Τετάρτη 27 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ»
Να ξεσηκωθούμε για το μέλλον των ναυπηγείων

«Επαναφορά των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά σήμερα, τώρα, κάτω από κρατικό έλεγχο με προοπτική αύριο τη δημιουργία ενιαίου δημόσιου φορέα ναυπηγικής βιομηχανίας μέσα στα πλαίσια μιας άλλης πολιτικής, λαϊκής οικονομίας με κεντρικό σχεδιασμό όπου και τα ναυπηγεία θα αποτελούν λαϊκή περιουσία». Η αγωνιστική παράταξη «Εργοστασιακή Επιτροπή Ναυπηγείων Σκαραμαγκά» (ΕΕΝΣ), με χτεσινή της ανακοίνωση, παρεμβαίνει στο «παζάρι» που εκτυλίσσεται σε βάρος του ναυπηγείου από τις πολυεθνικές - που «ορέγονται» τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα - και την κυβέρνηση και θέτοντας τους εργαζόμενους απέναντι στις ευθύνες τους, τους καλεί να κάνουν δική τους υπόθεση αυτήν την πρόταση που αποτελεί και τη μόνη λύση για το ναυπηγείο.

Ταυτόχρονα, ξεκαθαρίζοντας ότι τα όσα διαδραματίζονται στο ναυπηγείο είναι πτυχή της αντιλαϊκής επίθεσης που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου σε βάρος του συνόλου των εργατικών δικαιωμάτων, διαμηνύει προς τους εργαζόμενους «να ξεπεράσουν δισταγμούς και αναστολές» και στις 10 του Φλεβάρη να πάρουν θέση στις απεργιακές φρουρές και τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, στέλνοντας έτσι το δικό τους μήνυμα απέναντι στην εργοδοσία και την κυβέρνηση. Σ' αυτήν την κατεύθυνση η ΕΕΝΣ έχει ήδη καταθέσει στο ΔΣ της «Τρίαινας» πρόταση, ώστε στις 10 Φλεβάρη να γίνει απεργία και στα ναυπηγεία. Ωστόσο, μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει απάντηση από την πλειοψηφία.

Σε ό,τι αφορά το ναυπηγείο, η ΕΕΝΣ κάνει σαφές προς τους εργαζόμενους ότι «είναι σε βάρος μας» η πρόταση του Ταβουλάρη (αγοραστή των ναυπηγείων Νεωρίου και Ελευσίνας) σε συνεργασία με την γαλλική πολυεθνική DCNS, για την αγορά των Ναυπηγείων Ελευσίνας. Η πρόταση αυτή «στοχεύει να βάλει "χέρι" στο μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα Φρεγατών - Κορβετών- υποβρυχίων κόστους πολλών δισ. ευρώ».

Η ΕΕΝΣ καταγγέλλει το γεγονός ότι την πρόταση του Ταβουλάρη έσπευσε να υπερασπίσει ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός σε ΓΣΕΕ - ΠΟΕΜ - ΕΚΠ και το σωματείο «Τρίαινα» του ναυπηγείου σχολιάζοντας: «Ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός, όπως και στο παρελθόν (49%-51% - ξεπούλημα του Ναυπηγείου στους Γερμανούς), πάντα "πιστός" επί το έργον, δηλαδή τη στήριξη κάθε εργοδοτικής και κυβερνητικής επιλογής». Επισημαίνει, δε, προς τους εργαζόμενους ότι τα περιθώρια τελείωσαν, ή θα αντιδράσουμε τώρα ή αύριο ξανά θα μετράμε τις συνέπειες σε βάρος μας». Η ΕΕΝΣ απαιτεί από την πλειοψηφία του σωματείου να συγκαλέσει γενική συνέλευση με πρόγραμμα κινητοποιήσεων και υπογραμμίζει: «Ο μόνος τρόπος να αποκρούσουμε αυτήν την επίθεση είναι ο αγώνας μας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ