Τετάρτη 19 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Ρυθμίσεις για τραπεζικές συναλλαγές

Αναγκαστική προσαρμογή σε δικαστικές αποφάσεις

Μετά την έκδοση αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων με τις οποίες κρίθηκαν καταχρηστικοί οκτώ όροι που επιβάλλονται χρόνια τώρα ευρέως από τις τράπεζες καταληστεύοντας τους εργαζόμενους με την ανοχή των κυβερνώντων, αποφάσισε η κυβέρνηση να απαγορεύσει τη χρήση τους. Πρόκειται συγκεκριμένα για τους όρους που προβλέπουν:

  • Οτι σε περίπτωση ανάληψης μετρητών από κατάστημα ή ΑΤΜ της ίδιας τράπεζας καταβάλλονται από τον καταναλωτή προμήθεια ή λειτουργικά έξοδα στο πιστωτικό ίδρυμα.
  • Οτι σε περίπτωση στεγαστικού δανείου που χρησιμοποιείται για κατασκευή ή ανέγερση κατοικίας, το δάνειο κατατίθεται σε δεσμευμένο λογαριασμό του οφειλέτη και ενώ η αποδέσμευση γίνεται σταδιακά, ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών, ο δανειολήπτης επιβαρύνεται με τους τόκους του δανείου, από τη μέρα που κατατίθεται το ποσό στο δεσμευμένο λογαριασμό. Ο όρος αυτός απαγορεύεται, ανεξάρτητα αν το ποσό που κατατίθεται στο λογαριασμό του δανειολήπτη εκτοκίζεται με τόκο κατάθεσης.
  • Προμήθεια ή έξοδα για την κατάθεση σε λογαριασμό τρίτου που είναι πελάτης της τράπεζας.
  • Προμήθεια ή έξοδα σε κάθε κίνηση λογαριασμού ταμιευτηρίου ή τρεχούμενου αναφορικά με την ανάληψη μετρητών ή επιταγής στα ταμεία των τραπεζών όταν οι κινήσεις υπερβαίνουν το καθορισμένο από την τράπεζα όριο.
  • Εξοδα αδράνειας σε καταθετικούς λογαριασμούς που παραμένουν ακίνητοι για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από αυτό που ορίζει η τράπεζα.
  • Οτι λογαριασμοί με μέσο μηνιαίο υπόλοιπο μικρότερο από εκείνο που ορίζει η τράπεζα βαρύνονται με έξοδα τήρησης και παρακολούθησης των κινήσεων.
  • Οτι υποχρεώνεται ο καταθέτης να ειδοποιήσει αμέσως την τράπεζα σε περίπτωση απώλειας του βιβλιαρίου καταθέσεων και ορίζει ότι η τράπεζα δεν ευθύνεται σε περίπτωση που πραγματοποιήσει πληρωμή σε άλλο πρόσωπο πριν λάβει ειδοποίηση από τον καταθέτη.
  • Οτι περιορίζεται η ευθύνη της τράπεζας μόνο για δόλο ή βαριά αμέλεια υπαλλήλου της σε περίπτωση μη γνήσιας υπογραφής σε δελτία ή εντολές πληρωμής, αποκλείοντας έτσι την ευθύνη της για ελαφρά αμέλεια.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ