Τετάρτη 27 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Συνομιλίες και προκλήσεις

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Με αντικείμενο τη διακυβέρνηση και την κατανομή των εξουσιών, συνεχίστηκαν και χτες στη Λευκωσία οι εντατικές συνομιλίες μεταξύ του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Δ. Χριστόφιας απέφυγε να επιβεβαιώσει την άφιξη του γγ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν στην Κύπρο την Κυριακή.

Από την πλευρά της, η Τουρκία, αλλά και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, εξακολουθούν να προωθούν την ανάμειξη τρίτων στις συνομιλίες και στη διαμόρφωση της λύσης, με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου να επαναλαμβάνει ότι η Αγκυρα είναι «έτοιμη οπουδήποτε και οποτεδήποτε για πολυμερή συνάντηση, τετραμερή ή πενταμερή, στην οποία θα πάρουν μέρος ως ισότιμα μέρη οι Τουρκοκύπριοι και οι Ελληνοκύπριοι».

Στο ίδιο μοτίβο ήταν και οι δηλώσεις του εκπροσώπου του Μ. Ταλάτ, Χασάν Ερτσακιτζά, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά χρειάζεται «δυνατή στήριξη» από την Ελλάδα για να κάνει βήματα στο Κυπριακό, εκφράζοντας την «ελπίδα» ότι «η Ελλάδα να έχει το αναγκαίο θάρρος και να συνεισφέρει στη λύση αναλαμβάνοντας τις δικές της ευθύνες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ