Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πες μου τους φίλους σου...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Ε, ΡΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ στη συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Χάρηκαν πολύ που βρέθηκαν και αντάλλαξαν συγχαρητήρια για τις πολιτικές τους σχετικά με την «αντιμετώπιση της κρίσης».

«Θα μπείτε στο σωστό δρόμο Τζορτζ!», έλεγε ο αντιπρόεδρος, «μα είμαστε στο σωστό δρόμο Τζο», ανταπαντούσε ο «δικός» μας. «Μα, βεβαίως, είστε Τζορτζ...».

Μόνο που σήμερα η Ελλάδα δεν είναι στο «σωστό δρόμο» του Τζορτζ και του Τζο, αλλά στο ...δρόμο γενικώς, διαδηλώνοντας κατά της ακρίβειας και των αντιλαϊκών πολιτικών.

Κι αυτός είναι ο πραγματικά «σωστός» δρόμος.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ πλάκα έχει ο τσακωμός Νέας Δημοκρατίας και ΛΑ.Ο.Σ. «Ψηφίσατε το μνημόνιο», τους λέει η Νέα Δημοκρατία, «οι ευρωβουλευτές σας το ψήφισαν», απαντούν αυτοί.

Εμείς πάλι θα τους συνιστούσαμε να ηρεμήσουν και να μην τρώγονται. Και οι δύο υποστηρίζουν με τον τρόπο τους τις πολιτικές που εφαρμόζονται, δεν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία.

Ιδίως όταν πρόκειται να ασχοληθούν με τους αγώνες των εργαζομένων ξεχνάνε τους τσακωμούς τους και τα ...εσωτερικά της «πολυκατοικίας» (στην οποία δεν ξέρουμε πια ποιος μένει και ποιος όχι).

Τότε μπορούν ωραιότατα να συμπράττουν και να καταδικάζουν οποιαδήποτε φωνή αντιτάσσεται και αντιδρά στα συμφέροντα των αφεντικών. Εχουν δώσει αμφότεροι τις ...«εξετάσεις» τους την ώρα που έπρεπε. Και συνεχίζουν...

«ΓΕΡΑ ΘΕΜΕΛΙΑ για να φτιάξουμε ένα νέο πλαίσιο φορολογικής συμμόρφωσης». Ετσι χαρακτηρίζει ο υπουργός Οικονομικών την περίφημη «περαίωση» με την οποία απειλεί τους μικρομεσαίους.

Εμάς πάλι γιατί μας φαίνεται ένα σύστημα με στόχο ...να αρπάξουμε όσα περισσότερα μπορούμε, όσο γρηγορότερα μπορούμε από τα λαϊκά στρώματα;


Γρηγοριάδης Κώστας

Μάλλον, γιατί είμαστε καχύποπτοι...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ