Τετάρτη 19 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΟΜΟΛΟΓΙΑ ΔΕΗ
Τσουρουφλίζουν τα αγροτικά νοικοκυριά

Αντί οι κυβερνώντες όμως να απαντήσουν στις καταγγελίες του ΚΚΕ για τις συνεχείς ανατιμήσεις της ΔΕΗ, προκαλούν

Σε νέες επιβαρύνσεις οδηγούνται οι αγρότες μετά την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει μέσω της ΔΕΗ υπέρογκα τέλη υπέρ των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας από τις οποίες βγάζουν πολλά λεφτά οι διάφοροι ιδιώτες που δραστηριοποιούνται στον εν λόγω τομέα.

Το θέμα έφερε χτες στη Βουλή με Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Α. Σκυλλάκος, που καταγγέλλοντας την πολιτική της κυβέρνησης, αλλά ο παριστάμενος υφυπουργός Ανάπτυξης Γ. Μανιάτης, σε μια επίδειξη πρόκλησης και κοροϊδίας, απάντησε ότι οι αγρότες μπορεί να επιβαρύνονται, αλλά απολαμβάνουν τις φθηνότερες τιμές στην ΕΕ. Συγκεκριμένα είπε ότι οι αγρότες για τα οικιακά τιμολόγια πληρώνουν λιγότερα χρήματα από ό,τι οι άνεργοι, ενώ έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν και στα κοινωνικά τιμολόγια της ΔΕΗ. Για δε την επιβάρυνση για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, είπε ότι η τιμή αυξήθηκε από 0,3 ευρώ σε 0,9, που είναι φθηνότερη ακόμα και από τη Γερμανία και είναι η μικρότερη επιβάρυνση σε όλη την ΕΕ.

Οι αγρότες, τόνισε στην παρέμβασή του ο Α. Σκυλλάκος, καταστρέφονται από το συνεχώς αυξανόμενο κόστος παραγωγής μέσα στο οποίο είναι και η ΔΕΗ, αλλά και το τέλος για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στις οποίες δραστηριοποιούνται με τεράστια κέρδη οι ιδιώτες. Στην ουσία, είπε, με την επιβάρυνση αυτή κερδίζουν οι μέτοχοι της ΔΕΗ με χρήματα που βγαίνουν από τις τσέπες των αγροτών. Η επιβάρυνση από τις αυξήσεις στο ρεύμα είναι της τάξης του 20% για τους αγρότες, είπε ο βουλευτής και ζήτησε να μειωθεί 20-30% η τιμή του ρεύματος και των καυσίμων για τους αγρότες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ