει σύσκεψη στην Τρίπολη στο Εργατικό Κέντρο το Σάββατο 22 Γενάρη και ώρα 11 το πρωί, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα της αγροτιάς, να οργανωθεί η πάλη και να συντονιστεί ο αγώνας.

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα της ΠΑΣΥ, τονίζεται ανάμεσα σε άλλα: «Οι μικρομεσαίοι αγρότες της Πελοποννήσου έχουν πείρα από τους αγροτοπατέρες. Ας θυμηθούν "το μπλόκο του Ισθμού". Καμία εμπιστοσύνη στις Ενώσεις, ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ». Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Ολοι στο δρόμο της κοινωνικής συμμαχίας και ταξικής αντεπίθεσης».

Στον Εβρο

Παναγροτικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας μπροστά στην Αγροτική Τράπεζα Ορεστιάδας, την Τρίτη 25 Γενάρη 2011, στις 10.30 το πρωί, με τα αγροτικά τους μηχανήματα αποφάσισαν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του Εβρου στην ανοιχτή σύσκεψη που πραγματοποίησε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Εβρου η «ΕΝΟΤΗΤΑ» και έγινε στην Ορεστιάδα στις 17 Γενάρη στο Εργατικό Κέντρο.

Επίσης στην ίδια σύσκεψη αποφασίστηκε η κατάληψη του γραφείου του ΕΛΓΑ στην Αλεξανδρούπολη την Πέμπτη 27 Γενάρη 2011 και ώρα 11 το πρωί.

Τις επόμενες μέρες, για την καλύτερη προετοιμασία των κινητοποιήσεων, κλιμάκια της Ομοσπονδίας θα περιοδεύσουν σε όλα τα χωριά του νομού, θα ενημερώσουν τους αγρότες και κτηνοτρόφους και θα τους καλέσουν να δώσουν βροντερό το «παρών» στους αγώνες που έρχονται.

Στη Λέσβο

Σε αγωνιστική συγκέντρωση προχωρούν οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι της Λέσβου την Τετάρτη 26 Γενάρη, στις 11 π.μ., στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης μετά από απόφαση που πήρε η Τοπική Επιτροπή της ΣΕΑ - ΠΑΣΥ. Στη σχετική ανακοίνωση - κάλεσμα για συμμετοχή των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων του νησιού στην κινητοποίηση, τονίζονται τα εξής: «Η κατάσταση που βιώνεις είναι η χειρότερη των τελευταίων δεκαετιών. Οι τιμές των προϊόντων σου κυριολεκτικά στον πάτο του βαρελιού, το κόστος παραγωγής στα ύψη, το ίδιο και το κόστος ζωής, αφού πληρώνεις και εσύ τα σπασμένα της καπιταλιστικής κρίσης, εξαιτίας της πολιτικής που προωθεί η κυβέρνηση. Οι μόνοι κερδισμένοι από το δικό σου κόπο και ιδρώτα είναι οι εμποροβιομήχανοι, που μαζί με εσένα καταληστεύουν και το λαϊκό καταναλωτή».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ