Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Ενιαία απάντηση στην Περιφέρεια και τους Δήμους

Περιοδεία της Ε. Παντελάκη σε ΟΑΕΔ και ΙΚΑ στον Πειραιά

απο την περιοδεία στον ΟΑΕΔ
απο την περιοδεία στον ΟΑΕΔ
Στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ στον Πειραιά και στις υπηρεσίες του ΙΚΑ Αγίας Σοφίας, περιόδευσε χτες το πρωί η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια δήμαρχος Πειραιά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», συνοδευόμενη από τον Ν. Ξουράφη, πρόεδρο του ΕΚ Πειραιά και υπεύθυνο της Γραμματείας του ΠΑΜΕ στον Πειραιά. Από τις συζητήσεις με τους υπαλλήλους αναδείχθηκε η δραματική αύξηση της ανεργίας (ειπώθηκε χαρακτηριστικά ότι τον τελευταίο χρόνο καθημερινά από τις υπηρεσίες εγγραφής στις «μαύρες» λίστες των ανέργων, περνάνε κατά μέσο όρο 350 άνεργοι). Επιπλέον, οι άνεργοι καλούνται να ζήσουν με επιδόματα της ντροπής. «Ακριβώς 399 ευρώ είναι το επίδομα που παίρνω με ανήλικο παιδί» - κατέθεσε τη μαρτυρία της εργαζόμενη που απολύθηκε πρόσφατα.

Σε ό,τι αφορά το ΙΚΑ, στις 45 οργανικές θέσεις βρίσκονται μόλις 35 εργαζόμενοι που προβλέπεται να φτάσουν κάτω από 30 μέχρι το τέλος του χρόνου. Αυτό το προσωπικό εξυπηρετεί πάνω από 20.000 ασφαλισμένους!

Η Ελπίδα Παντελάκη υπενθύμισε ότι την ώρα που οι άνεργοι υποφέρουν η κυβέρνηση επιδοτεί με δισ. ευρώ τους επιχειρηματικούς ομίλους. Κάλεσε να παλέψουν για άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων, για την ανατροπή στο σύνολό της αυτής της πολιτικής. Ζήτησε απ' τους εργαζόμενους, για τα αλλεπάλληλα πλήγματα που δέχονται, να απαντήσουν ενιαία στην Περιφέρεια και στους Δήμους υπερψηφίζοντας τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», καταδικάζοντας ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και όσους στηρίζουν άμεσα αυτήν την πολιτική ή έμμεσα φορώντας τη μάσκα του ανεξάρτητου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ