Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Σηκώστε κεφάλι, στηρίξτε τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Στα ΕΛΠΕ περιόδευσαν χτες ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος

Από τη χτεσινή συζήτηση στα ΕΛΠΕ
Από τη χτεσινή συζήτηση στα ΕΛΠΕ
Να αποφασίσουν να σηκώσουν το κεφάλι απέναντι στις πολιτικές και στους πολιτικούς που τους θέλουν σκυφτούς, πρόθυμους να συμβιβαστούν και να υποταχθούν στη βαρβαρότητα που διαμορφώνουν τα κόμματα και οι κυβερνήσεις της πλουτοκρατίας. Να εμπιστευθούν τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και να μπουν στον αγώνα που θα βάλει στόχο να αποκρούσει την πολιτική του μνημονίου, με αιτήματα και στόχους πάλης που θα ανοίγουν το δρόμο για μια άλλη οργάνωση της οικονομίας, της κοινωνίας, της πολιτικής. Αυτό το κάλεσμα απηύθυναν στους εργαζόμενους στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στη Θεσσαλονίκη, όπου περιόδευσαν χθες το πρωί, ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», συναντήθηκαν με τη διοίκηση του εργοστασίου, με εκπροσώπους των σωματείων των εργαζομένων και μίλησαν σε εργαζόμενους την ώρα του διαλείμματος.

Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, κάλεσε τους εργαζόμενους να απαντήσουν στη βάρβαρη επίθεση που δέχονται και με την ψήφο τους και με τους αγώνες τους. Προειδοποίησε ότι μπροστά στη λαίλαπα που βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν υπάρχει εργασιακός χώρος που θα μείνει ανέγγιχτος. «Αν δίπλα σου χτυπιούνται οι ΣΣΕ, η σταθερή και μόνιμη εργασία, οι μισθοί, να περιμένεις να έρθουν και στο σπίτι σου», σημείωσε. Προέτρεψε τους εργαζόμενους, «που εκτιμούν ότι δεν τους κοροϊδέψαμε, ότι προειδοποιήσαμε εδώ και χρόνια ότι αυτά θα γίνουν, ότι βρεθήκαμε μπροστά σε αγώνες για να εμποδίσουμε την επίθεση και τις επιπτώσεις της, να σηκώσουν κεφάλι. Να υπερψηφίσουν τους συνδυασμούς της "Λαϊκής Συσπείρωσης" που υποστηρίζει το ΚΚΕ».

Ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, προειδοποίησε ότι η στρατηγική της ΕΕ για την ολοκλήρωση της απελευθέρωσης - ιδιωτικοποίησης της ενέργειας, που υλοποιούν με συνέπεια οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, θα φέρει ακόμα μεγαλύτερα βάρη για τους εργαζόμενους, συνολικά τα λαϊκά στρώματα και μεγαλύτερα κέρδη για τα μονοπώλια του κλάδου. Κάλεσε τους εργαζόμενους να παλέψουν για ΕΛΠΕ δημόσια περιουσία, που θα αναπτύσσονται στο πλαίσιο ενός ενιαίου δημόσιου φορέα ενέργειας. Να παλέψουν για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα έχει στο επίκεντρό του τα συμφέροντα και τις ανάγκες του εργαζόμενου λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ