Τετάρτη 27 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αναταράξεις στο εσωκομματικό πεδίο

Στελέχη του κόμματος αφήνουν ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο διαγραφών, σε περίπτωση που ενταθεί η αμφισβήτηση κεντρικών επιλογών

Σε συνεχείς αναταράξεις οδηγεί η εσωκομματική διαμάχη στη ΝΔ για τη διαμόρφωση των νέων «ισορροπιών» και συσχετισμών ενόψει και του τακτικού συνεδρίου τον Ιούνη. Οι εσωκομματικές κόντρες, που εκδηλώνονται με κάθε αφορμή, υποδηλώνουν ότι τα στρατόπεδα που είχαν διαμορφωθεί πριν τις εσωκομματικές εκλογές, παρά τις περί του αντιθέτου διακηρύξεις, δεν έχουν διαλυθεί.

Η πλευρά της Ντ. Μπακογιάννη τηρεί στάση αναμονής απέναντι στον πρόεδρο της ΝΔ, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα ότι θα παρεμβαίνει σε κάθε ευκαιρία για να υποστηρίξει τις θέσεις της. Την ίδια στιγμή ο Αντ. Σαμαράς προσπαθεί να εδραιώσει την κυριαρχία του στο κόμμα και να διαμορφώσει τον απαραίτητο μηχανισμό, προσπάθεια που συναντά συχνά και αντιδράσεις εκ των έσω.

Η απάντηση της Ρηγίλλης αναμένεται να είναι σκληρή και δεν είναι τυχαίο ότι ήδη στενοί συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά επισείουν την απειλή διαγραφών σε βάρος όσων «υπονομεύουν» το κόμμα. «Είναι καθήκον και όχι απλά δικαίωμα του Σαμαρά να λάβει μέτρα, ακόμα και για διαγραφή, όσων υπονομεύουν το κόμμα», αισθάνθηκε την «ανάγκη» να δηλώσει χτες (στο «Κανάλι 1») ο Β. Μιχαλολιάκος, προεξοφλώντας μάλιστα ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «δε θα διστάσει» να το πράξει.

Ο βουλευτής Πειραιά, που είναι στο στενό πυρήνα των συνεργατών του προέδρου της ΝΔ, εκτίμησε ωστόσο ότι «κανείς δεν μπορεί να υπονομεύσει τον Σαμαρά είτε το θέλει είτε όχι». Αίσθηση προκάλεσε επίσης η θέση του ότι «χρήζει διευκρινίσεων» η ευχαριστήρια επιστολή που είχε στείλει ο Κ. Καραμανλής στον Μ. Χριστοφοράκο της «Ζήμενς», επικροτώντας ταυτόχρονα το χειρισμό της Ρηγίλλης που δεν εξέδωσε ανακοίνωση για το ζήτημα.

Την εκτίμηση ότι «για να έχει πάρει επιστολή (σ.σ. ο Χριστοφοράκος) προφανώς θα έχει και μια ιδιαίτερη σχέση» με τον Κ. Καραμανλή και τη ΝΔ εξέφρασε (στην ΕΡΑ) ο βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Γ. Κασαπίδης, παραπέμποντας για περαιτέρω ενημέρωση στους αρμόδιους του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού.

Λήξαν δήλωσε ότι θεωρεί το θέμα που είχε δημιουργηθεί με την επίθεση που δέχθηκε, όπως είπε, από τον Κ. Μαρκόπουλο, ο βουλευτής Σ. Κεδίκογλου με αφορμή Ερώτηση που είχε καταθέσει πριν από ενάμιση μήνα και αφορούσε σε διαχειριστικό έλεγχο για κτίρια του ΕΟΤ στην Εύβοια. «Η ουσία είναι ότι ο κ. Μαρκόπουλος ανακάλεσε όπως είχα ζητήσει και θεωρώ το θέμα λήξαν», δήλωσε χτες ο βουλευτής, ο οποίος ήταν μεταξύ των βασικών υποστηρικτών της Ντ. Μπακογιάννη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συμπλέει απόλυτα με το «νέο» μνημόνιο(2010-11-24 00:00:00.0)
Ψηφοθηρικές κορόνες κατά του μνημονίου(2010-08-31 00:00:00.0)
Ξεκαθάρισμα και αποπροσανατολισμός με όχημα τα σκάνδαλα(2010-06-02 00:00:00.0)
«Αυτοκάθαρση» με σκοπιμότητες εντός και εκτός κόμματος(2010-05-29 00:00:00.0)
«Κινούμενη άμμος» το εσωκομματικό τοπίο(2010-05-20 00:00:00.0)
«Θολώνει» η εικόνα ενότητας(2000-10-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ