Τετάρτη 27 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΗΜΑΤΟΥΡΓΙΑ «ΒΑΡΒΑΡΕΣΣΟΣ»
Στο δρόμο δεκα εργάτες

Την απόφασή της να προχωρήσει σε απολύσεις και περαιτέρω περικοπές του «εργατικού κόστους» ανακοίνωσε χτες η «Νηματουργία Βαρβαρέσσος» στη Νάουσα, στη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε με τη Διοίκηση του Σωματείου των εργαζομένων της επιχείρησης.

Η εργοδοσία επικαλούμενη την κρίση, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε 7 απολύσεις εργαζομένων, δε θα ανανεώσει τις συμβάσεις σε 3 ακόμη που απασχολούνται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, θα καταργήσει το λεωφορείο που μεταφέρει τους εργαζόμενους στη δουλειά και κερδήθηκε μετά από αγώνα των εργαζομένων ώστε να μην επιβαρύνονται το μεταφορικό κόστος. Τέλος, η διοίκηση σχεδιάζει να σταματήσει την εργασία τα Σάββατα για την οποία πρέπει να πληρώνει προσαυξημένα μεροκάματα.

Στο μεταξύ, η επιχείρηση «Βαρβαρέσσος» εδώ και χρόνια απασχολεί ενοικιαζόμενους εργάτες. Τακτική που προφανώς δεν έχει σκοπό να εγκαταλείψει, αφού όπως φαίνεται σχεδιάζει την επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας και πολύ πιθανά την αξιοποίηση των διαφόρων μέτρων στήριξης που ετοιμάζει η κυβέρνηση (stage στον ιδιωτικό τομέα, κλπ.).

Σήμερα, στη 1.30 το μεσημέρι, θα συνεδριάσει το ΔΣ του Σωματείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ