Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Κοινωνική δικαιοσύνη» στα μέτρα τους

«Αυτό που κάνει 60 χρόνια θα συνεχίσει να το κάνει και στο μέλλον, κοιτώντας να κρατήσουμε μία τιμολογιακή πολιτική που να είναι κοινωνικά δίκαιη», είπε χτες για τη ΔΕΗ ο επικεφαλής της Α. Ζερβός, συναντώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια.

Και θα ήταν μια χαρά δήλωση, τόσο ανακουφιστική για εκατομμύρια λαϊκά νοικοκυριά που πιέζονται όλο και περισσότερο να τα βγάλουν πέρα.

Αλλά, όπως θα πρέπει πλέον να έχει γίνει φανερό και για τον πιο δύσπιστο, ο καθένας βλέπει το «δίκαιο» από τη σκοπιά του.

Ετσι και ο επικεφαλής μιας ηλεκτρικής εταιρείας που έχει διοριστεί από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, θεωρεί δίκαιο να κόβει το ρεύμα σε μια άνεργη και άρρωστη γυναίκα και στα παιδιά της, που διαβάζουν με το φως των κεριών, όπως γίνεται στην Πάτρα εδώ και ένα χρόνο.

Εξάλλου, η ΔΕΗ είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο ΑΕ. Εχει ευθύνες απέναντι στους μετόχους...

Αν έτσι εκλαμβάνουν την «κοινωνική δικαιοσύνη» οι κυβερνητικοί παράγοντες, τότε καλύτερα να μας λείψει. 'Η να τους καταργήσουμε είναι το πιο σωστό. Στο χέρι μας είναι. Πολύ περισσότερο που είναι δεδομένο για την κυβέρνηση ότι θα αυξηθούν σημαντικά τα τιμολόγια την επόμενη τριετία, με μοναδικό ζητούμενο τον ακριβή προγραμματισμό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ