Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 18 Γενάρη 2011 - αριθ. φύλλου: 10869

ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ - ΕΚΟΦΙΝ
Ανταγωνισμοί και μέτωπο κατά των λαών

Πίσω από τους, πράγματι, εντεινόμενους ανταγωνισμούς, ανάμεσα στα κράτη - μέλη της ΕΕ, για τα κρατικά χρέη, βρίσκεται η αποφασιστικότητα του κεφαλαίου και της ΕΕ, να επιταχύνει την επιβολή νέων βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων.


ΣΕΛ.  7
ΚΚΕ ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟ - ΥΓΕΙΑ
Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης

Η παραγωγή και η διάθεση του φαρμάκου να γίνει αποκλειστική υποχρέωση του κράτους να είναι δωρεάν για το λαό, να εξασφαλίζει εργασία για όλους τους φαρμακοποιούς με σύγχρονα μισθολογικά ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.


ΣΕΛ.  9

ΕΓΚΛΗΜΑ Ο ΠΝΙΓΜΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ υπεύθυνες οι κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ

Το ΚΚΕ απαιτεί από την κυβέρνηση να διερευνηθούν τα αίτια του ναυαγίου και οι καταγγελίες για παραβίαση του δικαίου διάσωσης στη θάλασσα από παραπλέοντα πλοία

  • Η ευθύνη για το φρικτό δράμα των μεταναστών στην Κέρκυρα δε βαραίνει μόνο τους δουλεμπόρους, αλλά πρώτα και κύρια τις κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ, τόσο για τη δημιουργία του μεταναστευτικού φαινομένου, όσο και για την απάνθρωπη πολιτική και τα μέσα που αντιμετωπίζουν τους μετανάστες.
  • Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να εξαπατηθεί από την προπαγάνδα των κομμάτων που συγκαλύπτουν τις αιτίες της μετανάστευσης, το ρόλο και τις ευθύνες της ΕΕ. Οι κανονισμοί της, το «Frontex» και οι φράχτες κάνουν πιο απάνθρωπη την αντιμετώπιση των μεταναστών.
  • Να παρασχεθεί, εκτός από τη στέγαση και σίτιση, πλήρης ιατροφαρμακευτική φροντίδα και περίθαλψη στους ναυαγούς, ολοκληρωμένη στήριξη και αρωγή στα παιδιά, στις γυναίκες και στους ανθρώπους που έχασαν τους δικούς τους. Να τους δοθεί τώρα καθεστώς διεθνούς προστασίας και ταξιδιωτικά έγγραφα για να ταξιδέψουν νόμιμα και με ασφάλεια στα κράτη της ΕΕ που επιθυμούν.

ΣΕΛ.  3

ΑΠΕΡΓΙΑ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ
Πυκνώνουν οι αποφάσεις συμμετοχής

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ αποφάσισαν συμμετοχή στην απεργία.


ΣΕΛ.  8

Ανομία καπιταλιστών

«Η ανομία είναι ένα τεράστιο πρόβλημα στη χώρα μας. Ουδείς σέβεται τους νόμους... μέρος της κοινωνίας αδιαφορεί για τους νόμους και το κράτος αδυνατεί να τους επιβάλει... Η ανομία δεν αντιπαλεύεται με την ανομία» («Καθημερινή», 16/1/2011). Πασχίζει να επιβάλει στις λαϊκές συνειδήσεις πως ο αγώνας για τη ζωή τους είναι παράνομος, ενώ η ισχυροποίηση των καπιταλιστών με την κλοπή του πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι είναι νόμιμη. Νόμος για τον εφοπλιστή Αλαφούζο, ιδιοκτήτη της εφημερίδας και όλους της τάξης του, είναι να κερδίζουν αμύθητο πλούτο από την εκμετάλλευση των εργαζομένων τους με μισθούς πείνας, να θαλασσοπνίγουν ναυτεργάτες, να ναυπηγούν βαπόρια στη νοτιοανατολική Ασία καταστρέφοντας τα ναυπηγεία και τους εργαζόμενους σ' αυτά στην Ελλάδα αφήνοντάς τα χωρίς δουλειά, να μειώνουν μισθούς στους εργαζόμενους των επιχειρήσεών τους κάνοντας τη ζωή τους κόλαση. Αλλά αυτή είναι η ανομία τους γιατί καταστρέφει ζωές εργατών. Ε, λοιπόν, απέναντι στην ανομία τους, νόμιμο είναι για τους εργαζόμενους να παλεύουν για την κατάργηση της κόλασης των καπιταλιστών, διεκδικώντας την ικανοποίηση όλων των αναγκών τους, μέχρι να κάνουν δική τους ιδιοκτησία τον πλούτο που παράγουν απαλλοτριώνοντας τους καπιταλιστές.



ΚΚΕ ΓΙΑ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο

ΣΕΛ.  11
ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Απολύουν τους συμβασιούχους

ΣΕΛ.  10,   15
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
Υπεράσπιση της Κυριακής - αργίας

ΣΕΛ.  10
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Στους δρόμους αύριο ενάντια στο νόμο - πλαίσιο

ΣΕΛ.  17
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ετοιμάζει ανατροπές στα ΒΑΕ

ΣΕΛ.  8
ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Κόντρα στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας

Ολοι οι υγειονομικοί στην πανιατρική απεργία της Πέμπτης, 20 Γενάρη 2011. Υπάρχει λύση σε όφελος του λαού. Αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, με πλήρη κρατική χρηματοδότηση. Να καταργηθούν οι πληρωμές και οι ασφαλιστικές εισφορές στον κλάδο Υγείας. Μαζικές προσλήψεις μόνιμων και αποκλειστικής απασχόλησης εργαζομένων. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών - συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.


ΣΕΛ.  9
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΡΙΣΑΣ
Δράση κόντρα στα χαράτσια των νοσοκομείων

ΣΕΛ.  8
ΥΠΟΘΕΣΗ «ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ»
Προφυλακίστηκαν οι 4 μετά την απολογία τους

ΣΕΛ.  18

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ