Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Οι εργαζόμενοι να εμπιστευτούν τη δύναμή τους!

Περιοδεία του Νίκου Σοφιανού στην Εφορία στα Εξάρχεια

Στη Δ' ΔΟΥ, στα Εξάρχεια περιόδευσε χτες το πρωί ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Στις συζητήσεις που αναπτύχθηκαν με τους εργαζόμενους - μέσα σ' ένα προδήλως ζεστό κλίμα - αναδείχτηκαν τα προβλήματα που δεν ταλανίζουν μόνο τους ίδιους αλλά όλους τους ανθρώπους του μόχθου.

Ενώ στην εν λόγω ΔΟΥ ως χωρική αρμοδιότητα έχουν όλο το κέντρο, σχεδόν ολόκληρο το 1ο Δημοτικό Διαμέρισμα και μέρος του 2ου, από Κολωνάκι και Εξάρχεια, το Σύνταγμα, μέχρι τα Ιλίσια, η υπηρεσία παραμένει υποστελεχωμένη με το πολύ τρεις εργαζόμενους ανά τμήμα. «Υπό διάλυση είμαστε», ειπώθηκε από χείλη προϊσταμένου, «παράλληλα μας κατηγορούν ότι αμειβόμαστε καλά, ότι χρηματιζόμαστε κ.λπ. Εχετε δει πολλούς να βγάζουν αυτά (υποτίθεται) τα χρήματα κι όμως να ψάχνονται πώς να φύγουν με πρόωρη σύνταξη;». «Η δουλειά είναι εξουθενωτική», έλεγαν οι δυο εργαζόμενες στο τμήμα κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών και μεταβιβάσεων. «Το τελευταίο διάστημα έκατσε η αγορά ακινήτων και μειώθηκε από εκεί ένας όγκος, αλλά παραμένει στα υπόλοιπα. Για μια μόνο υπόθεση κληρονομιάς μπορεί να εμφανιστούν πενήντα δικαιούχοι». Στο Δικαστικό οι ίδιες διαμαρτυρίες για την στοχοποίησή τους: «Μας λένε τα χειρότερα και ταυτόχρονα σε εμάς απευθύνονται, εμάς πιέζουν να βεβαιώσουμε παραβάσεις, να εισπράξουμε οφειλές, να τους φέρουμε έσοδα». Στο τμήμα ΚΒΣ σημείωσαν το γεγονός ότι συνεχώς έχουν διακοπές λειτουργίας επιχειρήσεων. Δείγμα της κρίσης που πλήττει τους μικρομεσαίους.

Από την πλευρά της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ο Νίκος Σοφιανός, υπογράμμισε ότι η στοχοποίηση των εργαζομένων (σήμερα φορτηγατζήδων, χτες εφοριακών, πριν λιμενεργατών και αγροτών) γίνεται εκ του πονηρού και συστηματικά από τις κυρίαρχες σήμερα δυνάμεις, προκειμένου (στη λογική του διαίρει και βασίλευε) ο ένας εργαζόμενος να «τρώγεται» με τον άλλον, και το σύστημα, το μεγάλο κεφάλαιο να μένει αλώβητο. Προειδοποίησε ότι οι μειώσεις στους μισθούς τους, οι περικοπές στα επιδόματα δε θα σταματήσουν εκεί. Με το νέο μισθολόγιο θα δουν ακόμη χειρότερες μέρες, ακριβώς, γιατί στόχος του συστήματος είναι να φτηναίνει κι άλλο την εργατική δύναμη. Σε αυτές τις συνθήκες κάλεσε όλους τους εργαζόμενους κι αυτούς τους απογοητευμένους που προηγούμενα εμπιστεύτηκαν ΠΑΣΟΚ/ΝΔ, αυτήν τη φορά να εμπιστευτούν τη δύναμή τους. Μην παρασυρθούν στην ακίνδυνη, αδιέξοδη αποχή. Να δώσουν δύναμη στην ψήφο τους, υπερψηφίζοντας τη «Λαϊκή Συσπείρωση» σε Δήμο και Περιφέρεια, γιατί με την ψήφο και τον αγώνα τους θα έρθουν καλύτερες μέρες για τα λαϊκά στρώματα.

Στην Κυψέλη

Χτες το απόγευμα, ο Νίκος Σοφιανός περιόδευσε σε καφενεία της πλατείας Κυψέλης, σε καταστήματα των οδών Βελβενδού, Κερκύρας, Καυκάσου και Αυξεντίου, αργότερα μίλησε σε συγκέντρωση στο καφενείο «Ηπειρώτικο στέκι». Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στα λαϊκά προβλήματα και τις αιτίες τους, την πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ. Τόνισε ότι οι εκλογές του Νοέμβρη είναι πολιτική αναμέτρηση και αποτελούν ευκαιρία τα λαϊκά στρώματα να στείλουν πολιτικό μήνυμα αποδοκιμασίας σε αυτή, την πιο βάρβαρη πολιτική από όσες εφαρμόστηκαν από τη μεταπολίτευση και μετά. Ευκαιρία να πάρει ανάσες η λαϊκή οικογένεια, να ανοίξουν ρήγματα για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που χρειάζεται ο λαός και ο τόπος με λαϊκή εξουσία, κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, να πάρει ο λαϊκός άνθρωπος στα χέρια του όλο τον πλούτο που παράγει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ