Τετάρτη 27 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ρόλο ευθύνης αναλαμβάνει και το ΜΑΣ

Στις 10 Φλεβάρη όλοι οι εργαζόμενοι φοιτητές - σπουδαστές πρέπει να απεργήσουν με το ΠΑΜΕ, τονίστηκε σε χτεσινή σύσκεψη

«Σχολή αγώνα» πρέπει να γίνει κι η απεργία στις 10/2, τονίστηκε χτες
«Σχολή αγώνα» πρέπει να γίνει κι η απεργία στις 10/2, τονίστηκε χτες
Πρωτοβουλίες δράσης ώστε στις 10 Φλεβάρη οι φοιτητές και σπουδαστές να διαδηλώσουν μαζικά δίπλα στο μπλοκ των ταξικών συνδικάτων, αλλά και για το πώς οι Επιτροπές Αγώνα στις σχολές θα παίξουν αποφασιστικό ρόλο στην οργάνωση των φοιτητών και σπουδαστών για τη συγκρότηση της κοινωνικής συμμαχίας εργατών - αγροτών - νεολαίας, συζητήθηκαν χτες το απόγευμα στη σύσκεψη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) στο Συνδικάτο Οικοδόμων.

Αντιπρόσωποι από τις Γραμματείες των Επιτροπών Αγώνα από τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της Αθήνας πήραν το λόγο μεταφέροντας την εμπειρία από την παρέμβαση των Επιτροπών, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την ανάγκη να μπει άμεσα στα ΔΣ των Σχολών προς έγκριση ψήφισμα αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους αγρότες, καθώς και στις 10/2 οι Σχολές να μείνουν κλειστές και να εξεταστούν στα μαθήματά τους, σε άλλη ημερομηνία.

Οπως σημειώθηκε σε πολλές τοποθετήσεις, το βάρος πρέπει να δοθεί στους εργαζόμενους φοιτητές και σπουδαστές, σε όσους προέρχονται από τα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα, καθώς το 40% των φοιτητών και σπουδαστών εργάζονται είτε μόνιμα είτε περιστασιακά. Η περίοδος αυτή της εξεταστικής - τονίστηκε - είναι μια καλή ευκαιρία οι δυνάμεις του ΜΑΣ να έρθουν σε επαφή με εργαζόμενους φοιτητές που το υπόλοιπο διάστημα δεν καταφέρνουν λόγω δουλειάς να παρακολουθούν τα μαθήματα. Σε αυτά τα πλαίσια, την Κυριακή 31/1 έχει προγραμματιστεί σύσκεψη στις 12.30 μ.μ., στο Πάντειο με εργαζόμενους φοιτητές και συνδικαλιστές από τους κλάδους των τηλεπικοινωνιών, του εμπορίου και του επισιτισμού, κλάδους όπου κατά κύριο λόγο πιάνουν δουλειά οι φοιτητές και σπουδαστές.

Επιπλέον, το επόμενο διάστημα θα γίνει σειρά εξορμήσεων στις σχολές με το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ και του ΜΑΣ, ενώ θα προγραμματιστούν και περιοδείες στελεχών του ΠΑΜΕ σε όλες τις σχολές. Θετική εμπειρία για την παρέμβαση των Επιτροπών Αγώνα μεταφέρθηκε τόσο από τα ΤΕΙ του Πειραιά, από την Εστία, τη ΣΕΜΦΕ (σ.σ. στην τελευταία πάρθηκε ήδη απόφαση για κλείσιμο της σχολής στις 10/2), όπου τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη να καταπολεμηθεί η συντεχνιακή λογική που καλλιεργείται στους φοιτητές με αφορμή τη συζήτηση για τα επαγγελματικά δικαιώματα. Επιπλέον, προτάθηκε ως αναγκαίο και μπροστά στην απεργία, να ανοίξει συζήτηση με τους φοιτητές και σπουδαστές για τους μετανάστες - με αφορμή και το πρόσφατο νομοσχέδιο της κυβέρνησης - καθώς πολλοί είναι οι μετανάστες φοιτητές που πληρώνουν αδρά τόσο για να μείνουν στην εστία όσο και δίδακτρα, τονίστηκε από εκπρόσωπο της Επιτροπής Αγώνα Παντείου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ